Pitanja - Elektronika i paljenje
MIljanSavic
23 Jun 2014
Ovako radi se o aeroxu i imam jedan cudan problem, naime zadnje stop svetlo nece da mi se upali, menjao sam prekidace i nije do njih. Posto je meni riknuo akumulator pre se desavalo kad dam kontakt i stisnem kocnicu da mi se ugasi onaj kompjuter za temperaturu i gorivo sto znaci da zadnje stop svetlo povuce struju, e sad se to ne desava znaci stiskam onaj prekidac ali se nista ne desava sto znaci da ne mogu ni da palim skuter na alnaser. Ko se razume u elektroniku neka mi da neki savet kako da ispitam sistem, zice i ostalo ? Hvala
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

mrgood
23 Jun 2014
Ma sad sam mu odgovarao na MS forumu, ne moze radit sa poluispravnim akumulatorom i cudit se kako ne radi. Neka spoji aku od auta i kladim se da ce sve radit.
goggyso
23 Jun 2014
MIljanSavic
23 Jun 2014
Ma nece da radi kao da je prekinuta neka zica, posto ja kad upalim skuter na kurblu, svetlo je opet ugaseno
weljko
23 Jun 2014
MIljanSavic
23 Jun 2014
Ma kolko tolko dobar je, nego povezao sam direktno 12v struju sa + akumulatora na zeleno žutu zicu sto posle ide na konektor za stop svetlo pozadi, tad je sve bilo ok stop se uplali, strujno kolo se zatvorilo i cak sam ga upalio na alnaser, posle toga skinem ja direktno napajanje i izmerim voltazu na zeleno žutoj zici ono pokazuje samo 0,33v e sad zasto je toliko mala voltaza pitanje je ,???
Nesa BG
23 Jun 2014
Raskupusaj stopaljku i plastike oko nje pa proveri da ti nije negde zica prekinuta ili je u kratkom spoju.
MIljanSavic
23 Jun 2014
ma nije kad dovedem direktno od akumulatora +12v na konektor i onda ubodem u svetlo, kolo se zatvori, upali se stopka, cak se i pokrene alnaser, e sad kad skinem taj direktni napon meni voltaza na toj zici padne na 0,33/0,34v e sad nisam siguran dal moze nesto negde da prespoji...?
goggyso
23 Jun 2014
Pa onda ti je prekid negde napred, dali je zica sa kontakt brave koja vodi + ka prekidacima za stop citava, jer sa njih ide i komanda ka tasteru za anlasovanje i ka sijalici u stopaku, ja bih tu trazio gresku. Dali ima negde neki osigurac, proveri, mozda je crko pa nema napona iza njega. Meri pod kontaktom dali dolazi + na prekidace na rucicama od kocnica i iza kad se pritisne.
Edited by goggyso, 23 June 2014 - 23:37.
Edited by goggyso, 23 June 2014 - 23:37.
MIljanSavic
24 Jun 2014
evo sad sam rasklopio ceo prednji kraj, skinuo sam hladnjak, izvrsio sam neka merenja i pravo da ti kazem pojma nemam sta moze da bude, idem da odspavam malo pa sutra ujutru na tenane da pogledam, sad mi mozak ne radi ...
ripanjac69
30 Aug 2014
Pozdrav drugari,nedavno sam kupio sprint basic 4t motoric solidan lepo je vukao malo se gusio resio sam taj problem vukao fals vazduh. Nisam ga palio 7 dana i danas nece da sastavi nema varnice na svecici.Molio bih Vas za savet kako da proverim cdi i bobinu?Bunime to kad dam kontakt da li treba imati na dovodu bobine napon ?Kontrolisao sam ispitnom lampom nema nista izludecu ceo dan pokusavam da ustanovim kvar unapred zahvalan !
Edited by ripanjac69, 30 August 2014 - 23:24.
Edited by ripanjac69, 30 August 2014 - 23:24.
Mario
31 Aug 2014
kod sprint basic-a je dc cdi i za njega mora biti akumulator ispravan..
napona na bobini nema dok ne kreneš da verglaš, i to ispitnom lampom nije sigurno da može da se ispita, trebalo bi imati instrument..
u svakom slučaju vidi kako ti je Cvele rekao da izmenjaš prvo svećicu, ali iskustva su da ti dc cdi-ji umeju da crknu sami od sebe... a cena im je baš primamljiva 3500-5000 din
još jedno proveri pre cdi-ja a to je onaj prekidač za gašenje na bočnoj nogari.. njega bi ako je ikako moguće trebalo eliminisati i žice prespojiti jer on ume od blata i vode da zakaže, a to je čist prekid prema bobini...
napona na bobini nema dok ne kreneš da verglaš, i to ispitnom lampom nije sigurno da može da se ispita, trebalo bi imati instrument..
u svakom slučaju vidi kako ti je Cvele rekao da izmenjaš prvo svećicu, ali iskustva su da ti dc cdi-ji umeju da crknu sami od sebe... a cena im je baš primamljiva 3500-5000 din
još jedno proveri pre cdi-ja a to je onaj prekidač za gašenje na bočnoj nogari.. njega bi ako je ikako moguće trebalo eliminisati i žice prespojiti jer on ume od blata i vode da zakaže, a to je čist prekid prema bobini...
ripanjac69
31 Aug 2014
Svecicu sam stavio novu,skinuo kapu i probao da kurblam ni tad nema varnicu.Bocni prekidac nema eliminisan je ranije napon kad kurblam ima kad dam kontakt ima napon i na cdi-u stalni.Da li treba kad kurblam da cdi posalje napon na bobinu to sam video da ni jedan kabal ne prosledjuje napon nisam pametan sta vise.Ne znam da li i na koji princip radi cdi bobina da napomenem alnaser ne radi tako da je palio kurblom stalno.
ripanjac69
31 Aug 2014
Svecicu sam stavio novu,skinuo kapu i probao da kurblam ni tad nema varnicu.Bocni prekidac nema eliminisan je ranije napon kad kurblam ima kad dam kontakt ima napon i na cdi-u stalni.Da li treba kad kurblam da cdi posalje napon na bobinu to sam video da ni jedan kabal ne prosledjuje napon nisam pametan sta vise.Ne znam da li i na koji princip radi cdi bobina da napomenem alnaser ne radi tako da je palio kurblom stalno.
Cdi je sa 6 pinova od toga je jedan eliminisan !
Cdi je sa 6 pinova od toga je jedan eliminisan !
ripanjac69
31 Aug 2014
kako da ubacim sliku nov sam u ovome,gledajuciona dva pina izdvojena vodoravno desni nema
Edited by ripanjac69, 31 August 2014 - 20:38.
Edited by ripanjac69, 31 August 2014 - 20:38.