Jump to content

Derbi Senda

59 replies to this topic

#21 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 10 February 2014 - 02:43

Ау бокте.. Ал су га зацементирали. :D
Ево шта каже за снагу:
- Snaga. Ovdje imam puno toga za reći Posted Image Neki kažu da se ništa ne daje drugima mnogo.

I do sada su pecivo lice. Jedina pogreška sam ga do sada učinio je da oni skinula blokadu prije. Izdahnite promijenio od niskoobrotowca na high. Promet ispod 6k tyvh su osjetno slabiji, ali ono što se događa izvan tog barijere me zaprepastio. Nakon što sam dobio u rezonanciji kao da sam se vozio drugačiji motor. Znam da get'll mislim da pretjerujem, ali mislim da ima moto četvrto više. Upravo sam imao setup uskratiti ***, ali blokirao ga wydeszek. Vjerojatno załuga tyvh 80ccm koji nisu bili korišteni.Jednom riječju, ja bih preporučio: D

Испод 6 је постао лењи, што је и логично, јер је сад чистокрвни резонантни ауспух. Али након 6 мотор полуди. :D
Сећам се кад сам први пут возио скут са резоном, није био лепо уштелован пренос, па је тек са 45 улазио у резону, имао сам исти осећај. Ово ништа не иде, и кад је ушо у резону, дрш се да не спаднем. :D

#22 Mihajlo

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 243 posts
  • MestoGradiška
  • VozimNRG Power

Posted 10 February 2014 - 11:56

Da da ..
Ali vidiš,ako sam dobro ja skontao,on ima kit od 80 ccm na motoru.I njemu je na neki način dobro došlo jer 80 ccm traži veće obrtaje što je i dobio "preradom u rezonantni auspuh".
Ima mi logike jer kad vozim Sendu npr 4. i pustim gas,inercija je nosi,i kada se skroz obrtaji spuste na pun gas veoma brzo se "izvlači" iz niskih obrtaja i hvata veću snagu.Tu najviše doprinosi kratki mijenjač ali moguće je da je i auspuh povezan sa tim,tj da radi na nižim obrtajima.Hm,razmišljam da li to sjeći ili ne sada ..

#23 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 10 February 2014 - 19:32

Hm,razmišljam da li to sjeći ili ne sada ..
Ako imas dobrog varioca nema sta da razmisljas...i usput se sam uveris da li je isti kao na onom linku... :)

#24 Mihajlo

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 243 posts
  • MestoGradiška
  • VozimNRG Power

Posted 13 February 2014 - 01:36

I ovde je glavni dio zavšren..Dosta pipkav posao,pogotovo jer sam bio sam,bilo je dosta teško uštimati da plastike budu iste visine da se kasnije ne bi javljale razlike i problemi ..Zadovoljan sam kako sam uradio,sa zadnje strane je malo ružnije ali jebiga,to se ne vidi ali daje čvrstinu ...Bez obzira,iako je dosta čvrsto i ne može tako lako da pukne sa zadnje strane će doći staklena mrežica kao dodatna potpora..
Attached File  uploadfromtaptalk1392233900575.jpg   50.99K   23 downloads

Radim polako,jebiga,škola ..Neću da je zapostavim ..Kući dođem oko pola 8,dok jedem i sve obavim sa poslom mogu da počnem tek oko 8..Ali bitno da motor bude gotov oko sredine marta,malo prije početka sezone

Edited by Mihajlo, 13 February 2014 - 01:41.

#25 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 13 February 2014 - 02:21

Samo polako i detaljno...

#26 Mihajlo

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 243 posts
  • MestoGradiška
  • VozimNRG Power

Posted 16 February 2014 - 23:32

Fin dan pa smo malo stelovali karburator,prethodno opran filter..Karburator 14 PHVA,glavna dizna 80,zasto i kako toliko pojma nemam.Dobijao previse goriva..Sada je mnogo zivlji i cini mi se da pravi i vece obrtaje.Zadovoljajn sam.Bez filtera je mrvicu bolji medjutim razlika nije velika,a rizik da mi nesto uleti nije vrijedan tih 2% performansi.Razmisljam da preradim airbox malo..Vidjecemo..Par slika danasnjih radova
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Danas sam i 2/3 plastike detaljno osmirglao sa 240 sto nisam dokukentovo.
Послато са GT-I5500 користећи Тапаток 2

Edited by Mihajlo, 16 February 2014 - 23:36.

#27 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 17 February 2014 - 01:22

vađenjem samog filtera iz airboxa nećeš ništa dobiti...ako hoćeš da mu dovedeš više vazduha trebalo bi prepraviti airbox i dodati mu još koju rupu...ili jednostavno smanjiti diznu i doterati na idealnu smešu...

