Jump to content

Sprint Eagle - Marko

• This topic is locked This topic is locked
1599 replies to this topic

#41 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 12 February 2014 - 22:26

Pa i meni je cudno ako ima samo jedan krug kako se skida onda. On se bas nesto tesko i okrece... Nista sutra ga vadim na sto lepo da vidim sta je to.

#42 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 12 February 2014 - 22:54

Meni na kopiji mikunija ima sigurno 4 kruga... I jos barem 2 dok se odvrne skroz da se moze izvaditi :D

Poslato sa Xperia Mini HD

#43 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 14 February 2014 - 11:17

Obecao sam ga na stolu. :) Na karbu pise TUNGSHENG...
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Onaj sraf za smesu jeste zezao nesto. Jedva sam ga skinuo. Sve srafove, federcice i sitne delice sam okupao u antirost, ocistio sve i vratio nazad.
Posted Image

Nego me interesuje sta kod karburatora znaci ono 16mm, 17,5mm 21mm...? Je li to neka dimenzija necega ili nesto dobijeno nekim merenjem?

#44 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 14 February 2014 - 11:22

http://forum.pyrothe...p__477#entry477

#45 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 14 February 2014 - 11:56

:) Cita misli covek...
Posted Image

#46 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 14 February 2014 - 12:27

primio si se.. ok je to kad prihvatiš da nije tako..

al ima ljudi koji tvrde da je 19, i ne da im se objasniti...

za takve su zaduženi forumi tipa kod šoića...

#47 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 14 February 2014 - 14:46

Krenuo sam benzinom da cistim kuciste filtera i tako sam se ulepio da sam jedva oprao ruke. Benzin rastvorio neku crnu smolu kojom je zalepljena lula na airboxu. Sacuvaj me boze...

Uglavnom filter se susi spreman za sezonu.
Posted Image

Sto se SAUG-a tice proveren i radi. Treba mu 2,5 minuta da se skroz digne. :) Ovo je zvucalo uvrnuto...
Dizna u karbu je 70, fabricka je bila 62. klipic 30, pilotka ne pise nista (ako neko zna neka pise), igla ako dobro vidim je neka K41 na drugom zarezu odozgo.

#48 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 14 February 2014 - 18:09

Taj karb bi trebao da bude 16mm kao i na ostalim sprintovima,kod me je isto 16mm al tekei...Sto se tice sauga,sporo se to dize :) :)

#49 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 19 February 2014 - 19:30

Malo sam krpio popucale spojeve na plastikama. Koristio metodu po kojoj isecem i iskrivim tvrdi lim u obliku dela koji trebam da zalepim. Onda taj limeni deo zagrejem do usijanja i utopim u plastiku. Predjem super lepkom da udje u sve pore i dobro zalepi. Na kraju kad se super lepak osusi namazem preko svega toga dvokomponentni lepak i to je to. Tako sam radio sve plastike na skuteru gde god da mi je nesto puklo i mogu reci da je dosta jako, nijedan zakrpljeni deo mi nije pukao do sad. Cak se razmisljam da ovako odradim i one spojeve koji jos nisu popucali.

Posted Image
Posted Image
Posted Image

Malo sam i karb cackao evo svecice valjda je ok...
Posted Image

Boka na SR-ki me ubi... Ja jednostavno ne mogu da ga stignem. Dok je bio na serijali nekako sam i mogao ali sad sa multivarom, radilicom sa punim polutkama i kitom nema sanse.

Koja je razlika izmedju standardne radilice i one sa punim polutkama? Sta se menja kad ubacim ovu drugu?

#50 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)
  • VozimGilera Runner SP50 LC

Posted 19 February 2014 - 19:35

Menjas samo lezajeve .:0takoje:

#51 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 19 February 2014 - 19:39

Ok to nego kako ona utice na rad motora?

#52 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 19 February 2014 - 20:27

http://forum.pyrothe...ndpost__p__2860

#53 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 19 February 2014 - 20:30

Повећава примарну компресију у картеру и побољшава пуњење цилиндра.

#54 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 19 February 2014 - 21:15

Procitaj moju temu, kupio sam ja neku HPC preko ebay-a za 60-70e, super je odradjena, mislim da je pisalo da ide do 14-15k rpm. Ako planiras jaci kit i preradu na LC bilo bi dobro da je pazaris. :0takoje:

#55 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 19 February 2014 - 23:20

Ok. Procitacu... :0takoje: Jos malo pa si knjigu napisao jbt... :)

Edited by MaRk0, 19 February 2014 - 23:43.

#56 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 20 February 2014 - 00:45

HPC ti je skraćenica od High Primary Compression, primarna kompresija motora je veoma bitna za ciklus punjenja, i utiče na režim mašine i rezonanciju sistema... Ukratko pune polutke umanjuju zapreminu u karteru i povećava se primarna kompresija.. Postiže se veći pritisak i brže punjenje smešom, a ono je neophodno da bi se ogromna količina goriva, kod većih karburatora, i na višljim obrtajima gde je učestalost veća, transferovala u prostor cilindra za eksploziju.. Postoje i mane naravno, motor gubi na obrtnom momentu na nižim obrtajima i na elastičnosti, tako da se HPC primenjuje svrsishodno, za ciljane višlje obrtaje, veće difuzore karburatora i jače cilindre..

#57 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 02 March 2014 - 02:56

Vidim ja da cu ceo sledeci mesec da provedem radeci za skuter. :) Umesto da jurim za suknjama ja ovde gubim vreme... Salim se naravno.
Ponovo sam prefarbao auspuh. Ona bronza nije izdrzala ni celu godinu. Slikacu kad stignem. Mada sam radio nesto na brzinu i prefarbao obicnim sprejom. Opret ce korodirati na pocetku grane. Nema veze i onako je bilo sat vremena posla.

Krecem polako da sabiram delove za preradu na LC. Kit bi trebalo da mi stigne krajem meseca. Za radilicu cu tek da vidim. Najverovatnije ce to da bude ona S6 HPC ako je budem nasao uopste u verziji sa 16mm osovinom radilice ako ne onda motoforce evolution. Vodena pumpa ce ici na poliranje. Moram da kupim i ove djavole...
http://www.motobikes..._TPAA00787.aspx
http://www.motobikes..._TPAA00786.aspx

Trebace mozda i drugi karburator. Treba da vidim i hladnjak gde da stavljam, ja bi da bude gore iza prednje maske da ne bude bas kao bojanov. :)

#58 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 02 March 2014 - 11:02

misliš videće ljudi pa će reći gle ovaj nakopirao bojana.. prstom pokazati na tebe,.. eno ga onaj plagijator :)

stavi kako ti najbolje odgovara... za suknje nemoj da se brineš, one koje nisu sponzoruše, znaju gde se krije prava vrednost, ipak je motor u sezoni neprejebiv..

#59 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 02 March 2014 - 12:43

Ma ja sam prvi nabavio cilindar i sve odma ugradio pa ispalo on plagijator. :) Inace mislim da je on prvi nabavio celo vodeno hladjenje od aeroxa, al eto ti sto si lenj, kako sad objasniti svim ljudima .. :)

#60 MaRk0

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,165 posts
  • MestoKruševac
  • VozimSprint Eagle

Posted 14 March 2014 - 05:09

Ja plagijator? A ko ovde pokusava da napravi farove da lice na ovu moju profil sliku? :D
Nego, imam neki osecaj da cu da se pretvorim u ghost rider-a kad mi se auspuh bude zagrejao. http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/bl5.gif
Obican prohrom sprej.
Posted Image

:D

Edited by MaRk0, 14 March 2014 - 05:15.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users