Jump to content

Dynomaster - Android telefoni i PDA

7 replies to this topic

#1 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 09 July 2011 - 12:40

Jednog dana desilo se da je Cheese-ju crkao HTC PDA neki stari tip, koji je u ovoj kategoriji kao i moj HP, i gde je on kupio novi HTC Wildfire S, sa 600 MHz procesorom, 128 MB memorije i Android operativnim.. Sad naravno sledi ono o čemu govorimo već skoro dve godine, Dynocilius za koji smo znali, a koji je Saby već testirao na Iphone-u, opet otrovno skup.. U međuvremenu Cheese, nabasa na Windows verziju ali nemamo G senzor... Dalje je već sve jasno.. ovaj novi HTC ima sve što nam je potrebno sa Android operativnim a program koji nama treba se zove Dynomaster.. opet triput ura za Cheese-ja, meni je trebalo celih sat vremena i jedan ručak da se odlučim da kupim sebi novi PDA...

i tako novi član porodice je HTC Wildfire S, gde smo za sada ubacili Dynomaster i IGO v8, iskreno za ostalo ima vremena...

Posted Image

sa programom sam uradio nekoliko merenja snage automobila, i dobio sam približne rezlutate za snagu.. moram priznati ima dosta parametara sa kojim treba program uskladiti i nadam se da ću ih sve pohvatati na netu kako bi imali stvaran i precizan rezultat..

Ono što sam ja sada uradio, je da sam uneo težinu Kymco motora koji je trenutno u stock situaciji sa Trek-om, njegova težina je 105Kg i moja 125Kg, a uklakulisao sam i 5Kg garderobe i goriva...

dakle težina vozila 235Kg

ukupna kvadratura površine koja gura vazduh, figurira u kalkulacijama nekih gubitaka, je 1,2mx0,8m, ako zalegnem ,

dakle 0.96m^2

koeficient of drag sam pronašao da je za motore 0,167 umesto 0,37 koji je kod automobila, i drivetrain loss je 17%.. ovaj poslednji parametar mi figurira kod stvarne kalkulacije motora, recimo gubitak u prenosu...

evo nekih shot-ova od programa

Posted Image Posted Image

i izmerena vrednost

Posted Image

kao i slip koji se dobija na DRAG trkama, vidimo da su memorisane vrednosti na 60ft (20m), 1/8 mile (201m) i 1/4 mile (402m)

Posted Image

moguće je uraditi eksport rute u kmz formatu koji je ekvivalentan google maps-u i može se učitati u google earth-u, pa imamo tačno rutu gde smo vozili sa podacima o isporučenoj snazi i prolaznim vremenima, klikom miša na bilo koju obeležnu tačku

Posted Image
Posted Image

ili sve te vrednosti u xls tabeli sumirane... evo kmz koga interesuje i xls-a..

http://www.pyrotherm...0709_093140.kmz
http://www.pyrotherm...0709_093146.xls

to je to.. toliko od mene, baterije sam napunio, sutra na susretu 1 merenje, 1 pivo... pa ko prvi padne :)

#2 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 04 September 2013 - 10:41

Air Drag Coefficients and Frontal Area Calculation

The use of coefficient of drag and frontal area are common when determining horsepower requirements for vehicles in motion. One source of these figures are past issues of Car and Driver or Road and Track magazines. These values can also be determined using the following (obtained from "The ACCELERATOR Slide Rule"):

Coefficient of Drag

The aerodynamic "features" of a vehicle in motion are reflected in its drag coefficient values. Low coefficients indicate low air resistance. The following chart list some ranges for various vehicles, which will suffice when actual measured values are not available:

Vehicle Drag Coefficient (cd)
Description Low Medium High
----------------------------------------
Experimental 0.17 0.21 0.23
Sports 0.27 0.31 0.38
Performance 0.32 0.34 0.38
60's Muscle 0.38 0.44 0.50
Sedan 0.34 0.39 0.50
Motorcycle 0.50 0.90 1.00
Truck 0.60 0.90 1.00
Tractor-Trailer 0.60 0.77 1.20

Calculation of Frontal Area

Frontal area (farea) represents the front projection area of the vehicle. If one takes a picture of a vehicle, it is the area included in the outline. Use the following to calculate:
1. Calculate the area of a rectangle which would encompass the front of the vehicle (multiply width by the height). For motorcycles, use the handlebar width (to a maximum width of 30 inches) and a height consisting of seat height plus an estimated "seat to helmet" height.
2. Adjust the figure obtained above for areas not included, such as top rounded corners, etc. Typical adjusting values are 85 percent for cars, 70 percent for motorcycles, and 100 percent for trucks.

Bruce Bowling

#3 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 30 September 2013 - 12:37

Veoma zanimljiva aplikacija. Ali ne mogu je nigde pronaci free,samo na marketu koja se placa,a ni ne mogu je kupiti o.O
A na google sto sam nasao crack-ovane,nijedna mi ne radi,izlazi iz app,ili trazi up-date....

Edited by BaneX, 30 September 2013 - 12:39.

#4 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 30 September 2013 - 14:16

ja mislim da je cheese navatao na torentima, pa pokušaj tamo da pretražiš, naravno da nije besplatna... i kod mene kada startujem moram da isključim net, inače vrisne da ima nova verzija i želi da updatuje, pa neće da krene i sl....

#5 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 30 September 2013 - 20:14

Koje sam nasao,nijedan mi ne radi. Udje,izbaci mi neka objasnjenja,potvrdim,i izadje,ili udjem u app trazi update(iako sam iskljucio net) ili quite. Znaci nikako,da mi je omoguceno,kupio bih je,ali treba devizni racun,bla,bla....preko neke vpn aplikacije da se kupi,otvori nalog u google wallet....
Nastavicu sa potragom. Hvala,ali na torrentu nista....

#6 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 30 September 2013 - 21:32

poslaću ti ja moju verziju e-mail-om, pošalji mi na pm adresu

#7 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 22 May 2014 - 11:04

evo krekovane verzije, obratite pažnju da kod upotrebe isključite pristup internet-u jer kod pokretanja ume da proveri koja je verzija te nudi noviju, i ovu ne pokreće...

obavezna je upotreba gps-a, to je razumljivo, parametre za vaš skuter i težinu vozača podesite u vechile polju na način što ćete dodati novo vozilo na listu...

živeli

Attached File  Dynomaster.zip   1.24MB   64 downloads

#8 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 22 May 2014 - 11:30

Evo i aplikacija Ulysse Speedometer Pro... Mozete slobodno ostaviti internet ukljucen, nece nista da pokvari :D

http://www.4shared.c...ter_v1812.html?

Mario koje okvirne vrijednosti bi trebali unijeti za Coefficient of Drag i Frontal Area? Da li je neko racunao koja je to povrsina otprilike?

EDIT: Tek sad citam da je gore vec navedeno :)

Edited by sinisa93, 22 May 2014 - 11:50.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users