Jump to content

Gilera Runner A.K.A. Sotona

• This topic is locked This topic is locked
118 replies to this topic

#41 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 19 September 2014 - 14:35

Napokon stao na noge! :P
Na brzinu smo slozili ja i frend,tek toliko da vidimo kako to izgleda :D

Sad bi trebalo jedan dan zapaliti malo,provozat i skinut plastike i njih pokrpat.

Još mi fali prva guma,žmigavci,ralica(narucena),bubrezi,plastike sata(narucene),rukohvat i sredit malo kadu sica,jer nece sjedne jer joj smeta prihvat za drugi amortizer(njega budem otpilio)

Attached File  CAM02471-1.jpg   137.4K   83 downloads

Attached File  CAM02476.jpg   94.75K   60 downloads

#42 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 19 September 2014 - 15:22

Bitno da si ti stao na noge :D e a sad ce i ON :P

#43 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 19 September 2014 - 23:33

Ja se još uvijek oporavljam,tek kroz 2-3 tjedna ću doć na sebe,ali eto uz pomoć najboljeg frenda sve mi ide od ruke! :D

Poturpijao mi je i ispuh malo,pa ćemo vidjet kako će to reagirati,pa ćemo onda dalje :P

#44 GeletaLucas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 20 September 2014 - 03:37

Ja bi radije malo kadu spilio sta ti znas kad ce te puknit da radis kemiju sa 2 amorta nazad

#45 TomyRi

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 23 posts
  • MestoRijeka (Hrvatska)
  • VozimPiaggio nrg mc3

Posted 20 September 2014 - 17:33

Eto napokon da to već nekako liči na skuter, ima sad vremena preko zime pa hoćemo polako, bitno je da si se ti oporavio da možeš u garažu, za ostalo lako :P
Morat ćemo to i :) jednog dana..

#46 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 23 September 2014 - 16:53

Proslavit ćemo,nikad to nije bio problem! :D

Lucas,neće me pucat hehe a kadu nebi kasapio nema šanse,nova je! Imam varioca u kući,pa ako me puhne i to ćemo riješiti

#47 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 24 September 2014 - 02:11

Evo dogovaram se s Neosom za zamjenu mašina pošto njemu treba minareli,a ja ju imam,a meni treba piaggio (s diskom iza za registraciju) pa cemo napravit razmjenu.

Sebi ću složiti tu na disk,serijska radilica,base kit(ali ovaj put lc),multivar neki i extra gore.

Ova druga(trenutna mašina) će bit za stunt više jer mi je žao Runnerice....i ide na ramu od devila (prepuštam bratu da se nauči) AGAIN :D nikad prežaljen skućo! Na njega možda bude neki ac kit,najslabiji tek toliko,ili poturpijani ovaj cilindar ostavit s reversom gore ;)

#48 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 27 September 2014 - 03:15

Klip uzeo,sad neznam dal da stavim na serijsku radilicu ili ne.. strah me..

Gumu također prednju,samo se ajebali oko dimenzije al nema veze,VOZIT ĆE! :D Dunlop nažalost hah

Također i nabavljene ručkice ove:
Attached File  10712341_10204609225980938_1050110918_o.jpg   243.88K   38 downloads

Čekam još Neosa da poslika dijelove i pošalje pa da krenem u slaganje druge mašine,ali otom potom,pozdrav do sljedećeg javljanja! :*

#49 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 02 October 2014 - 23:08

Slika je malo nikakva,al evo,idemo laganini dalje,sad samo osovinu prve felge da pokupim,stavim multivar i vozimmmm! :ninjar:Attached File  10639521_705185146203028_7776162453275209332_n.jpg   122.76K   25 downloads

#50 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 08 October 2014 - 11:41

Evo mene evo mene :)
Pa da sad vidite skuter složen s plastikama,u kakvom je trenutno stanju.
Plastike sam počeo lagano šmirglat,kombinacija bi bila zlatna(kao ručke) i još neka samo neznam koja,dajte ideju vi!
Čekam multivar i ralicu s plastikama sata pa da to složim do kraja jer mi se neda stavljat serijski variomat,pa za dan dva sve opet skidat i zahebavat se.

Rukohvat će doć za 2 tjedna i undertail.A ove plastikice sitne,lako za njih,ne brine me to baš pošto je u skuteru već pun krqc para,to će doć zadnje :)

Evo sad i slike,nemam šta skrivat u kakvom je stanju zato je i slikano sve ovako da se vidi šta treba riješiti,a na kraju,kad bude skuter završen,da možemo usporedit kraj s početkom :D

Attached File  CAM02623.jpg   70.35K   31 downloads Attached File  CAM02748.jpg   128.34K   33 downloads Attached File  CAM02749.jpg   102.37K   36 downloads Attached File  CAM02750.jpg   97.23K   35 downloads Attached File  CAM02752.jpg   133.57K   33 downloads Attached File  CAM02753.jpg   92.02K   29 downloads Attached File  CAM02754.jpg   133.74K   34 downloads Attached File  CAM02755.jpg   132.06K   41 downloads Attached File  CAM02756.jpg   146.91K   39 downloads Attached File  CAM02757.jpg   136.07K   35 downloads Attached File  CAM02758.jpg   83.37K   32 downloads Attached File  CAM02759.jpg   97.24K   32 downloads

#51 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)
  • VozimGilera Runner SP50 LC

Posted 08 October 2014 - 13:41

Pa zar ne ide LC?

