Kasnije nabasam na MSI, GPS receiver koji može da komunicira preko Bluetooth-a i preko USB-a, a ima i svoju bateriju, odlično za 50-ak eurona sam ga kupio, i brže bolje skinuo GPS Speeed Sentry program... Da ne zaboravim Cheese-ja koji me je stalno emanciopovao po ovim pitanjima, tnx... i merenja su počela... Tada sam prvi put shvatio da je GPS brzina neverovatno mala, i da nam motori u stvari idu baš sporo... Uradio sam kalibraciju svog Koso sata koji je prema obimu točka merio malo više, kako i zašto opet ne znam, moguće je da obim nisam dobro merio pa je brzina 118 na slikama gore nešto manja, mislim za 5Kmh, itd...
dosta motora sam premerio i mnogo, mi je pomogao, evo nekih slika koje već imamo po forumu...

kasnije sam uradio kalkulatore iz excell-a za računanje stepena kompresije i rezonantne dužine auspuha u formatu koji je upotrebiv na ovim rezolucijama, evo nekih slika i link gde može da se skine mini kalkulator..

evo i link
http://www.pyrotherm...ori_v1_5pda.xls
na kraju sam pošto me je nervirao modul telefona koji ume ponekad da se zaglupi i odjekuje kod sagovornika, reinstalirao operativni na Windows 6.1 nabacio sada već IGO 6 jer su mi veće verzije malo prejake za ovaj grafički kontroler koji ima, pa sam poskidao opet Speeed Sentry program i sad je sa već novim akumulatorom kompletan.. Super sve radi i sve funkcioniše...