Jump to content

Gilera Runner sp50 2007g

20 replies to this topic

#1 Dimitryalexa

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts
  • MestoNis
  • VozimGilera runner 50sp

Posted 29 January 2014 - 21:55

Pozdrav ljudi,
Pre nekog vremena sam se predstavio a evo sada da predstavim i moj skuter. Kupljen septembra i dovezen iz Pirota. Ja sam inace iz Nisa a to je stotinak km udaljeno. Rekoh sebi ako izdrzi voznju od Pi do Ni onda je dobar. I zaista je dobar cak i kada je sutradan skinut dekli. Na njemu sam jedino primetio centralnu oprugu kvacila da je druge boje a ostalo je uglavnom fabricko.Presao oko 7000km,malossi rolnice i bando kais.Pre njega sam vozio matrixa i nisam zeleo da ulazem vec sam skupljao pare za neku piaggio masinu. Sada skupljam za neki laganiji tuning. Treka i oprugice kvacila sam vec porucio. Citajuci i proucavajuci razne projekte i savete iskusnih majstora dosao sam do zakljucka da raneru ne treba puno da bi dobro ubrzavao i imao krajnju. Za ranera sam se odlucio ponajvise zbog velicine jer sam se patio sa visokim gazistem matrixa i neudobnim voznjama. Gledao sam da pazarim i aeroxa i nrg-a ali su mi bili mali i uski. E sada, polovan skute je polovan i ima malih problemcica koji su nadam se resivi,jedan od njih je vlazenje na prednjim viljuskama dok je drugi malo neobicniji pa bi mi trebao neki savet. Desava se da preko 45-50kmh pocne da pisti (zuji,vristi,kako god) iz zadnjeg dela. I na stenderu i u voznji. Mene to lici kao kad prosvira lager iliti lezaj dok mi neko rece da to ima veze sa primarom i sekundarom. Kupio bih garnituru lezajeva prenosa kad bi bio siguran da je to.
Slikah ga u nedelju,mrak je bio ali cisto da se vidi kakav je raner. Bice lepsih slika kad se prolepsa vreme. Pozdrav za Cveleta koji mi je dosta pomogao savetima i objasnjenjima i za MIkac93 jer voli ovaj model :welcome1:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

I na kraju izvinite ako nesto nije u redu,nisam bas vican pisanjima po forumima :P

#2 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)
  • VozimGilera Runner SP50 LC

Posted 29 January 2014 - 22:23

Dobar Runner..Neka te sluzi dugoo.. :welcome1:

#3 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 29 January 2014 - 22:52

Svaka čast na kupovini, Runner je kvalitetan skuter a super i izgleda ovaj novi model...
to zujanje ne mora pod obavezno ukazivati na problem, možda jednostavno tako zuji iz finalnog prenosa zupčanika...objasni malo više?

#4 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 29 January 2014 - 23:45

lep model, video sam ga na sajmu i meni se tada baš dopao....

pištanje može biti od nekog ležaja, prvo i osnovno je da ustanoviš da li je povezano sa brzinom ili sa obrtajima...

ako je sa brzinom onda treba pregledati sve u prenosu, najverovatnije je samo onaj maleni u deklici, mada može biti i glavni ležaj na primarnoj osovini...

ima li ulja u prenosu uopšte

#5 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 29 January 2014 - 23:53

Prelijep runner,da te dugo sluzi...puno sretnih i predjenih kilometara zelim :welcome1: Jel radjeno sta oko tuninga? I jel imas u planu...

#6 Ivan994

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 122 posts

Posted 30 January 2014 - 00:04

Prelijep skut,jedan od boljih..neka te fino sluzi.zz

#7 Dimitryalexa

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts
  • MestoNis

Posted 30 January 2014 - 00:41

@Pita Nisam ga dugo vozio,presao sam mozda 300km sa njim niti se previse razumem da bi bilje objasnio,zvuk je intezivan,jako iritantan,para usi cak i pod kacigom.

@Mario Ulja ima,to je prvo provereno i sipano novo. Snimicu zvuk uskoro pa cete cuti dok je na stenderu,ne vozi mi se po ovom snegu :) I ja sumnjam na mali lezaj u dekliju,cak sam i zapisao oznaku NTN 638 LUAX i njega cu zameniti jer je najlakse.Strah me da nesto nije oko zupcanika...

@ Stefan p Cekam treka i oprugice kvacila da stignu,nakon toga rolnice i dizne,filter i stelovanje pa cemo videti za dalje.

