Jump to content

Sprint Exactly 70

• This topic is locked This topic is locked
921 replies to this topic

#41 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 07 May 2014 - 20:30

bila...sad je Pierburg sa deklarisanim 13.5 lit/min...

#42 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 07 May 2014 - 21:09

Sinisa ja imam istu takvu pumpu i Pita na njoj izmerio oko 8l/min. Sad ta ne znam kakva je posto je nisam probao, dok ne premeris ampermetrom kolko struje vuce il ne pustis u kantu pa meris kolko tera l/min neces znati.. Moguce da ta tera vise od moje ako je bosch posto je moja mercedesova, slicnija je ovim bgm, motoforce a tvoja je vise ko od Maria a njemu znam da tera preko 10l/min...

#43 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 07 May 2014 - 22:55

evo i moje, nisam merio ali mislim da je to ta što tera 8l/min

Posted Image

#44 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 08 May 2014 - 15:30

Evo nasao mi je Lauda...

https://dl.dropboxus.../BOSH-pumps.pdf

Izgledom su identicne.. Samo im se razlikuje oznaka... Protok varira od 8 do 12 L...

#45 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 21 May 2014 - 16:17

Nisam dugo nista pisao... Vjerovatno ste culi svi kakvo je stanje kod nas sa poplavama, pogotovo u Doboju. Kakvo je stanje trenutno u gradu mozete vidjeti ovdje od ove slike pa nadalje:

https://www.facebook...&type=3

Mada se nema sta vidjeti... Opsti haos..

Tako da trenutno ne radim nista na skuteru a i ne planiram u skorije vrijeme... Bitnije mi je od svakog tuninga i skutera da se grad sto prije sredi i vrati na noge, tako da sam ukljucen u akcije ciscenja i sredjivanja... Koliko ce trebati vremena i novca da se sve sredi, ne zna niko...

Poceo sam prije poplava da smirglam deklu i pripremam za poliranje i to je bilo zadnje sto sam radio na skuteru... Skinuo boju sa smirglom 80, ostalo je jos par dijelova dekle da se odrade i onda mogu krenuti sa sitnijim smirglama...

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Posted Image

#46 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 22 May 2014 - 00:49

Ima dosta posla oko poliranja dekla,ja sam svoju poceo jos u februaru ali nikako da se nakim da zavrsim,al uspio sam ispolirat rubove na felnama i vile naprijed...samo polako i sretno u daljim radovima...

#47 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 22 May 2014 - 02:31

Dobro se dobrim vraca , treba pomagati , svaka cast ! :D

Sto se tice ovog poliranja , ja sam svoje deklo pokusao 2-3 puta ispolirat i svaki put dodjem do pola , mrsko mi dalje i samo prefarbam sprejem ...bit ce posla i sam znas.. al ne odustaj :)

#48 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 02 June 2014 - 20:51

Za vikend sam konacno uhvatio malo vremena, pa sam napravio dihtung ispod cilindra koji je falio i na serijskom cilindru, a napravio sam i jedan za Due... Nista posebno, ali eto samo da mi tema ne zastari :)

Posted Image Posted Image Posted Image
Posted Image

Edited by sinisa93, 02 June 2014 - 20:52.

#49 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 03 June 2014 - 04:50

Sto ne ode u cosak gore, da ti ostane klingerita za jos jedan :)

#50 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 03 June 2014 - 17:45

Tesko da bi stala bas dva, nisam htio da mi negdje zafali, pa da moram ispocetka :D Nije kriza za klingerit :welcome1:

#51 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 04 June 2014 - 01:01

Ma vidis kakvo vreme dolazi, sad je klingerit kao zlato :welcome1:

#52 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 07 June 2014 - 20:18

Danas opet uzeo nesto pomalo da radim oko skutera.. Pa sam rijesio da skinem magnet i namotaje i da to sve dovedem u red :)

Evo i kako su izgledali:

Sve sam pocistio i vratio nazad...

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Samo jedna napomena:
Nikad ne pokusavajte drzati u ruci namotaje i onda okretati magnet oko njih... Nije bas ugodan osjecaj :welcome1:

Edited by sinisa93, 07 June 2014 - 20:22.

#53 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 21 June 2014 - 01:24

Juce mi je Stefan poslao karb, a evo jutros je vec stigao :) Uzeo sam ga cisto da se mogu voziti, dok pomalo sklapam zeljeni setup...

