Jump to content

Izgled novih tablica za mopede

49 replies to this topic

#21 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 10 February 2011 - 20:04

A papiri ? Jeste li čuli za falsifikovanje ? Možeš da staviš novi blok, ako imaš regularne (ne strane)papire za njega. Kao kod kola. A šta ako te zaustavi murija na putu, a tebi drugi blok, za koji nemaš nikakav papir ? Trenutno oduzimanje ! Sa tim se nije zezati, sad je već ozbiljno !

#22 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 10 February 2011 - 20:05

Ups, greška !

#23 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 10 February 2011 - 21:09

Mislim da nije greška, ono što si rekao stoji, kao preduslov da u opšte staviš drugi blok je da imaš neki dokaz da je tvoj, tj da je legalan, neki račun, nešto.

#24 noxy

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted 10 February 2011 - 21:39

ljudi ja evo malopre racunao na onom sajtu sto ima kalkulator...za x9 250 reg sa novim tablicama bez tehbnickog izlazi 9500, za runner 50 sa tablicama bez tehnickog izlazi 6500...cena bez tablice i saobracajne (svaka sledeca raegistracija) je za 2500 manja, sto znaci 7000 odnosno 4000 bez tehnickog...na bjb kazu da je kalkulator azuriran i da je sada sve ok...ako moze viktor neka proveri jer je pre par dana reg apriliu pa da nam kaze da li su cene iste...inace ovo i nije neka cena za godinu dana, ali na to treba dodati tehnciki koji ce biti po novom 2800za 50ccm a 3500 za vece...mora da padne neka pobuna, ajde beogradjani na vas je red, mi po malim gradovima ne mozemo nista da uradimo...

#25 Dovla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 129 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimMotowell Magnet City

Posted 25 February 2011 - 16:49

Momci, na UMS forumu sam počeo priču oko registracije i to me odvelo do agencije koja je proverila stanje oko registracije skutera. Još uvek se ne zna šta i kako će biti iako kalkulator na sajtu registracija-vozila.rs/ pravi obračun troškova za mopede. Nadajmo, se sa pogrešnim podacima. Ako se pokažu kao tačni, onda ćemo videti šta dalje.

#26 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 25 February 2011 - 20:35

View PostDamir, on 25 February 2011 - 19:33, said:

Turpiju u ruke ili platis majstoru za to i dobijes iste brojeve kao sto si i imao, sto nelegalno kad moze legalno... http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sign0188.gif
Uf, bato, vidi se da nemaš iskustva. Ako te startuje murija, i posumlja da su brojevi kucani, privremeno ti ga oduzimaju, dobijaš potvrdu. Ide u muriju na veštačenje, a veruj mi, tamo izvale samo tako. Da ti ne pričam kako (metalni opiljci na magnet, rentgensko snimanje da vide da li je struktura metala poremećena, da li se slaže farba rama u svim delovima, itd). Ti ili majstor će te možda dobro to i odraditi, ali oni imaju u muruji barem 5 slučajeva dnevno, što će reći da imaju bogato iskustvo. A i neće te pustiti dok ne nađu nešto. A ako nađu, onda je to falsifikovanje, a za to se krivično odgovara. Retko kad vrate da je ok, ali se, naravno, ne izvinjavaju, i to traje ! Moj ti je savet da se s time ne igraš. Bolje ćeš proći da te uhvate bez tablica, nego sa falš papirima ili makinom.

#27 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 25 February 2011 - 22:12

Iako se u Evropi motor(pogonski agregat) smatra za rezervni deo, Srbija je jos daleko od toga. Primer, u Austriji i Nemačkoj se ne upisuje broj motora u saobraćajnu ali i dalje u Italiji i slično. Iz iskustva, kada sam regovao Stila, morao sam da odem da mi se ukuca PUS broj, jer je auto iz Austrije i broj nije čitljiv i nema ga u carinskim papirima i računu za vozilo.
Elem, sve savete po pitanju prekucavanja brojeva zadržite za sebe, to spada u krivično delo falsifikata i nikako se neće popularisati, svi znamo šta je javna tajna i šta se može i šta ne može, to u svakom slučaju nije pravilo. Imao sam slučaj da sam odveden na vanredni tehnički pregled sa autom koji je vredeo svojevremeno 200 DM zato što je žandaru bio sumnjiv ili je imao direktivu da takva vozila šalje na vanredni tehnički, nikad mi se posle a i pre toga tako nešto nije desilo za 27 godina koliko sam za volanom. ali ne znači da i neće.