#28 Mihajlo

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 243 posts
  • MestoGradiška
  • VozimNRG Power

Posted 17 February 2014 - 01:37

Ma necu cackati oko dizni nista,preradicu mu airbox.Rupe da dodam gore,pored otvora koji usisasava vazduh u salje ga u airbox?Necu da pretjerujem,vise volim da je bogata smjesa.
Послато са GT-I5500 користећи Тапаток 2

#29 Mihajlo

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 243 posts
  • MestoGradiška
  • VozimNRG Power

Posted 22 February 2014 - 20:46

Varovi su pojačani staklenom mrežicom sa donje strane..Sad j**em li ga ako pukne kad se sve sastavi ..
Posted Image

Napravljena je i 'pločica' koja će ići naprijed,na mjesto fara ..po uzoru na full cross motore koji se voze na stazi ..Na tu pločicu će ići broj i biće ukrašena nekim stikerom,polako :D

Posted Image
Posted Image

Ostavljeno da se suši :
Posted Image

Pa je na red došla sanacija plastika,pretežno ovih dijelova koji fale ..
Prije je to izgledalo ovako

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Onda je okrpljeno poliesterom..Ovo je prva faza tek,sutra ako se fino stegne idemo dalje
Posted Image
(ostatak sam zaboravio poslikati,biće slike sutra :D

Napolju,suše se
Posted Image

E sad onaj najteži dio od početka ..Očisiti motor ..Ovu drešinu nikad nije očistio nikad,od kako je izašao iz tvornice ..Zapečeno blato,pomješano sa raznom masnom prljavštinom.Užas.Topla voda,četka,spužvica,žica za suđe,šarafciger..Bukvalno se sve skorilo,zapeklo..Namučio sam se najviše do sada ..I opet nisam zadovoljan ..
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Kasnije izgleda nešto ljepše,ali i dalje nedovoljno

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Najviše sam vremena potroši na glupu sajlu kvačila..Danas izvezem motor ajd reko idem se provozati..Ubacim u brzinu poguram se,qrac..zakočen..Drkam po sajli,otežem,zatežem,jedva nekako ubodem ..Ajd dobro,upalim ga nekako,ide ..Nakon 50m stanem,fino naštelujem sajlu odem bacim đir ..Vratim se,operem motor..Pustim da se osuši ajd reko idem još jedan krug dok baba ne skuva čaj ..Opet isto..Isfuro se više,5 km sam štelovo sajlu u pm,ili pretegnem pa ne može otpustiti do kraja u vožnji ili ostane labava..popizdio,99 puta stanem,naštelujem krenem nisam zadovoljan..I na kraju,jedva nekako..Ubacim u prvu i onako isufran zavrnem gas i pustim naglo kvačilo..On se samo prope,čovjek neki gleda krsti se ..Haos :D večeras ga pokušam u prvoj dobro je ugašen,ne koči mi točak ..moguće da jebe ona guma/maska što dođe preko,navuče se da se ne vide oni šarafi za zatezanje ..Jer oba puta sam nju navukao i sjebe se ..Sada sam ostavio nju ne navučenu i dobro se ponaša..Šta vi mislite ?

#30 Mihajlo

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 243 posts
  • MestoGradiška
  • VozimNRG Power

Posted 08 March 2014 - 01:19

Može li pomoć ?
Kuda se sipa ulje u mjenjač ? Nije kao na Apriliji RS 50 i ostlaim AM6 mašinama gdje ima čep na deklu,odvrneš,naspeš i ćao.Uopšte na deklu nema nikakvog čepa a imaju šarafi za ispuštanje ulja,klasično.
Mašina je ovakva :
Posted Image

Po nekoj logici trebao bi biti otvor na deklu negdje,zar ne ?

Posted Image

E sad,jedino moguće po meni bi bilo da se odvrne šaraf koji je zaokružen crvenom bojom,koji drži polugicu kvačila (zaokružen žutom bojom tu odma pored crvene) naspe i poslije sve vrati.Međutim on ima neku specifičnu glavu,za poseban alat.Pretpostavljam da nije on jer bi trebalo da se to uradi bez puno mudrolije,a ne sa specijalnim alatima koje rijetko ko ima.E sad još nešto sam primjetio na bloku,ali sa druge strane.Čep kakav bi trebao biti na deklu,jedino ako nije on ali mi je glupo što je na drugoj strani.Njega sam zaokružio žutom bojom,viidi se iza bužira od uljne pumpe.

