To je to za ovu sezonu. Zaribao je jadan.

Homemade karting by Jack023
Started by jack023, Dec 08 2013 01:57 PM
109 replies to this topic
Posted 21 October 2015 - 15:48
Posted 21 October 2015 - 17:59
tačno se čuje kad je počeo da steže i bude šmrljav na gasu...Čini mi se da je zalepio na oduzimanju gasa kad se zasušio bez dovoljno smeše?!
Posted 21 October 2015 - 21:23
Nisam znao zašto se to desilo. Sve sam radio kao i svaki put kad se vozim, ali onda sam se setio... Nisam bio siguran da li ću imati dosta goriva, pa sam presuo iz BT. A kako u njega ne sipam 8% ulja, kad sam pomešao sa postojećom mešavinom iz karta, taj procenat se smanjio.
Posted 21 October 2015 - 21:55
Smeša goriva i vazduha, a ne mešavina...
Posted 21 October 2015 - 22:32
Da da, jos na raskrsnici se culo da je ostao bez goriva na trenutak, jednom si dodavao gas u prazno pa si kompezovao vracanjem u nizi stepen prenosa i od tada vise nema snage na pravcu, a pre samog lepljenja je 2-3 puta stucnuo, ostao bez goriva i naravno bez podmazivanja a drzao si mu pun gas..
Treba proveriti karb prilikom revizije motora, moguce je da je prljavstina zacepila protok goriva kroz diznu.
Treba proveriti karb prilikom revizije motora, moguce je da je prljavstina zacepila protok goriva kroz diznu.
Posted 22 October 2015 - 00:20
A moguce i da je ranije vozio po toplijem vremenu a sad kako zahladilo postala presiromasna smesa..
Posted 24 October 2015 - 23:29
Ne verujem. Ne kažem da nije moguće da je do smeše, ali uvek sam vozio pod istim uslovima, sa istim podešavanjima, jedino sam poslednji put promenuo procenat ulja (slučajno).
Posted 25 October 2015 - 10:36
onda si negde pokupio falš plus, ovo što je bojan rekao, otvoren usis sa hladnim vazduhom...
klip lepi zbog povišene temperature i preteranog širenja, to u tvom slučaju mora biti baš jako izraženo ako voziš neki stariji setup, recimo mašina od cagive koja je prešla preko 10k, jer su tu zazori već veliki...
sad ta temperatura može biti kako ti kažeš od manje ulja ili lošijeg kvaliteta, mada to na uglačanom nikasil cilindru ne igra veliku ulogu jer su trenja minimalna, uglavnom bude od prevelike količine vazduha u smeši ili lošeg hlađenja, recimo ne radi pumpa ili nemaš dosta vode u sistemu...
dakle ja bih to pregledao na tvom mestu, stara je mašina, semerinzi na radilici, prirubnica za vazduh, filter ako ga uopšte imaš, i sistem za vodu...
klip lepi zbog povišene temperature i preteranog širenja, to u tvom slučaju mora biti baš jako izraženo ako voziš neki stariji setup, recimo mašina od cagive koja je prešla preko 10k, jer su tu zazori već veliki...
sad ta temperatura može biti kako ti kažeš od manje ulja ili lošijeg kvaliteta, mada to na uglačanom nikasil cilindru ne igra veliku ulogu jer su trenja minimalna, uglavnom bude od prevelike količine vazduha u smeši ili lošeg hlađenja, recimo ne radi pumpa ili nemaš dosta vode u sistemu...
dakle ja bih to pregledao na tvom mestu, stara je mašina, semerinzi na radilici, prirubnica za vazduh, filter ako ga uopšte imaš, i sistem za vodu...
Posted 25 October 2015 - 11:30
Doduše i predviđao sam neku havariju. Šta se može očekivati od mašine kojoj je cilindar popravljan tečnim metalom, i čija vodena pumpa ne radi. Ne treba niko da mi kaže kako je (ne)održavana

Posted 19 November 2015 - 20:14
Kakvo ludilo od masine

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users