←  Projekti Base 2T - 70cc

svet-skutera

»

Kymco super 9 AC

Locked

zaxxx's Photo zaxxx 09 Jun 2014

Evo da i ja kazem nesto o svom skuteru. Naime kao sto sam pomenuo u predstavljanju, za stvarno male pare uzeo sam Kymco 2008 godiste. Presao je 12500 hiljada, sada vec 13800 (vozi se) :mmhappy3: . Na njemu je sve serijsko sto je u planu da se menja. Max. brzina mu ne prelazi 65 km. Ima neku rupu u ubrzanju , lepo povuce pa se onda smiri, pa opet potegne. Kod naseg cenjenog prijatelja Plamenog otisao je na deteljan pregled. Zamenjena mu je opruga. Stavljen novi kais Athena bandoo. Rolnice Malossi 8.5gr. Svecica i to je to. Sada ide kao zvrk. Nema rupu koja je bila, konstantno vuce i ide sad 70km na sat bez problema.
Sad sledi auspuh koji nigde nismo mogli da nadjemo pa je porucen treba da stigne. U pitanju je Tecnigas next r chrom. Evo nekih slika momentalnog stanja dok ne bude usledile promene.

Attached Files

• Attached File  11.jpg (288.65K)
    downloads: 29
  • Attached File  22.jpg (264.48K)
    downloads: 35
  • Attached File  33.jpg (279.69K)
    downloads: 40
  • Attached File  44.jpg (286.23K)
    downloads: 36

Nesa BG's Photo Nesa BG 09 Jun 2014

Super je sto si poceo da ga sredjujes. Bas sam se danas cuo sa Dragancetom pa mi prica da ste krenuli da ga radite. Sa next r-om ce se preporoditi u odnosu na serijski cunak. Tacno je da je vrlo tesko naci spuh za kimco-hondu pa je resenje i spuh za pia masine uz sitne prepravke na grani.

morini's Photo morini 10 Jun 2014

Jako lep motor! :mmhappy3:

zaxxx's Photo zaxxx 10 Jun 2014

View PostNesa BG, on 09 June 2014 - 23:53, said:

Super je sto si poceo da ga sredjujes. Bas sam se danas cuo sa Dragancetom pa mi prica da ste krenuli da ga radite. Sa next-rom ce se preporoditi u odnosu na serijski cunak. Tacno je da je vrlo tesko naci spuh za kimco-hondu pa je resenje i spuh za pia masine uz sitne prepravke na grani.
Pa jeste svi smo trazili na sve strane, pogotovo Dragance, ni polovnog, ni novog, haos. Porucen je od preko i stize za 5 dana. tako da ce uskoro da zasvira. :mmhappy3:

View Postmorini, on 10 June 2014 - 01:47, said:

Jako lep motor! :)
Hvala, hvala. :)

DRAGANCE's Photo DRAGANCE 11 Jun 2014

prelep i ocuvan skuter uzet za bas male pare ,,,,

Mario's Photo Mario 11 Jun 2014

Ja ne smem ni da hvalim, ispasce evo ovaj opet svoga konja... Zaista je udoban za voznju i perfektno koci, motor ima dosta snage, linearno isporucene, steta sto se prodaju kao kinezi a nisu ni blizu. Problem je malo sa delovima ako ces u tuning, i postoje limiti preko kojih tesko moze dalje, ali za neki base pa i slabiji midrace nemas brige... Neka te dugo i pouzdano sluzi.

--- Sinclair research LTD 1981 © ---

Lauda's Photo Lauda 11 Jun 2014

Stvarno lijepo izgleda skuter! Da te dugo sluzi :D

DRAGANCE's Photo DRAGANCE 11 Jun 2014

View PostMario, on 11 June 2014 - 08:28, said:

Ja ne smem ni da hvalim, ispasce evo ovaj opet svoga konja... Zaista je udoban za voznju i perfektno koci,

nije udoban , vec preudoban , kad sam seo na devetku posle one moje tvrde dereglije , nisam verovao da postoji tako mekan skuter , kazem ja zaxx-u "aj vozi ti ovo moje cudo samo krug oko avale a ja cu kimka" , na kraju smo produzili sa avale do kosutnjaka , nisam hteo da mu vratim kimka :D
Edited by DRAGANCE, 11 June 2014 - 22:08.

zaxxx's Photo zaxxx 12 Jun 2014

View PostMario, on 11 June 2014 - 08:28, said:

Ja ne smem ni da hvalim, ispasce evo ovaj opet svoga konja... Zaista je udoban za voznju i perfektno koci, motor ima dosta snage, linearno isporucene, steta sto se prodaju kao kinezi a nisu ni blizu. Problem je malo sa delovima ako ces u tuning, i postoje limiti preko kojih tesko moze dalje, ali za neki base pa i slabiji midrace nemas brige... Neka te dugo i pouzdano sluzi.