U pitanju je Dellorto PHVA 12 QD... Unutra je sledece:
Glavna dizna 72, Ler dizna 36, Igla A29, Kosina klipica 30, tezina plovka 3.8 gr. Osiguraca na igli nije bilo, ali je tu nesto improvizovano, uglavnom igla je na 3 podioku...

Kad je stigao odma sam se bacio na posao... Kako nije paljen sigurno pola godine, a u njemu je bilo nekakvog goriva, prvo sam to istocio i ocistio vakum pumpu i crijeva... Evo kako je izgledala kad sam skinuo..

Posted Image

Sve ocistio, vratio nazad, postavio karb i krenuo u kurblanje... Medjutim ni da se javi... Varnica je uredna... Vakum pumpa radi... Skidao sam karb nakon par kurblanja, u casici ima goriva... A svjecicu nekad pokvasi, nekad ne... Pokusavao sam i spricati gorivo direktno u cilindar... Tad se javi mozda na 2-3 sekunde, zacuje se par taktova i to je sve... Posumnjao sam i na svjecicu, pa sam ubacio staru F100 koja je uredna 100%, i opet se javio na par sekundi i poslije nista...

Posted Image

E sad, sta gledati dalje... Mogu li problem praviti semerinzi, ili na mozda cak kompresija, i da li je problem sto ga pokusavam paliti bez filtera? Sutra ga spajam na akumulator da mogu verglati normalno, jer nogu vise ne osjecam :)

#54 Stefan p

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,132 posts
  • MestoLopare,Republika Srpska
  • VozimSprint Exactly

Posted 21 June 2014 - 03:56

Ne mozes bez filtera,jedino da stavis ruku na karb i ako upali na 3-4sec onda je uredu i potreban ti je filter...

#55 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 21 June 2014 - 11:44

Upravo to...pokri rukom izlaz karburatora prema filteru pa onda probaj upaliti...

#56 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 21 June 2014 - 15:02

Uspio sam jutros da upalim... Upravo tako kako ste i rekli... Pokrio rukom airbox, zakurblao 3-4 puta, i nakon toga pali bez problema, i bez filtera i pokrivanja..

Evo snimak kako radi bez airbox-a, mada i sa njim nije nista bolja situacija, samo jos manje ide u obrtaje... (Cekam da mi stigne sajla gasa, za sad je ovako improvizovano sa nekom starom od Tomosa.. Inace napravljena je mjesavina pa je sipana u rezervoar)

U par navrata sam dao pun gas, i vidi se da to nije ni blizu dobrog... Na leru ne moze da radi, cak i sa zavrnutim srafom do kraja, a na auspuh izbacuje bas dosta goriva, nebitno da li stavio filter ili palio bez njega... Da li je moguce da je prevelika dizna 72 cak i bez airboxa?

#57 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 21 June 2014 - 15:54

Jako lose radi, proveri lamelni usis.... Da ne vuce negde fals, ne bi smeo da se gasi pogotoo ako je srafic za ler do kraja zavrnut..

Inace na leru je samo vazna pilot dizna a to sto izbacuje na auspuh je verovatno previse ulja u mesavini..

Edited by bojan681, 21 June 2014 - 15:55.

#58 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor

Posted 21 June 2014 - 17:41

Evo sta sam primijetio... Kad u prirubnici zakrenem karb skroz ulijevo, pocne raditi normalno, ide u obrtaje, i ne baca gorivo na auspuh...

E sad, pretpostavljam da nesto nije uredno sa plovkom?

I kako sam istocio ulje iz prenosa prije par dana, a nisam jos nasuo novo, tokom ovih par paljenja mi se poceo cuti nekakav cudan zvuk iz zadnjeg dijela prenosa... Da napomenem da skuter nisam vozio, samo 4-5 paljenja u mjestu.. Da li je moguce da sam zeznuo lezajeve na osovinama, ili mozda osovine?

#59 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 21 June 2014 - 17:56

Takav zvuk sam i ja imao dok nisam sipao novo ulje u prenos.. Moguce da karb nesto zeza, sad vec normalnije radi.

#60 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 21 June 2014 - 18:21

Kod mene se ovako cuje onaj lezaj u deklu... vjerovatno ga i sprint ima ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users