Ako iko zna neka piše,hitno mi je ..Hvala unaprijed

#31 Mihajlo

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 243 posts
  • MestoGradiška
  • VozimNRG Power

Posted 12 March 2014 - 13:01

Privodi se kraju..Juče nanijeti prajmer i šprickit..Zadovoljan sam..Sada slijedi šmirglanje šprickita sa 2000 i to je to,za vikend moguće farbanje,ukoliko temperatura i slobodno vrijeme dozvole ..Kombinacija boja je odabrana odavno,sad moram još naći kodove boja i odnijeti da se naprave..I to je to,nakon toga još igrarija sa naljepnicama i motor je spreman za cestu po svim pitanjima . .

Slike radova :

- kada je bilo pri kraju,stavljene plastike bezveze da se vidi kako će izgledati..čisto radi motivacije za dalje :)

Posted Image

Pa je na red došao i špric

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Deklo sam skidao da vidim stanje unutra i zašto kurbla ne hvata..Razlog :nema oprugice na zupčaniku,bez koje je sve dalje besmisleno..Kvačilo je dobro kao i kompletan sklop koji se da vidjeti okom,ništa nije udaralo,češalo,izlizano i slično,sve je fino masno i kako treba biti..Sklapanje dekla moguće čak i večeras pa idemo dalje ..
Do tipkanja

#32 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)
  • VozimGilera Runner SP50 LC

Posted 12 March 2014 - 13:07

Super... :)

#33 Mihajlo

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 243 posts
  • MestoGradiška
  • VozimNRG Power

Posted 16 March 2014 - 00:13

Fin dan pa da se iskoristi..Boja je legla,izabirom boja sam prilično zadovoljan jer jedno je boja u radnji kada ti pokazuju a drugo je uživo kako izgleda na plasticii ..Nije to 100% što sam htio ali dobro,blizu je ! :D

Prva ruka prvog sloja (baze) :

Posted Image

Druga ruka baze :

Posted Image

Poslije toga perla,ali nemam slike tog sloja,jebi ga,roštilj nije mogao da čeka ..

Neke plastike su morale i u crnu :

Posted Image

Na kraju,poslije dvije ruke bezbojnog izgleda ovako :
Posted Image

Kontrolor radova ,
Posted Image

#34 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 16 March 2014 - 17:21

Što se tiče čepa za ulje u menjaču u tvom slucaju je sa druge strane masine sto si zaokruzio zutim...a na deklici imas sraf cini mi se imbus 5 to ti je granicnik dokle treba ulje da sipas.(odvrnes ga i sipas dok ne procuri). Bar je tako na Am6,Rotax,KTM itd..

#35 Mihajlo

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 243 posts
  • MestoGradiška
  • VozimNRG Power

Posted 17 March 2014 - 00:49

Shvatio sam kasnije sam..Večeras napravljena kurbla,hvata ali ne vraća baš kako treba ali jbg,lakše je vratiti rukom nego gurati..Probao ga večeras bez topa i jednu 20 cm one cijevi,mnooogo ljepši zvuk,mrvicu bolje ide.Prekosutra ću probati bez auspuha da vidim da li je problem u onom dijelu što ide iz cilindra do dijela koji je već skinut..Pirili smo u njega djeluje da je kao začepljen..Ako bude mnogo bolje bez auspuha ide pod nož pa da vidimo šta ustvari može.A uz to i vraća dosta goriva na odušak na karburatoru.

#36 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 17 March 2014 - 01:06

Naj bolje ti je da ga "pališ" iznutra imas na forumu kako su neki cistili mada mislim da je secenje sigurnija opcija,ja sam na rs 124 2009 rasekao rezonu a na zidu rezone 1cm taloga svacega i bio je dosta izubijan. :D

#37 Mihajlo

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 243 posts
  • MestoGradiška
  • VozimNRG Power

Posted 17 March 2014 - 01:23

Tako je stari,samo me motiviši ! Ma ako bude bolje bez auspuha iće sve iz njega,jer inače je katalizator ogroman,imaju negdje slike na stranim forumima kako to izgleda.Samo kad budem probavao bez auspuha negdje daleko daleko da ne bi bilo svašta jer sam ga upalio u garaži bez auspuha ..RIGO TASVE MLJAZE

#38 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 17 March 2014 - 01:27

Iseci ga po fabrickim varovima, tim po duzini i izvadi sve iz njega. A to probanje bez auspuha nece dati realno stanje jer inace 2t ide losije bez auspuha nego sa obicnim auspuhom. Sredi taj i udri po gasu.

#39 Mihajlo

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 243 posts
  • MestoGradiška
  • VozimNRG Power

Posted 17 March 2014 - 01:39

Znam da ide ali mora pokazati bar mali pomak u pefrormansama ukoliko ovaj ima nešto unutra što ga guši i smanjuje protok.

#40 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 17 March 2014 - 01:42

To sto hoces bez auspuha da probavas nema potrebe ako mislis da je zapusen, kupis reznu plocu za malu brusilicu 1mm debljine i po varovima

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users