Jump to content

Kymco Super 9 spremanje za novu sezonu 2014

270 replies to this topic

#181 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 04 March 2014 - 02:59

Kad ce da cucne neki ozbiljniji cilindar? Onda ces da izbacis taj karburator, stavis veci sa rucnim sauhom i zaboravis na tesko paljenje ujutru :)

#182 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 04 March 2014 - 04:32

Cim bude love za auspuh i za cilindar onda ce da cucne i karb,ne mogu ja da kupujem odvojeno pa da cekam prodje me i zelja i volja. Ovako lova na gomilu sve kupim u par dana i montiram,taa se presrecan. :)

Edited by Frazier, 04 March 2014 - 04:33.

#183 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 04 March 2014 - 05:41

Zanimljiva teorija. Mislim da si ti jedini koji se vodi tom logikom. Vecina nas usled ne bas dobre finansijske situacije kupuje deo po deo, pa kad skupi sve delove na gomilu onda sklapa. Ne znam kako mislis da ce da te prodje volja, to sto bi kupio stoji i ako ti nije zao para koje si dao za to, nema sanse da ce da te prodje zelja i volja. Mada tvoja stvar, radi kako ti mislis da treba...

#184 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 04 March 2014 - 11:45

ako ti nešto znači, trenutno nemaš kineski saug, i taj je radio besprekorno 5 godina... kada budeš kupio kineski radiće ti 5 meseci, mada nije pravilo..

karburator za kymco je posebna priča, samo prirubnica za veći karburator do 20mm je na ceni 40-50e, plus na nju treba loviti model sa ušicama ili praviti kompletnu prirubnicu.. baci pogled kod mene u kymco temi je odrađeno

ako nemaš tih mogućnosti onda bolje o karburatoru ne razmišljaj... dobar će biti taj keihin 17mm za prvo vreme, uz modifikaciju igle i izmenu glavne dizne..

#185 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 04 March 2014 - 12:02

Ma Mario imam ja prirubnicu to je najmanji problem.

A rekao sam mu vec za keihin da bi radi posao,sta vise i ona ostrijal igla sto je radila na c16 je kod mene.

#186 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 04 March 2014 - 12:05

eto super te detalje ne znam, to je onda ta prirubnica koju iz teme može da pogleda jer je bila nekada moja...

#187 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 04 March 2014 - 14:48

View PostBeogradski Fantom, on 04 March 2014 - 05:41, said:

Zanimljiva teorija. Mislim da si ti jedini koji se vodi tom logikom. Vecina nas usled ne bas dobre finansijske situacije kupuje deo po deo, pa kad skupi sve delove na gomilu onda sklapa. Ne znam kako mislis da ce da te prodje volja, to sto bi kupio stoji i ako ti nije zao para koje si dao za to, nema sanse da ce da te prodje zelja i volja. Mada tvoja stvar, radi kako ti mislis da treba...

Pi isto tako mogu i pare da se skupljaju na gomilu kao i delovi. :))))
Salim se,cudan sam povodom toga,prosto ne mogu da izdrzim da deo stoji da ga gledam i da cekam da ga montiram a uslovljavaju me jos mnogi delovi. Moram da sednem stavim sve na papir,da vidim do kada (koje godine :P) ) bih skupio sve te delove. Posto je u planu i A kategorija koja posteno kosta,diplomski itd da vas nedavim.

Kazem sjajnih delova ima kod Aleksandra za smesnu lovu bukvalno,nasram toga koliko oni kostaju novi,ali ne znam da li da se upustim u sve ovo jer to kasnije osim karburatora (koji bi trebao kad tad ,nekazem da treba odmah),mora da dodje i stelujuce kvacilo,varijator...
Svestan sam da bi devetka propevala sa 70 cc i tu nema greske,samo je sad stvar novca i organizacije.

View PostMario, on 04 March 2014 - 11:45, said:

ako ti nešto znači, trenutno nemaš kineski saug, i taj je radio besprekorno 5 godina... kada budeš kupio kineski radiće ti 5 meseci, mada nije pravilo..

znam da nije kineski,jer sve fabricko na njemu radi besprekorno jako dugo.. Samo je stvar u tome sto taj isti kineski prodaju u Motoboxu sa oznakom GY6 za 2500 din,onda bolje da ga kupim za 500 slozices se. :P

Edited by Frazier, 04 March 2014 - 14:50.

#188 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 04 March 2014 - 19:35

Naravno

#189 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 05 March 2014 - 03:09

gde se nalazi filter za gorivo,to mi jedna mala misterija ne znam da ga nadjem iskreno :janpi:
Jel treba ovako da izgleda?

Attached File  filter goriva.jpg   12.39K   9 downloads

ili ovako

Attached File  filter goriva2.jpg   18.25K   9 downloads

Da li postoji filter ulja na mom dvotockasu,predpostavljam da nema ali da pitam ipak? :)

Edited by Frazier, 05 March 2014 - 03:10.

#190 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 05 March 2014 - 03:41

Filter goriva se nalazi negde na crevu za dovod goriva koje ide iz rezervoara do karburatora. Mada nije obavezno da ga imas. U samom rezervoaru postoji jos jedan filter, tj. na vakum slavini, ali unutar rezervoara, tako da je vrlo moguce da drugi filter i nemas.