#52 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 08 October 2014 - 21:01

Vidjet ćemo kako me puhne :0takoje:

#53 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 15 October 2014 - 01:00

Uzeo jedan klip,pa čekam drugi od Neosa za rezervu i tako :D
Uz to mi stigla i "ralica" ,smirglam ostatak plastika da mogu pokitat i riješit nepravilnosti,pa da mogu bacit u primer i ofarbat.

Narucio sam još i polini usis s karbon lamelicama,i još neke stvari za disk mašinu,stej ćuned do sljedećeg updatea! :icon_scratch:

#54 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 15 October 2014 - 02:17

Uh skoro zaboravio nadodoat.
Stavljali smo kod frenda TP kajlu,na isti setup kao i moj,i mogu samo rec,i predlozit svima koji budu htjeli stavljat,da odustanu,nista nismo dobili,samo izgubili.

Sutra se bacam na doradu MHR-a,i onda idemo to spakirati na masinu!

Jedino još nemogu nać koliko rupa da bušim na filteru zraka? I koji promjer? I koja ce mi cca dizna trebat? Da znam dal da kupujem set novi(80 pa nadalje) ili će mi bit dovoljan ovaj do 80?

#55 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 15 October 2014 - 08:55

Kako ste okrenuli kajlu i na kojem setupu

Sinclair research 1981©

#56 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 15 October 2014 - 11:26

Probali smo svakako,i ispalo je da je najbolje bez nje jer nam se na kraju i temperatura popela jako puno.

Setup: mhr replica ali kod njega je bilo LC,a kod mene je AC,
multivar s neznam tocno kojim rolicama,
kvacilo polini,
kevlar,
20mm karb,
malossi rhq radilica i Reverse...

#57 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 15 October 2014 - 14:29

kada je okrenete u advance a to je da pomera magnet u smeru kazaljke sata, onda ona dodaje ugao paljenja ranije za 3 stepena..

praktično magnet će da protrči ispod pick-up-a 3 stepena ranije i ukupno okidanje će biti 17 umesto 14 stepeni recimo...

tako ćete dobiti više obrtnog momenta na nižim okretajima, i bolje iskorišćenje rezonancije do recimo 11000-11500 obrtaja

pošto ste pomerili paljenje, morate setovati i karburator na malo bogatije, uglavnom je dovoljno samo na igli podići je za jedan zub, mada je ponekada potrebno ubaciti i par brojeva veću glavnu diznu, zavisi od postavke karb-a 2-5 brojeva

motor vam se zato grejao jer jer smeša na većem uglu paljenja bila presiromašna, i snage nije ni bilo više.. to je već jasno

--------------------

kada je okrenete u retard odnosno prema levo, da magnet ide kasnije onda ste namestili paljenje 14-3 = na 11 stepeni pre GMT i to paljenje rezultuje manjom snagom na nižim okretajima ali i manjom temperaturom..

ovaj ugao bi bio pogodan za mašine koje se vrte od 11000-13000 obrtaja jer je na tom spektru već 14 previše i može da se istopi čelo klipa

isto tako je potrebno setovati karburator, jer je u ovom stadijumu bio prebogat pa motor taman i da mu ugao ne odgovara nije bio dobro napajan smešom

#58 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 15 October 2014 - 22:41

U advance je cak okej radio,ali bas to kako kazete,grijao se,dizna je bila 2 broja sigurno veca,a igla dignuta do kraja,moguce da smo trebali mozda i probat jos koji broj vecu,ali nismo stigli jer sam zurio u skolu...
Uglavnom,probat ćemo opet sutra pa vidjet sta kaze,hvala na savjetu :)

Edit: ovaj se ni priblizno ne vrti na 9000,trebaju jos lakse rolice,i to poslozit kako treba,mozda onda bude bolje

Edited by Denny, 15 October 2014 - 22:41.

#59 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 28 October 2014 - 11:16

Evo mene opet,da me ne zaboravite :)

Plastike - ošmirglane do kraja,ovih dana idem kupit kit da napravimo kako spadaju...zima je,tako da nema vožnje pa će to sve stajat neko vrijeme

Mašina - sve složeno,samo još dekl staviti pa se može vozikat tu i tamo kad izađe koja zraka sunca i prestane puhati :)

Sljedeći korak je 180ka na ovoj rami. A mašinu ću samo prebaciti natrag na devila i posložiti instalaciju i to sve da radi 100%.

Lagano se počinju skupljat dijelovi,samo me malo muči slanje i primanje paketa jer mi pošta radi u čudno vrijeme kad sam ja ili na putu za školu ili u školi,pa se to sve kreće otežano.
I opet zahvaljujem Neosu,uvijek s njim neka kombinacija uleti,već je evo skoro pol skutera pokrpano s njegovim dijelovima :) Dečko za svaku pohvalu

#60 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 16 November 2014 - 22:22

Update:

Stigla nova desna bočna plastika,druga v plastika,podnice i još neke gluposti,usput umrli namotaji i bobina pa sam i to drugo uzeo...

Kad me volja puhne ćemo odradit i to paljenje i štelanje pa se vozit,a onda bi mogli i sredit i farbat plastike,a do tad samo pomalo :)

Uz to je stigao i auto,pa treba sredit dosta toga,pa ćemo samo pomalo i po kraju :)

Počeo sam skupljat i sitnice za 180-ku pa će i to zaživiti do proljeća! :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users