#28 Damir

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • MestoVojvodina
  • Vozimfree...

Posted 26 February 2011 - 02:48

View PostLenko, on 25 February 2011 - 20:35, said:

Uf, bato, vidi se da nemaš iskustva. Ako te startuje murija, i posumlja da su brojevi kucani, privremeno ti ga oduzimaju, dobijaš potvrdu. Ide u muriju na veštačenje, a veruj mi, tamo izvale samo tako. Da ti ne pričam kako (metalni opiljci na magnet, rentgensko snimanje da vide da li je struktura metala poremećena, da li se slaže farba rama u svim delovima, itd). Ti ili majstor će te možda dobro to i odraditi, ali oni imaju u muruji barem 5 slučajeva dnevno, što će reći da imaju bogato iskustvo. A i neće te pustiti dok ne nađu nešto. A ako nađu, onda je to falsifikovanje, a za to se krivično odgovara. Retko kad vrate da je ok, ali se, naravno, ne izvinjavaju, i to traje ! Moj ti je savet da se s time ne igraš. Bolje ćeš proći da te uhvate bez tablica, nego sa falš papirima ili makinom.

Svasta se radi po svetu pa i kod nas, na drugim vozilima, ko ce da se zeza sa nekim skuterom od par stotina evra, kod nas ljudi voze 125-250cc na potvrdu pa cemu dalje price...

O iskustvu ne vredi razgovarati nije mu tu mesto.

#29 Damir

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • MestoVojvodina
  • Vozimfree...

Posted 26 February 2011 - 02:54

.

#30 noxy

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted 26 February 2011 - 11:16

ljudi voze, ali dokle ce tako voziti....nedaj boze da imaju saobracajku nadrljace...nije se sa tim za igrati...

#31 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 03 March 2011 - 23:45

Evo najnovije slike reg tablica:

Posted Image

#32 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 03 March 2011 - 23:51

To su za motocikle. Sto se njih tice imali smo srece, ostaju male, nismo dobili lopate za sneg po E uputstvu.

#33 mozart junior

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 69 posts
  • Mestovrbas
  • Vozimyamaha tzr 125, beli grom piadjo free prodat

Posted 27 March 2011 - 22:21

dal ce ipak biti registracije ili ne za male motore 49 ccm ? neki pricaju oce neki ne vise nzm sta da mislim :)

#34 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 27 March 2011 - 22:22

Pocelo je od prvog januara.

#35 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 29 June 2011 - 13:39

Jel neko bio na tehničkom za 50cc...Šta proveravaju???

Treba da idem ovih dana jer sam majmun izgubio tablicu pa reko da znam da pakujem fabrički cilindar i kantu od auspuha ili da teram slobodno?!?!

#36 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 29 June 2011 - 13:49

Ovde u BG u glavnom ni ne pogledaju skuter, bitno je da se dovezes na njemu.
Stavi samo blokadu na variomat za svaki slucaj ? http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/smile.png

#37 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 29 June 2011 - 13:52

Jaooo bre ne tripujte nemamo mi jos te valjke za kontrolu snage motora ... U svakom slucaju kada dodje do toga,a doci ce JEDNOM,lepo se qpi za 50-100e blokada elektronska motora koja radi na dugme ili daljinski ukljucis motor ne moze da razvrti preko 45km/h i to je to.Odradis tehnicki iskljucis blokadicu i bonbona

#38 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 29 June 2011 - 14:43

pa ne tripujem se ja ništa ,samo sam pitao šta gledaju...

#39 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 29 June 2011 - 14:48

Ma pisano je to negde u temi nekoj nmg se setim kojoj.Gledaju ti zmigavce da li ti rade i svetla,provere ti na koliko ti je registrovan motor valjda 1/2 osobe i to je to nema sta drugo da gledaju http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/smile.png
Konkrentno sam mislio na tripovanje da menjas kompletan set up zbog tehnickog :)

#40 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 29 June 2011 - 14:57

Ja sam ga regovao pre mesec dana,i nisam ni terao na tehnicki...samo sam otisao tamo da mi popune one papire,oni me pitali koje je boje i da li trosi mesavinu i to je to...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users