Jump to content

Yamaha TZR 125 1993

35 replies to this topic

#1 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 27 March 2014 - 22:58

E ovako pre nekoliko dana sam pazario Yamahu tzr 125 1993 god nije u losem stanju generalno.. Sve je standardno na njoj odradjen cilindar klip,generalna puna dellorto 32 (bez filtera) itd... Kada sam je doterao nije uopste nesto dobro isla posumljao sam odma na ventil izduva,rasklopio sam i imao sta da vidim.Ventil je neko zarotirao malo vise i ispalo je da je uvek zatvoren i kad treba da otvori i kad treba da zatvori,to sam resio nastelovao i an red je dosao karburator njega sam ocistio sve detaljno bio je prljav do zla Boga unutra prestelovao sam ga malo i sada ide ok.Na oko 7000rpm mi otvara ventil i onda drz se ko moze :D Ali imam jedan problem nece preko 8000rpm da ga j***m a svećica mu je Super Bosna 65 e sad jedno pitanje Da li super bosna moze da radi an 10.000-12.000 rpm? ili da stavljam pod hitno NGK BR10.. Znam da ne bi trebala da bude super bosna a pogotovo 65! ali me zanima da li moze da bude da nece da razvrti zbog svecice ili neceg drugog.Dizna je 134 j igla je na 2 zarezu od dole. Evo nekih slika planiram da je radim u Street fight varijanti uskoro krecu radovi imam od RS 125 2007 plastika pa sam mislo da kombinujem rep i rezervoar itd..Slika bele je kako hocu da odradim priblizno :D
Posted ImagePosted ImagePosted Image

#2 Sikii

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 536 posts
  • MestoBeograd,Vozdovac
  • VozimGilera Nexus 500

Posted 27 March 2014 - 23:06

Lepa makina,puno predjenih kilometara ti zelim :D

#3 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 28 March 2014 - 00:18

Nije losa ni bosna ali 100-tka. Jesi li siguran da ti ventil otvara do kraja? Ako ne otvara to je razlog sto nece da razvrti. U kakvom je stanju auspuh?

#4 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 28 March 2014 - 00:30

Otvara 100% do kraja, auspuh je original njegov top je odradjen jer je neko stavio u top samo cev i okolo vunu ali ta cev nije bila probusen tako da nije uopste imalo efekta pa sams tavio cev novu ibusio rupe 7mm ubacio vunu lepos e cuje i radi.. Sutra cu uzeti ngk br10 dugi navoj pa isprobati .Ali moram nabaviti original airbox i onda to sve nastelovati da se lepo cuje i lepo ide

#5 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 March 2014 - 00:51

Ne sumnjam da ćeš ga sredit po svom ukusu...ovakav stajling i nije nešto reprezentativan ali ok...bitno je da je mašina dobra!
Rekao bih da može biti do svećice što ne ide u obrtaje, najlakše je to proveriti stavljanjem druge svećice...stavi ngk 10tku pa ćeš videti...
Jesi siguran da ventil skroz otvori?

edit: sad sam video da si napisao da otvara 100%...ok onda nije do toga!

#6 Mihajlo

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 243 posts
  • MestoGradiška
  • VozimNRG Power

Posted 28 March 2014 - 01:35

Može da bude d svjećice,meni je jednom na NRG-u bilo isto..Normalno pali,diže obrtaje do 7k ali preko neće,kao da je blokada obrtaja.A kod mene pošto su tvrde oprugice taman tu negdje i hvata i nema snage da se pomjeri s mjesta.Kod tebe je manuelni mjenjač pa možeš 'normalno' da voziš.A i toplotna vrijednost ti nije odgovarajuća

#7 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 28 March 2014 - 11:58

A karb bez filtera ?? Jel on uopste nastelovan i sa pravom velicinom dizne za takvo stanje ??

