Jump to content

Digitalni termometar

• This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 29 October 2013 - 22:42

Nije to nesto posebno novo, al` ajd da imamo ovde i da znamo sta mozemo da ocekujemo od ovoga ...

Danas sam se ponovio ...kupio sam ovo...

Posted Image

to je digitalni termometar koji ja koristim kao ALAT, merni instrument u rashladnoj tehnici i tome je prvenstveno i namenjen...naravno, moze i u druge svrhe...ovo mi je treci od kada radim za dvadesetak godina profesionalnog rada, prvi je bio najskuplji, oko tadasnjih sezdesetak maraka ( u ono doba ) , a kako je vreme odmicalo ( i kinezi napredovali ) postajalo je sve jeftinije...kad se taj prvi pokvario, posle dugog niza godina , bacio sam ga i kupio drugi ( ovaj crni ) koji je bio vec znatno jeftiniji , a on je poceo u zadnje vreme da baguje, zamena baterije nije pomogla, a i primetio sam da je izgubio na praciznosti , sto je za moj posao jako vazno...bio je dobar i takav dok danas nije stigao novi , ovaj beli...ovi crni imaju neznatno bolje mogucnosti , imaju sat ( nepotrebno mozda ) , merenje unutrasnje temperature , i merenje spoljasnje - preko sonde ...ovaj beli ima samo merenje preko sonde - sto jednostavnije - to bolje , manja je mogucnost da se pokvari !...

Temperaturni opseg je od - 50 do + 70 celzijusa , nije pogodan za merenje temperature motora , nije za to ni predvidjen ...ko hoce da se igra , moze se ugraditi u auto i da preko sonde meri temperaturu spolja, moze i na skuter ko hoce instrument vise ...

Preciznost merenja je 0,1 stepen celzijusa ...Cena - ja sam platio kod ovih mojih veletrgovaca 500,00 din , a video sam na limundu- kupindu za slicne pare, oko 450, 00...+ postarina, to je to ...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users