Red je da se i ja konacno oglasim povodom trke .
Nedelju dana pred trku nismo znali da li idemo ili ne , treba uzeti cilindar i klip nikasil , zameniti lezajeve u masini i semeringe a para nigde ...
Skupimo nekako za nikasil cilindar sa asso werke klipom , probamo motor , motor jednostavno ne ide .
Zovem Maria pitam ga da li moze nesto da se odradi , kaze covek salji cilindar odmah da probamo .
Tanki smo sa vremenom , valjda ce uspeti nesto da odradi.
Par dana pred trku stize cilindar , montiramo , nema se ni vremena za stelovanje , vozimo pa sta bude. Cilj nam je bio da se zavrsi trka .

Pakuju se stvari u pikap , Uros i Veljko krecu u petak popodne put Uzica , ja ne mogu pre subote ujutru .
Prvi trening , stelujemo motor sa najduzim prenosom , jer su dosta dugacki pravci .
Uros naravno ima zadnje vreme . Sledeci trening probamo sa kracim prenosom , opet slicna situacija .
Motor ide , ali Uros je dosta stegnut i nesiguran , mnogo rano salta u veci stepen prenosa. Kvalifikacije vozi sa najduzim prenosom 20/46 , vreme bolje , ali su i ostali popravili vremena , opet zadnja pozicija.
Nedelja ujutru vozi se warm-up , Uros dosta bolje vozi nego prethodnog dana , popravlja vreme za 5s u odnosu na subotu , predzadnje mesto , 0.4s je iza cetvrtog .
I naravno sledi vanredni tehnicki pregled , jer su neki ljudi ulozili zalbu, doslo je na red merenje karburatora , naravno imam cist motor pa nema brige , maksimalni precnik je 28mm , nama je 27.7

.
Bilo je tu nekih propusta kod sudija jer su nekima uterivali subler za 1.5mm u minus prilikom merenja ali nema veze , novi smo u celoj prici pa necemo da se zameramo. Zali se da dokacinje cizmom u krivini , kratimo mu nogostupe za po 2cm , ali ne vredi, ne mozemo da mu dokazemo da nema jos jedne cizme

Opet ne ocekujemo mnogo od trke , samo da se zavrsi bez problema .
Lepo je vreme na Ponikvama , ceo dan suncano , a onda u roku od sat vremena pocinje kisa .
Kisne gume nemamo , ne prestaje da pada , sve jace i jace , sedimo u boksu i cekamo. Direkcija trke treba da odluci.
Konacno prestaje kisa , direkcija je odlucila da se vozi trka i da prva startuje klasa 125 , kisna trka je u pitanju .
Tu nastaje opsta panika jer nemamo kisne gume , prednju kupujemo od Vugrineca , zadnju pozajmljujemo od Kisprdilov-a .
Brzo montiramo gume , prolazi sudija i kaze 125 predstart za 10 minuta , a mi trazimo Urosa jer seta on po boksu negde

Vremena za stelovanje karburatora nije bilo , vozi se ovako pa sta bude
U predstartu se Uros zali kako mu motor trokira i gasi se , naravno nista vise ne mozemo da uradimo povodom toga , upalimo motor na gurku i samo neka drzi na 7-8.000 rpm da se ne ugasi . Krece krug za zagrevanje , trema je prisutna .
Trka startuje , Kisprdilov je odustao zbog kvara vakum pumpe , dakle 5 vozaca startuje . Uros je na zadnjem mestu , ispred njega Miskovic i Perkusic , ali su svi blizu , u drugom krugu Miskovic gresi na kocenju , Uros je cetvrti , Perkusic je treci .
Uros ga na nase iznenadjenje prati par krugova i ima priliku da ga obidje ali ne moze . Perkusic inace ima SP motor pa je razlika na pravcu , ali ga uros stize u krivinama i na kocenju , vozi mu na tocku celu trku , i posle par krugova ga obilazi u krivini kod boxa , mi ne verujemo sta se desava , iz kruga u krug Uros pravi sve vecu razliku .
Ostao je jedan krug do kraja trke , Uros je na trecem mestu , napravio je veliku razliku u odnosu na cetvrtog i petog . U zadnjem krugu u krivini pored boxa malo je ostriji na gasu sto je moglo da ga kosta treceg mesta , ali prolazi kroz cilj kao treci . Mi ne mozemo i dalje da poverujemo da je uzeo trece mesto.
Prvi i drugi motor su prljavi , ulazu se zalbe , motor Martina Vugrineca imao prednju kocionu Nissin pumpu od gsxr-a koja je zabranjena , dok drugoplasirani Gajic vozi na GP gumama manjih dimenzija od propisanih, na kraju su im ipak progledali kroz prste zbog svima poznatih razloga.
Kasnije saznajemo da su u Kraljevu na trci vozili Polini 154cc cilindar i 34mm karb sto je naravno zabranjeno .
S obzirom sta smo ocekivali presrecni smo , Uros je vrhunski odvezao trku , motor je odlicno posluzio .
Sledeca trka je u Septembru isto na Ponikvama pa do tada spremamo jos neke prepravke na masini ali otom potom.
Sto se tice portmape , to mora da ostane tajna . Stay Tuned
Edited by .::SALLE::., 29 July 2014 - 13:33.