#8 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 28 March 2014 - 14:21

Stavicu svecicu drugu pa cu videti sta i kako, karb me brine najvise neko je tu budzio k&n filter od skutera neki mali mrezasti to je gusilo. Sve sam to skinuo i ostala je samo gumena krivina koja ide do filtera vazduha.. dizna je 134 mislim da je to fabricka njegova i morao bi staviti vecu ako cu voziti sa k&n filterom nekim (vecim).. Sada mi je cilj da nabavim standard airbox i da resim to sto se tice masine jos.... :) Samo ne znam gde naci airbox njegov original.?!

Edited by CicaNS, 28 March 2014 - 14:27.

#9 Mihajlo

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 243 posts
  • MestoGradiška
  • VozimNRG Power

Posted 28 March 2014 - 21:23

Skoro nemoguca misija nov naci,nazalost kao i vecinu dijelova.Trazi od nekog ko prodaje isti u dijelove.Ide ta masina dosta dobro mada je meni rotax123 favorit.

Послато са GT-I5500 користећи Тапаток 2

#10 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 28 March 2014 - 21:42

Pa jbg rotax je rotax ako ne nadjem iskombinovacu nesto home made da mi neko kaze koliki je ulaz na kutiji filtera precnik ili tako nesto da znam povrsinu tog ulaza pa cu napraviti neki airbox :)

#11 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 28 March 2014 - 22:36

Trebalo bi da bude 10% veci od difuzora, to je dovoljno. Za tvoj karb racunaj da ce 35mm biti ok.

#12 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 29 March 2014 - 01:44

Pronasao sam airbox standardan 800din :D

#13 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 29 March 2014 - 12:30

View PostCicaNS, on 29 March 2014 - 01:44, said:

Pronasao sam airbox standardan 800din :D

eto odlično...

#14 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 29 March 2014 - 22:03

Evo malo slika danas sta sam cackao,rucke kormana ili kako da ih nazovem su bile krive to sam ispravljao,spustio ga malo napred,resio luft u polugama i kuglama menjaca, malo cackao oko repa i isekao ga za pocetak ostaje da odradim konstrukciju njega novu jer stara sad ne igra ulogu...Prebacio sam i masku sa farovima jer je bila pricvrscena za ram i mnogo odaljena od vila i bilo je gadno,pa sam lepo montirao na vile i sada stoji perfektno..Ostaje da sutra malo poradim na repu montiranju mini led stop svetla tapaciranje sedista...Uglavnom bice mnogo gitovanja i seckanja :2cirka1:
Posted Image

#15 Mihajlo

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 243 posts
  • MestoGradiška
  • VozimNRG Power

Posted 29 March 2014 - 22:06

Generalno mi se ne sviđa pravac u kojem ideš ali motor je tvoj i izbor je tvoj.Mnogo sreće i sa užitkom ću praitti projekat.

#16 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 29 March 2014 - 22:10

Meni je cilj da ga sredim da bude bolji nego sto je bio kada je dosao kod mene, necu da bude obican i da izgleda kao svaki drugi neko je urnisao plastike pa sad pokusavam da izvucem najbolje iz ostatka motora :2cirka1:

#17 Mihajlo

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 243 posts
  • MestoGradiška
  • VozimNRG Power

Posted 29 March 2014 - 22:12

Shvatam i podržavam rad.Samo naprijed prijatelju !

#18 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 30 March 2014 - 00:27

Meni izgleda brutalno i vise nista ne bih dirao osim boje. Poliesterom zatvori rep odozdo skroz do rama i to je to. Opet kazem izgleda ekstra.

#19 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 30 March 2014 - 00:37

i meni izgleda dobro u pravcu u kom ide...biće ovo opasan motor! :2cirka1:

#20 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 30 March 2014 - 15:54

Zatvaram poliesterom sve ide mali stop sa 6-7 diodica. sediste se tapacira. i ide u metalik plavu sa belim felnama i ram poliran itd.. Danas sam imao incident sa komsijom.. Ja sa tzr drugar sa sprintom 4t covek se opet zaletao da bije a ja udarao kontru sekirom :) Stric me je zaustavio inace bi ih bilo svuda :blink:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users