Jump to content

Dr. Pully, ili ti ga D- style rolnice

24 replies to this topic

#21 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 20 June 2014 - 11:13

View PostMario, on 20 June 2014 - 11:02, said:

moguće je da ovako kako je na videu, zbog toga i mislim da bi trebali da probamo...

mada ovo je uglavnom rešenje za stock varijatore koji nemaju dovoljnu izlaznost, a kod ovih koji već imaju staze do kraja ne znam da li bi donele neki boljitak

sa druge strane, ove rolnice uvek kližu na jednom mestu, a znamo da je na kontaktu sa variom uglavnom najveća temperatura, pošto im zasečeni deo klizi po kaloti, ovaj donji okrugli deo koji klizi po vrelom variomatu ima brzo da se utroši.. sad ne bih da grešim dušu, ne znam od kog su materijala, ali to skockanje rolnica viđamo kod mnogo brand-ova, a koliko su ove izdžljive, opet mora da padne neki test...
Da, i to da kažem, ja sam ih vozio dve sezone i pre nego sam prodao Falcona, pregledao sam stanje i nisam primetio neko habanje, barem odokativno, nisam merio, a i da jesam, nebih znao jer ih nisam premerio u stanju novo. Napravljene su od neke teflon plastike, valjda, žilave su za neverovati, ukoliko pričamo o originalu, ako su Kinezi iskopirali, verovatno neće dugo trajati. Ali ja sam ih malo namazao grafitnom mašću pri ugradnji, čisto da nisu baš suve, možda im je i to produžilo život...

#22 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 20 June 2014 - 16:32

Ma, dajte ljudi , isuvise je jeftino da se ne bi probalo ...ja bi ih uzeo koliko sutra , ali nista dok ne stigne novi vario iz Kine ...sad ne smem ni da otvaram , cangrlja iz predela varijatora , ko zna sta bi zatekao kad bi otvorio , mora da izdrzi jos malo ...posle se biti i za eksperimentisanje ...

Ja mislim slicno k`o i Mario, ne vidim sta bi se dobilo kod onih varijatiora koji izbacuju do kraja sa klasicnim rolnicama , ali pazljivim gledanjem simulacije rada cini se da je produzena staza klizanja rolnice , pa je momenat po njoj bolje rasporedjen , finije , linearnije ...a, i ako izbaci kais za dva- tri milimetra vislje , mora se osetiti na krajnjoj ...

Skoro da sam siguran da su radjene kao i Pavese , od poliamida , a zbog specificnog oblika i klizanja nisu osetljive na skockavanje , trajace to ...

Edited by ALIEN SM, 20 June 2014 - 16:35.

#23 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 20 June 2014 - 23:01

Ja to ne smem ni da stavljam, meni i ove pavese izbacuju kais 2,5 mm preko varia :)

#24 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 20 June 2014 - 23:44

View PostNesa BG, on 20 June 2014 - 23:01, said:

Ja to ne smem ni da stavljam, meni i ove pavese izbacuju kais 2,5 mm preko varia :)
:)
Evo da se pridruzim i ja kao skeptik bata Alienu i podrzim ga u exsperimentu "Dr.Pully" ....pazi na tezinu da ti ne razj**** nov variomat :D

#25 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 21 June 2014 - 18:53

TEZINU ? Pa , pazim , Cvele ...ne padam ispod 80 ...ni dr, Pully mi ne moze pomoci ...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users