Uz njega sam dobio servisnu knjizicu,u kojoj vidim da nikada nista nije ozbiljnije menjano,tipa kvacila,varijatora,karba,uljne pumpe itd.
Znaci samo redovni servisi.
Narucio sam prednju gumu novu posto je fabricka jos na njemu, koja je zgazila 20 000 km i sada tek pocela da proklizava i da puca sa strane od starosti.Nova guma je Sava MC 16 120/70/12,nadam se da nisam pogresio jer korisnici kazu da je sasvim dobra guma za gradsku voznju i da posle fabricke ce biti pesma.
Centralna opruga je narucena Malossi bela na 5% posto necu da idem mnogo dalje od fabrickog stanja.
Stvari koje su radjene na njemu su sledece:
1. lezajevi radilice pre oko 2000 kilometra (jedan lezaj je TNT a drugi koliko se secam KYOTO made in japan ugravirano a ne stampano,jer postoji neka prica oko proizvodnje nekih kopija koje se prepoznaju po toj gravuri)
2. nastelovan karb tako da trosi oko 3.5 litre, sa nas dvoje (devojka i ja) mozda nekih 3,7 l na 100 km
3. stavljen kais Dayco koji je posle 5000 kilometra i dalje u dobrom stanju,nije otegnut i nije izlizan puno
4. ociscen varijator na kome stoji datum 12.dec. 2005 godine i nema ostecenja - cime me inpresionira Kymco,jer dugotrajnost delova je savrsena
5. promenjen semering na prenosu posto je pustao ulje i bacao na deklu
Ovo je iznad je skoro sve sto je radjeno prosle godine.
Za ovu sezonu pored opruge i gume koje stizu sutra imam nameru da promenim :
1. rolnice - TREBA MI POMOC OKO GRAMAZE I PROIZVODJACA (mnogi ovde po onom sto sam citao ne savetuju RMS,pa bih uzeo Athenu,Top performance)
2. uhvatio sam i Athena kais od prodavca na oglasima koji je greskom kupio,pazario sam ga za 800 dinara,da bude uvek u sedistu za nedaj Boze. - ZELEO BIH VASE MISLJENJE O NJEMU
3. treba mi pomoc oko oprugica kvacila,ne znam koje tvrdoce da stavim,tj koji mi set predlazete,imam neku ponudu za Motoforce set plava,crvena i crna cinimi se.
4. imam problem izgleda sa uljnom pumpom jer u filteru za vazduh se da videti kolicina ulja i lepo moze da se iscedi iz njega
Da li je problem do pumpe i da li je moguca neka kratka reparacija ili negine kupovina druge.
5. koje mi plocice za prednji disk preporucujete jer na ovim fabricckim ima nekih 2 mm "mesa",pa ne znam da li ce da gura do kraja sezone.
Ovako izgleda vremeplov mog ljubimca
CAM005311.jpg 102.39K 42 downloads
CAM005291.jpg 120.38K 35 downloads
AKO NEKO IMA OPROBANI SETUP ZA PRENOS STO SE TICE ROLNICA,OPRUGA,VARIJATORA I KVACILA NEKA PREPORUCI BICU MU ZAHVALAN JAKO.
Voleo bih da sam vodim racuna oko svog ljubica pa hvala svakome u napred na pomoci,nadam se da vas nisam udavio problemima i idejama.
Edited by Frazier, 13 February 2014 - 14:52.