Jeste, preudoban je i super koci. Za delove sam cuo da ih je problem nabaviti, a pritom i kad se nabave su mnogo skuplji nego za gomilu skutera, no sta je tu je. Pa dobro, tako sam i planirao sto se tice tuninga, nista preterano, bice dovoljan i slabiji midrace. Ipak je meni i potrosnja dosta bitna jer ne silatim sa njega. Hvala za zelje, nadam se da ce dugo sluziti. :D

View PostLauda, on 11 June 2014 - 14:49, said:

Stvarno lijepo izgleda skuter! Da te dugo sluzi :)
Hvala! :)

zaxxx's Photo zaxxx 12 Jun 2014

View PostDRAGANCE, on 11 June 2014 - 22:07, said:

nije udoban , vec preudoban , kad sam seo na devetku posle one moje tvrde dereglije , nisam verovao da postoji tako mekan skuter , kazem ja zaxx-u "aj vozi ti ovo moje cudo samo krug oko avale a ja cu kimka" , na kraju smo produzili sa avale do kosutnjaka , nisam hteo da mu vratim kimka :D
Jeste, tako je bilo od reci do reci. :)

zaxxx's Photo zaxxx 01 Jul 2014

Igrom slucaja umesto kod Plamenog kod mene je legla linearna poutka jer se ispostavilo da je za Kymca. Dobio sam malo na krajnjoj na mojoj serijalici. Sad kad stigne auspuh u sredu videcemo kako ce sve da ispadne. :)

Posted Image

plameni's Photo plameni 01 Jul 2014

Dobra remenica u PM al nije za piaggio masine a stavljena je u sekciju prenosa za piaggio na SA.Zato oprez!!Pise da je za piaggio do 1998 godine a ustvari videli smo da nije al je zato saletu legla ko budali samar

zaxxx's Photo zaxxx 03 Jul 2014

Konacno stigao i meni dugo ocekivani auspuh! :)

Sad ce odmah da ide na ugradnju!

Attached Files

• Attached File  1.jpg (238.7K)
    downloads: 20

Edited by zaxxx, 03 July 2014 - 01:04.

plameni's Photo plameni 03 Jul 2014

daj te slike vise sa montaze nemoj da reklamiramo ovaj fabricki bojler vise pored next-r-a
Edited by Plamenni, 03 July 2014 - 01:04.

Evo ovako.... Odmah cim je pristigao usledilo je menjanje onog bojlera sa Kymca i stavljanje Next-a koji je pasovao kao d..e na nosu. SVaka cast za izradu.
Za sve zahvaljujemo Plamenom koji je sve to ustelovao da radi kao sat.
Zamenjene su rolnice, stavljenje 5,5gr i opruga. Ubrzanje nemerljivo drugacije. Linearna gura svoje i kad god dodas gas on povuce bez problema. Povecao je brzinu za nekih 10 km na cas.
Sada idem 79 bez problema i do tog ubrzanja sasvim solidno stizem. Kada bude dosao i multivar bice fino.

Evo malo slika iz radionice gosn Plamenog i montiranje auspuha.

Attached File  2.jpg (226.86K)
downloads: 39Attached File  3.jpg (248.61K)
downloads: 47Attached File  4.jpg (247.44K)
downloads: 49Attached File  5.jpg (249.57K)
downloads: 43Attached File  6.jpg (229.92K)
downloads: 41Attached File  7.jpg (262.28K)
downloads: 41Attached File  8.jpg (277.12K)
downloads: 36

Ako neko zeli da cuje kako prede sada masinica evo i linka.

Sve u svemu prezadovoljan sam promenama.

P.S. Pa Kymco je to... :)

plameni's Photo plameni 03 Jul 2014

View Postzaxxx, on 03 July 2014 - 01:14, said:

Sve u svemu prezadovoljan sam promenama.

P.S. Pa Kymco je to... :)

Next-r je to

View PostPlamenni, on 03 July 2014 - 01:16, said:

Next-r je to
Ima malo i do njega, haha :)

DRAGANCE's Photo DRAGANCE 03 Jul 2014

View Postzaxxx, on 03 July 2014 - 01:14, said:

jbt koliki mu je stomak :) :) , i sto ste ga drndali pored moje krbulje, bolje radi kad je u blizine prave masine ? :)
Edited by DRAGANCE, 03 July 2014 - 01:27.

Mario's Photo Mario 03 Jul 2014

odlična mašina, sad možeš da piskaraš onu stay tuned... ovo su prvi potezi kada tuner zagrize, upecan si ko slatkorečna ...

skupljaj pare nadolazi 70cc..c.c.c.
Locked