Filter ulja postoji samo na 4T masinama koje imaju karter sa uljem. Neki su zamenski, a neki se samo ociste i vrate. Tvoj skuter je 2T i nema filter ulja jer nemas karter...

#191 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 05 March 2014 - 03:57

Ja sam na S8 imao filter za gorivo posle vakum pumpe .

#192 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 05 March 2014 - 05:03

To moram da proverim na crevu da li pstoji,vidim da na sajtu Motoboxa postoji taj filter i da se prodaje za AC i LC varijantu sto ne znaci verovatno da je u praksi tako. :janpi:
Da, vidis to sa filterom za ulje sam predpostavio da na cvaji nema,ali uopste nisam poveza sa karterom,da kod mene nema ušta da se umoci taj filter. :)

E sad taj u rezervoaru da li je izmenjiv ili da li moze bar da se ocisti?

#193 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 05 March 2014 - 06:51

View PostAlexandar ':janpi:', on 05 March 2014 - 03:57, said:

Ja sam na S8 imao filter za gorivo posle vakum pumpe .

Ti si koliko se secam na S8 imao metalni rezervoar? Na S9 je plastican i verovatno zato nema filter.

#194 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 05 March 2014 - 06:55

Ma kakav filter za AC i LC, gorivo je isto i u jednom i u drugom, jedino ako ovi sto voce AC voze na kerozin :janpi:
Taj sto stoji u rezervoaru se moze cistiti kada se izvadi vakum ventil, ali za tu intervenciju treba isprazniti rezervoar. A zasto bi to cistio, rezervoar ti je plastican i nema krunjenja materijala kao na metalnom, jedino ako nis greskom sipao neko trunje u rezervoar. Ako gorivo dolazi u karburator, ne vidim zasto bi cistio sito. Od toga nece ici brze :)

#195 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 05 March 2014 - 12:16

xaaxaxxaaxaxaxa ma nisi me razumeo,nisam mislio da postoje za AC i LC razliciti filteri,nego Motoboxu stoji u opisu filtera da pase na Kymca Super 9 AC i LC,pa sam po tome predpostavio da postoji filter za gorivo i van rezervoara. Da,tacno,posto je plasticni nema sta da se cisti,sao nepotreban posao istakanja goriva itd... :janpi:

Edited by Frazier, 05 March 2014 - 12:17.

#196 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 06 March 2014 - 02:15

Opet problem,resio sam da kupim plocice za prednji disk,kad medjutim ne mogu da nadjem dimenzije,jer covek koji ih prodaje ima dimenzije i marku modela na koju pasu ali nema modele.
Pa sad molim cenjene drugare,forumase i majstore ovih dvotockasa za pomoc. :D

Ove

Attached File  plocice2.PNG   182.23K   35 downloads

ili ove

Attached File  plocice.PNG   80.53K   37 downloads

#197 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 06 March 2014 - 10:04

pogleda kod sebe sa koje strane ti stoji ta pločica sa tom kukicom sa unutrašnje ili sa spoljne

#198 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 06 March 2014 - 16:21

Hvala Mario,ipak cu morati da idem do drugara pa da skinem pa onda tek da narucujem... Mislio sam da neko slucajno ima te mere pa da mi malo olaksa. :1kokice:

Kada sam skinuo masku kilometar sata, i proverio ulje u kocnicama imao sam sta i da vidim. Gospodin koji je odrzavao skuter u KDM-u (uzvoznik,zastupnik i ovlasceni serviser) niakada za 15 000 km nije ulje dosuo i stvorio se problem taj da ne mogu da odvrem ni jedan sraf jer su fabricki zatvoreni i pritom svaki od njih ima onaj lepak na srafovima kojim ga fabrika osigura. Pokusao sam sa svim mogucim stvarima od najprostijih kao sto je WD 40,preko rucnog otvaranja srafcigerom da ne bi oblajznuo sraf,pa do el. odvrtaca pod pritiskom i ne vredi,na kraju mi se omako odvrtac i sad je blago oblajznuo navrtanj,ne znam sta da radim kako da otvorim oil box. :D

Jedino da razbusim sraf,ali ne znam kako ce to da ispadne,jer sam samo ti jednom radio,razbusio sma navrtanj na onim rukohvatima iza sedista i dobro je proslo,ali je to bio duzi sraf i inbus glava pa sam ima nekako prostora za to,sad me nesto stra'. :)

Jel imate neki predlog,jer ako ovu sezonu krenem sa to malo ulja sto imam bice interesantno?

Edited by Frazier, 06 March 2014 - 16:25.

#199 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 06 March 2014 - 16:45

Jesi li probao metodom kuckanja po srafu preko srafcigera. Malim cekicem,do 250g, lagano kuckas po srafcigeru koji je postavljen u glavu srafa. Naravno, srafciger velicinom mora da odgovara srafu i da bude ispravan (da mu vrh nije okrnjen i ozuljan). Tu je strpljenje presudno a i pomoc prijatelja je dobrodosla. Kuckas desetak puta pa pokusas da odvrnes pa ako nece ponovis radnju onoliko puta koliko treba dok ne popusti.

#200 Frazier

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 06 March 2014 - 17:05

Nisam to probao,moracu,mada sad kad je oblajznuo moracu da isprobam sve zive srafcigere pogotovo sto je bio zvezdasti pa sad vice lici na inbus. :1kokice:
Hvala ti na predlogu. :D

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users