U svetu tuning-a na našoj sceni 80-ih godina prošle decenije pojavio se priručnik MF autora Gorazd Marovič-a, koji je inače bio veoma poznat po izradi rezonantnih auspuha marke MF Power. Ne samo u Sloveniji već i u celoj Jugoslaviji radili su se 2T motori marke Tomos, Jawa i MZ i ovaj priručnik je upravo njima posvećen. Moje interesovanje je upravo ovde počelo i mnogo svojih teorija zasnovao sam upravo na Marovič-evim postavkama, koje su se pokazale praktične, ispravne i jednostavne..
ovaj primerak, fotografisan, je na srpsko hrvatskom jeziku, a imam i u štampanom obliku na slovenačkom, sa kojeg sam uskenirao samo skice i crteže..
1
4 replies to this topic
Posted 23 January 2014 - 16:29
Posted 23 January 2014 - 16:30
Posted 23 January 2014 - 16:31
Posted 23 January 2014 - 18:07
Ahhhhhh, koja nostalgija !!!Isti taj, evo ga kod mene, to je BUKVAR...ali, bukvalno , jednostavno , koncizno , sve sto je potrebno za ulazak u svet tuninga...Moja prva rezona je kupljena od Gorazda osamdesetih godina i tada sam uz nju i dobio ovaj bukvar koji je kasnije tokom godina bio osnova za sve ...ponekad i danas se prevrce nostalgicno ...Drugi deo Bukvara za ucenike visih razreda je Mariov prirucnik...a, ko hoce da studira , tu je i Gordon- Jennings...Sve to zajedno i + kalkulator PM doprinose da se kompletira covek kao tuner, naravno , uz jos mnogo truda rada , citanja ostale dostupne literature i + prakse na sve to ...
Bravo Mario za ovaj prirucnik !
Bravo Mario za ovaj prirucnik !
Posted 23 January 2014 - 18:36
Steta sto je tako mutno skenirano..inace verujem da ima kvalitetnog materijala za procitati,moracu da pogledam
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users