Jump to content

Mallaguti F12 LC

Mallaguti

• This topic is locked This topic is locked
264 replies to this topic

#41 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 January 2014 - 15:16

tačkice u glavi i na čelu klipa su od neke havarije, recimo da je polomio kariku ili da je ispao seger, sad ne smeta ništa posebno, mada kada se tako nešto desi uglavnom postoje oštećenja na klipu i cilindru, veći je problem da je recimo zalepio pa da je pošmirglan klip pa da sada ima zazora previše, mada moguće je da se desio lom karike i da je sve izletilo u auspuh, a da ostalih oštećenja nema, retkost ali moguće je..

pregledajte zazore sa Sale-tom, kažem havarije je bilo, sad samo da nije još nešto ušminkano....

#42 Sale

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 129 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimMalaguti Phantom F12 LC

Posted 01 January 2014 - 17:09

Aha deluje mi ovako klip i cilindar ok ali nisam ja bas strucnjak tako da nek vidi sale pa nek oceni on ..

#43 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 02 January 2014 - 15:31

Mogao bi Salle i portmapu da skine pa da je Mario analizira, da imamo i MF lc medju cilindrima. I ja bih voleo da vidim ima li razlika izmedju ac i lc.

#44 Sale

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 129 posts
  • MestoKraljevo

Posted 04 January 2014 - 21:31

Evo da kazem koju rec posto smo namontirali cilindar Motoforce , prvo nije hteo da upali na neki karburator 19mm bio je neki kineski , pomislili smo da nije los cilindar ili karike nema dovoljnu kompresiju ali karburator je bio los iako je bio nov... vratili smo fabricki 12mm upalio je radio je nekih 5 minuta da se zagreje da vidimo dal je sve uredu dali pusta negde vodu ... sad stigao je umedju vremenu 17,5 dellorto ,ali nismo stigli da ga namontiramo zato sto smo radili osovinu za prednji tocak.. u ponedeljak cemo da montiramo karburator usis je stavljen i onda stelovanje.. kad sve odradimo stavicu neki snimak...

Attached Files

#45 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 04 January 2014 - 22:24

Jeste li skinuli portmapu?

#46 Sale

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 129 posts
  • MestoKraljevo

Posted 04 January 2014 - 23:10

nije skinuo nije imao vremena... kad se bude menjao klip skinuce port mapu..

#47 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 04 January 2014 - 23:59

View PostSale, on 04 January 2014 - 23:10, said:

nije skinuo nije imao vremena... kad se bude menjao klip skinuce port mapu..
Obavezno... :D

#48 Sale

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 129 posts
  • MestoKraljevo

Posted 08 January 2014 - 20:53

Danas smo nastelovali karburator i prenos, stavljene su rolnice 4gr athena, centralna opruga kvacila zuta,oprugice su crvene,zamenjen je nov kais mitsuboshi kevlar japan , onaj je je fabricki bio mnogo tanak i poceo je da puca pitanje je bilo vremena kad ce da rikne, sad vrti mnogo bolje dizna na karburatoru je bila 90 tako da je ona i ostala lepo se ponasa u voznji, vuce jos 35% nego pre, za sad sam zadovoljan a i od ovog cilindra nemogu mnogo da ocekujem ipak je ovo za gradsku voznju.. za sad mi nista vise netreba krajnju mu nisam izmerio nisam imao cim.. ali mislim da prelazi 100+ odziv na gas mu nije los, danas je vozen oko 7 km normalne voznje i slikao sam svecicu nerazumem se sad u boju kakva treba da bude tako da necu da pricam napamet evo slika.. i video.

Attached Files

#49 Sale

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 129 posts
  • MestoKraljevo

Posted 23 January 2014 - 22:02

E ljudi imam jedan problem sa strujom na mallagutiju , desava se da na malim obrtajima ugasi se kao kad mu izvadis kabal za svecicu, a na velikim obrtajima radi normalno, a kad se zagreje masina onda radi na mailm obrtajima ...sad ako je neko imao takav problem neka javi sta da se radi po tom pitanju... instalaciju sam proverio sve stoji na svom mestu kablovi citavi sve ok.. menjao sam kabal za svecicu opet ista prica...menjao svecicu novu Denso isto sve.. sad nisam gledao magnet i namotaje, inace ducatijeva bobina stoji ... jedino sto imam da se pohvalim je to da sam zamenio yasunia za Nardo Racing i naravno ima velikog poboljsanja.. evo tu je klip }}}} https://www.facebook...91&notif_t=like

#50 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 23 January 2014 - 22:16

Jesi to od Salle-ta uzeo Nardo?

#51 Sale

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 129 posts
  • MestoKraljevo

Posted 23 January 2014 - 22:50

Aha bas se mnogo bolje pokazao od yasunia r....

#52 Sale

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 129 posts
  • MestoKraljevo

Posted 24 January 2014 - 21:15

evo slike od Narda malo sam ga ocistio i ispolirao , napravio novi drzac... neizgleda lose.. :welcome1:
u odnosu na jasunija je jaci sigurno za 1000rpm nemam obrtometar da uporedim...i da ovaj yasuni sto je bio kod mene, bio je za piaggio masinu pa je preradjivan i sumnjam od te prerade da je izgubio snagu, cim sa nardom ima velike razlike u snazi...

Attached Files

#53 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 25 January 2014 - 00:20

U dobrom stanju je..ako je grana dobro zavarena i nije previse drugacija u odnosu na original nardo granu ne bi trebalo da bude losiji...A to sto kazes da je jaci za bar 1000 obrtaja ne moze tako da se gleda...
Trebalo bi se voditi nekim merenjima bilo to krajnje brzine, ubrzanja ili same snage motora na valjcima..
Sama cinjenica da su obrtaji skocili za 1000 obrtaja sa istom postavkom na motoru govori da je motor nesto jaci, ali ipak treba meriti

Послато са GT-I8190 уз помоћ Тапатока

#54 Sale

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 129 posts
  • MestoKraljevo

Posted 25 January 2014 - 00:50

da da , ali u svakom slucaju ima osetne razlike... B)

#55 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 January 2014 - 10:32

@Pita nije nardo bio prerađivan , već yasuni...

1. nardo je tip za minareli, uvek je i bio

@Sale
2. yasuni isto nije bio za piaggio već za minareli samo sam ga ja prepravljao za sf3 zox-u nekada, pa ga je Salle vratio na minareli

#56 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 25 January 2014 - 11:08

Jel to ovaj yasuni sto je sad u oglasima?

#57 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)
  • VozimGilera Runner SP50 LC

Posted 25 January 2014 - 13:17

View PostNesa BG, on 25 January 2014 - 11:08, said:

Jel to ovaj yasuni sto je sad u oglasima?

Ja mislim da jeste.

#58 Sale

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 129 posts
  • MestoKraljevo

Posted 25 January 2014 - 13:49

Da to je taj yasuni , samo sto sam ga ja malo ispolirao posto je poceo lak da se ljusti ...

#59 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 January 2014 - 13:57

yasuni sa crteža :)... izgleda kao niklovan, fenomenalno si ga uradio

#60 Sale

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 129 posts
  • MestoKraljevo