#8 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 30 January 2014 - 01:26

Svaka cast na izboru, nisi pogresio. Pia masine su odlicne, em sto su prgave em zilave, prelaze brdo kilometara bez problema uz najtezu torturu. Zabar je to, oni su doktori za skutere. To sto ti se cuje iz reduktora je najverovatnije lezaj primara, iz mog iskustva sa NRG-jem, ja sam promenio oba lezaja i sve se stisalo. Jedino sto je neverovatno i meni cudno je to sto srednji snop-osovina ni na jednom kraju nema lezaj vec se vrti u kucistu bloka i deklice-poklopca reduktora, al ok ako su zabari izracunali da je to zadovoljavajuce. Ako nisu nista menjali treba da su lezajevi 6203 i 6204. Obavezno sipaj kvalitetno ulje u reduktor 80w90.
Nek te sluzi dugo i dobro, i uzivaj u voznji.

#9 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 30 January 2014 - 01:30

Ma lepotan :) probao ga ja malo,lepo ide al mu falilo malo tuninga...i evo pocinje sa "igrankom " .... :)

#10 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 30 January 2014 - 01:38

Fali mu start sa 6000 umesto sa 4000 i rolnice od 5,5gr, neznam koji remen ima al iz mog iskustva treba 811x18,5 piadjov. Onda ide za 3 klase bolje. Jos kad legne Trek, ima da leti.

#11 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 30 January 2014 - 23:32

Opa,jos jedan "omiljeni" daj Boze zdravlja i da ja napokon sednem na ovakvu lepoticu,da te dugo sluzi bez kvarova :)

A sad ajd u neki tuning tipa Tecnigas Trek...

#12 Dimitryalexa

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts
  • MestoNis

Posted 01 February 2014 - 20:46

@Goggyso gledao sam na easyparts.nl crtez i jesu 6203 i 6204 oba C3 a zamenicu i mali u dekliju ntn 638 . Daj Boze da se utisa. Trek i plave malosijeve oprugice stigle,sutra cu montirati treka. Moracu i da izmerim kais jer me bune oko brojeva,kao da svaki proizvodjac ima svoje mere.

805x18.7

Sledeci je bando
826x16,9

Dayco
811x18,5x8

i napokon original Piaggio koji nema ili ja ne vidim oznaku duzine i sirine...

#13 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 01 February 2014 - 22:43

Nema potrebe da lutas okodimenzija-kod tebe je 811x18.5 i gledaj da takav i nabavis...804 je za stari blok ...
Najtacnije mere i slike su na SC...sve izmedju 811-820 je ok...
http://www.scooter-c...LRIEMEN&lang=en

#14 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 02 February 2014 - 02:55

To je taj, isti kao kod mene, 811x18,5 i taman je. Pokusavam da ti okacim sliku remena al nesto zeza forum.
Oznaka je 20026 436864/7

Posted Image

Edited by goggyso, 02 February 2014 - 03:08.

#15 Dimitryalexa

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts
  • MestoNis

Posted 02 February 2014 - 20:34

Namontirao sam danas treka (valjda je trek :) ) i snimio zvuk ne samo zbog zvuka vec zbog pistanja neceg, o cemu sam vec pisao, krece sa 7000 obrtaja cini mi se.

http://youtu.be/rL0_xpdukR4?t=50s

#16 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 02 February 2014 - 21:02

Pa nista -alat u ruke i skidaj primar i ostalo pa na proveru...zvrnda neki lager i to doobro...

#17 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 02 February 2014 - 22:05

i kanda je bogata smeša, nikako da probije...Koja je dizna u karburatoru?

#18 Dimitryalexa

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts
  • MestoNis

Posted 02 February 2014 - 22:13

U karbu nista nije dirano, tek ce da se menja dizna,danas ga upalih da cujem treka i da dopunim aku :)
A deder mi recite cemu sluzi ova zica i ako je sudeci po ulju na svecici,jeste bogata,preliva.
Posted Image

#19 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)
  • VozimGilera Runner SP50 LC

Posted 02 February 2014 - 22:21

Ta zica je od senzora temperature ja msm. :)

#20 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 02 February 2014 - 23:23

..sto kaze Pita fali tu i stel karba, a u razgovoru od letos mislim da mi je reko da je jos stoji onaj lim sa rupicama na zadnjoj strani...
Posted Image

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users