Jump to content

Bele tablice

35 replies to this topic

#21 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 24 June 2016 - 21:37

Ajd i nije nesto velika cifra i ako se predje na zute table, neg bi trebali da uvedu registraciju na 3 ili 6 meseca. Oni pizde rade na onom gde ce uzeti pare, kad bi napravili registraciju na 6 meseci to bi bilo na stetu drzave...

#22 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 24 June 2016 - 22:52

Ne verujem da cemo kod nas jos skoro videti registraciju na 6 meseci, mada kad nesto sracunam kako god da okrenem nekako sam duze od 6 meseci na motoru godisnje...

#23 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 25 June 2016 - 17:08

Pa za male skutere ne znaci nista to na 6 meseci ali bi za vece skutere i motore znacilo. Ja generalno vozim cele sezone ali 6 meseci bi mi bilo sasvim dovoljno taman kad lepo otopli pa do jeseni.

Sent from my iPhone using Tapatalk

#24 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 29 June 2016 - 20:33

Ma, dajte ljudi , kakva usteda na 6 meseci ...nikakva ...koliko para utucemo na tuning i kojekakva druge gluposti , a sad da stedimo na 6 meseci ...a, nekad poselis da se provozas i u Novembru , lep dan , a on nije regovan ...jbo ustedu od 1000-2000 din ... :joks:

#25 Bata

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • VozimPeda H2o

Posted 15 July 2016 - 13:31

Kakva je situacija sa belim tablama, trenutno vozim kineza koji nije na moje ime i ne znam sta mi je ciniti. Sta je naj bolje po vama da uradim , da li napraviti kuporodajni ugovor ili ovlastenje tj. punomoc o upravljanju,registrovanju, odjavi itd.

#26 Sikii

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 536 posts
  • MestoBeograd,Vozdovac
  • VozimGilera Nexus 500

Posted 15 July 2016 - 16:01

Ako si u kontaktu sa vlasnikom,onda bi najbolje bilo uraditi kupoprodajni ugovor i overiti ga u opstini,tako sam ja radio kad sam kupio skuter,tako ne gubis bele tablice

#27 Bata

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • VozimPeda H2o

Posted 15 July 2016 - 17:17

Nisam jos stupio u kontakt sa vlasnikom posto lik od kog sam uzeo skuter je iz Beceja kao i vlasnik, malo je problem navatati coveka posto je taksista po zanimanju i nikada ne miruje.

#28 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 July 2016 - 14:59

Kupoprodajni ti vazi odredjeno vreme tipa 2 meseca...posle toga na osnovu njega neces moci da registrujes na sebe...ali koliko shvatam ti to nine zelis jer ce te sacekati Zute table pri registraciji...

Ovlascenje je ok ali s ovlascenjem ne mozes da registrujes na sebe vec samo da vozis...

#29 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 16 July 2016 - 22:13

Cek cek zar ne postioji ono ovlascenje gde mozes i da otudjis motor ili auto i naravno sve ostalo?

#30 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 July 2016 - 22:22

View PostNesa BG, on 16 July 2016 - 22:13, said:

Cek cek zar ne postioji ono ovlascenje gde mozes i da otudjis motor ili auto i naravno sve ostalo?

Koliko ja znam upisan vlasnik mora lično u opštinu na potpisivanje kupoprodajnog, da bi motor bio kasnije prebačen na novog vlasnika...Da može to nekim ovlašćenjem verujem da bi do sad za to znao...Uvek ide ono cimanje zajednički u opštinu..

To važi i za odjavu motora iz SUPa, mora vlasnik lično da se pojavi...

#31 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 July 2016 - 22:57

To sve stoji, ali za voznju na belim tablicama u saobracaju jedino relevantno je polisa osiguranja, a polisu moze da izvadi jedino vlasnik. Dakle za voznju, nikakvo ovlasceneje ili kupoprodajni ne prolaze...

Sad ce se javiti mnogi i reci, meni nisu trazili...
Ok, nisu ni meni ali sta kad se dogodi cukanje ili neka ozbiljnija nesreca?

Dakle da se ponovimo po 500ti put, ko je vlasnik, nije u obavezi da prenosi moped na nove zute tablice ali je u obavezi da prilikom ucestvovanja u saobracaju ima vazecu polisu oaiguranja.

Ko vozi moped na balim tablicma a nije vlasnik mora svake godine cimati vlasnika da mu obezbedi polisu. Saobracajna policija ne trazi oblascenje i ne dira sa belim tablama sem rutinske kontrole, ali ostaje problem pravne prirode prilikom nastanka saobracajne nezgode.

Sent from my GT-I9192

#32 arhitec

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 5 posts

Posted 17 July 2016 - 16:49

a jedno prakticno pitanje vezano za poslednji post... jel mogu da vozim skuter na staroj saobracajnoj, tabla sa petokrakom (iako skuter iz 2006? to mi je zbun) ali na ovlascenje, bez prenosa vlasnistva? potrebna polisa? (koja kako razumeh nikako ne moze da se dobije a originalna od pre 10god naravno ne postoji xo)

#33 Bata

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • VozimPeda H2o

Posted 17 July 2016 - 20:58

Ja sam prodao kola i covek mi doneo punomoc koja je izgledala ovako - http://www.autoregis...tornim-vozilom/
Oterali momci bmw za Bg a table Ns i vise nikakvih saznanja o autu nemam niti problema.

#34 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 17 July 2016 - 21:26

View PostBata, on 17 July 2016 - 20:58, said:

Ja sam prodao kola i covek mi doneo punomoc koja je izgledala ovako - http://www.autoregis...tornim-vozilom/
Oterali momci bmw za Bg a table Ns i vise nikakvih saznanja o autu nemam niti problema.
Ja sam o takvom ovlascenju pricao. S takvim ovlascenjem sam prodao moj auto.

#35 Bata

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • VozimPeda H2o

Posted 22 July 2016 - 21:18

E da malo jos zacinimo temu.
Imao sam vremena ovih dana pa rekoh da se malo informisem o kinezima za koji nema ovlasteni uvoznik tj. kako doci do potvrde o maks. brzini.
1) Zvao tehnicki pregled covek mi kaze da jos niko nije dolazio niti se zalio zbog kazne ili neceg slicno i da nemaju nikakvog saznanja o belim tablama ( sta , kako , do kad )
2) Zvao gospodu u AMSS i oni me uputise na : Агенција за безбедност саобраћаја i spuste mi slusalicu, ok aj sta je tu je.
3) Sednem lepo za komp i posaljem mail doticnoj ageniciji i za divno cudo stigao odgovor sledeceg dana .
I odgovor sledi ovako : У вези са питањем од 21.07.2016. године које сте нам упутили електронском поштом везано за добијање Потврде за мопед марке Chuanl Ta Desire 50, обавештавамо Вас да је потребно да се за добијање исте обратите произвођачу или његовом овлашћеном представнику у Републици Србији, наводећи број шасије (VIN) и годину производње возила.
Агенција за безбедност саобраћаја није овлашћена за идавање таквих потврда за регистрацију, нити располаже захтеваним податком

Drugim recima : jebe nam se tacno ( izvinjavam se za recnik)
Kada moze jedna "DRZAVA" tako da se ponasa sto ne bih i ja....

P>S : Necu da se nerviram odo sutra ko covek da :peca:

#36 Dzoni13

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Posted 02 September 2016 - 20:19

Ovo bi valjalo imati ako nam skuteri zavrse na tehnickom na proveru brzine

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users