Jump to content

GPS Speed sentry - Windows mobile edition

• This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 09 July 2011 - 12:16

U nekim ranijim fazama kupio sam PDA ili prenosni računar popularno nazvan Pocket tipa HP IPAQ 6815, koji u sebi ima oko 400Mhz procesor, 64MB radne i 128MB memorije iskoristive za skladištenje, kao i mini SD port za 2GB karticu.. Došao je sa Windows 5.0 operativnim sistemom i u sebi imao pored funkcije telefoniranja pregršt finih programa tipa Word, Excell, Powerpoint mobile, kao i Internet Explorer, Neki Outlook Express, MSN i slično.. Mogućnost povezivanja na mreže tipa 3G, ili Wireless 802.11 B/G do 54Mbps, i Bluetooth kao i infra port.. Kod mene je već oko 5 godina i smetalo mi je što nema ugrađen GPS receiver, naime u to vreme se prodavao 6915 model sa Querty tastaturom i malo većim display-om i GPS-om, za neverovatno paprenu sumu, a pošto je bio kao hladno oružje velik, odlučio sam se za ovaj, koji je kompromis cena kvalitet mogućnosti...

Kasnije nabasam na MSI, GPS receiver koji može da komunicira preko Bluetooth-a i preko USB-a, a ima i svoju bateriju, odlično za 50-ak eurona sam ga kupio, i brže bolje skinuo GPS Speeed Sentry program... Da ne zaboravim Cheese-ja koji me je stalno emanciopovao po ovim pitanjima, tnx... i merenja su počela... Tada sam prvi put shvatio da je GPS brzina neverovatno mala, i da nam motori u stvari idu baš sporo... Uradio sam kalibraciju svog Koso sata koji je prema obimu točka merio malo više, kako i zašto opet ne znam, moguće je da obim nisam dobro merio pa je brzina 118 na slikama gore nešto manja, mislim za 5Kmh, itd...

dosta motora sam premerio i mnogo, mi je pomogao, evo nekih slika koje već imamo po forumu...

Posted Image
Posted Image

kasnije sam uradio kalkulatore iz excell-a za računanje stepena kompresije i rezonantne dužine auspuha u formatu koji je upotrebiv na ovim rezolucijama, evo nekih slika i link gde može da se skine mini kalkulator..

Posted Image

evo i link
http://www.pyrotherm...ori_v1_5pda.xls

na kraju sam pošto me je nervirao modul telefona koji ume ponekad da se zaglupi i odjekuje kod sagovornika, reinstalirao operativni na Windows 6.1 nabacio sada već IGO 6 jer su mi veće verzije malo prejake za ovaj grafički kontroler koji ima, pa sam poskidao opet Speeed Sentry program i sad je sa već novim akumulatorom kompletan.. Super sve radi i sve funkcioniše...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users