Jump to content

Tecnigas - Kompletan test [2014]

26 replies to this topic

#21 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 18 November 2014 - 14:47

Da se dopisem... S obzirom da sam imao Treka, iz prve ruke mogu da uputim sve pohvale na kvalitet izrade, mada imam i jednu zamerku, nisu racunali na SR3-ku, i to im je velik propust, u pitanju je oblik lule, gde zbog sirokog luka lula dotice zadnji desni kraj kadice pa je topi, a ima mesta, da su samo malo lulu priblizili ramu, bar 1cm nebi bilo problema, a s obzirom da sve Pia masine imaju isti polozaj u odnosu na ram, to je bilo lako za izvesti, pa bi besprekorno lezao na svim modelima, NRG-u, Gileri i apriliji SR3, ovako, ne gine obmotavanje grane azbestnom trakom ili prepravkom kadice, ovo drugo svakako nije pametno resenje.
Drugo, Triops je jos uvek preskup, a nije se jos afirmisao na trzistu, trebali su spustiti cenu na nivo Treka kako bi se bolje prodavao. Ja verujem da je Triops bolji od Treka, ali i cena mu je jaka. Trebace vremena da zauzme svoje mesto na trzistu i da se dokaze. Cekamo...

PS Lauda, svaka cast na trudu, ovo je veoma zanimljivo. Steta sto nisu napravili vise testova sa vise razlicitih cilindara, ovako ostaje samo da nagadjamo kako npr Triops radi sa drugim cilindrima.

Edited by goggyso, 18 November 2014 - 14:50.

#22 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 18 November 2014 - 22:06

View Postcvele, on 04 August 2014 - 21:51, said:

Jok...ovako je izgledao kec...eno Boza ga ima...
Posted Image

Posted Image
Како је лепа ова крива :) :)

#23 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 19 November 2014 - 11:42

Iz svega gore izlozenog , da se ponesto zakljuciti ...od Tehnigasa vredni paznje su TREK i TRIOPS...od Yasunija - R kao cyty race , pa na gore , cela paleta do C- 30...od S-6 Replica i cistokrvni ...naravno , da i mnogi drugi prave dobre auspuhe, Polini , Nardo, ali za njih moras biti ili lud ili bogat, al` to je cena slave ...

Linija vodilja za kupovinu je pre svega namena , da termogrupa i auspuh dobro saradjuju na misiji najboljeg iskoriscenja motora , sirina power banda je isto jako vazna , puno toga olaksava ...

#24 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 28 December 2014 - 19:44

Ja moram kao vlasnik Tecnigas Treka uputiti jednu zamjerku na racun proizvodjaca. Naime, bezbojni lak kojim je lakiran je debljine par mikrona, i odmah na spojevima pocinje hrdjati vec nakon dve-tri voznje. Ja sam to sve osmirglao i posprejao sa obicnom crnim sprejem za temperaturu, ali eto i to je otpalo. Moram naci nesto kvalitetno ili ovog Treka prodati i kupiti prokromskog.

#25 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 28 December 2014 - 21:49

Hvala ljudi :)
Trek je zaista odlican, mada sam se pokajao u jednom trenutku sto nisam odmah uzeo Triops jer je razlika bila 30ak eura izmedju novog Treka i Triopsa u vrijeme kada sam ja kupovao...nazalost tada nisam imao nikakvih informacija o njemu, niti ih je bilo na internetu. Sa Trekom skuter cupa kao lud i to serijala, stalno je u rezoni s obzirom na sirinu powerband-a

To za lak je istina. I kod mene je povukao koroziju skoro pa odmah iako sam ga pravilno "zapekao"...

#26 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 28 December 2014 - 22:10

Kako misliš prokromskog, od nehrđajućeg čelika, inoxa ili samo kromiranog?

Da imam potrebnu aparaturu i znanje za varenje, već bih napravio Yasuni-a od inoxa, materijal nebi bio problem ;)
Ovako da dajem nekome da mi vari, nebi ispalo bas isplativo bas.

#27 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 09 January 2015 - 12:33

osvrt na trgovinu prebačen u adekvatnu temu

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users