Jump to content

Yamaha Aerox - PsyDuck

720 replies to this topic

#261 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 02 March 2015 - 21:02

http://forum.pyrothe...ila-za-skutere
Sportska kvačila za skutere

#262 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 02 March 2015 - 23:07

Jel bi ti pomogao ovaj auspuhcic :D
Posted Image

#263 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 03 March 2015 - 19:17

Stavljeno zvono 105mm
Tacno se oseti da manje proklizava, ubrzanje je bolje, moze da se vozi na malom gasu, uopste ne osecam udarce kvacila koje pokusava da ostane u gripu sa zvonom jer nema dovoljno obrtaja da se skroz razvrti. Start nije bas kao sa Bojanovim kvacilom, tj dobar je start ali ne podize tocak na gas, mora se korman ipak povuci.
Sve je to ok, bolje i to nego sa vecim zvonom.

#264 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 03 March 2015 - 20:01

Pa normalno da ne moze biti ko s6 torque controll. :D Ja mislim da ce se poboljsati situacija jer se kvacilo na pogresnom mestu trosilo pa ce trebati malo vremena da nalegne celom povrsinom.

#265 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 03 March 2015 - 22:06

I ja se nadam...ako ne, radi ce turpija :D
Bacicu se ovih dana u stel karburatora, samo mi nije jasno kod ovog phbg, srafic nije za extra vazduh nego za extra gorivo? Na koju stranu se dodaje gorivo, a na koju smanjuje dotok goriva?

#266 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 03 March 2015 - 23:22

kada odvrćeš onda dodaješ goriva , kada zavrćeš onda je najmanje...
uvek polaziš od situacije da je šraf skroz zavrnut, i polako odvrćeš dok ne počne da obara ler gas..

moja iskustva sa PHBG-om su da se uglavnom sve završi do otvorenosti jednog celog kruga,.. najviše situacija sam imao na 30 i 45 minuta, sa manjim pilotkama oko 1 kruga... mada su stock postavke uvek debele...

///////////////////////////////////////////////////////////////// nula nula sedi nedovoljan 1 /////////////////////////////////////////////////////////////////

#267 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 03 March 2015 - 23:50

Probao sam skuter sa malo laksim rolnicama i ok je...Poceo je da trazi lakse rolnice od kako kvacilo manje proklizava. Ostaje sada da se resi pitanje remena, jer on kada izadje na vrh varijatora, u polutkama ne bude dovoljno nisko. Prenosni odnos ne bude onakav kakav treba da bude...Ta Morini polutka mi se svidja samo zbog tog linearnog sirenja....

#268 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 04 March 2015 - 00:37

Jel zna neko gde imaju da se kupe gumice za kocione rucke. Trazio sam svuda i nisam nigde nasao...

#269 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 04 March 2015 - 00:39

Sigurnost firma iz Zrenjanina

#270 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 04 March 2015 - 01:00

Hvala Pameni. Firma ima ekspozituru u ZR pa cu naterati nekog da mi kupi i posalje to :)
Desni kocioni bas pusta...ponekad bude po 3 dana suv posle pranja i brisanja, a ponekad non stop kaplje...cudi me kako jos uvek nije ostecena farba od tog ulja...
Stavljanjem fabrickog remena za aerox, 744 ili 754 na morini polutke, da li moze da poremeto start s obzirom da remen nece u pocetnom polozaju biti na ivicama polutki?
ja se vodim nekom logikom da to moze da bude ok zato sto ce prenosni odnos izmedju prednje i zadnje osovine ostati isti kao kod fabricke remenice...moje misljenje je da moze da utice samo debljina remena koja je 16.5mm i ugao...nisam siguran da li su razliciti uglovi minarelli i morini polutki...

Sent from my SM-G850F using Forum Fiend v1.3.1.

#271 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 04 March 2015 - 01:06

moguće da su različiti uglovi, čak šta više mislim da sigurno i jesu...Što se tiče starta u najgorem slučaju može da bude kao sa fabričkim remenicama ukoliko ugao ne doprinese nešto lošijem gripu pa se pokvari start zbog toga...
nalovi 765mm kaiš...

#272 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 04 March 2015 - 04:00

Ne moras da cimas nikoga iz Zrenjanina, zovi firmu, salju oni brzom postom. Ja sam uzimao nekoliko puta od njih.

#273 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 04 March 2015 - 10:26

Bitno je da znas precnik kocionog klipa na kom stoje gumice.Kod grimeke je 11mm za prednju i 12mm za zadnju .kod roxa ne znam

#274 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 04 March 2015 - 10:40

Hvala Plameni. Bio bih zahvalan ako neko zna taj info...

#275 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 04 March 2015 - 11:22

Ili da probas da nadjes user manual za aeroksa pa da nadjes u njemu koje gumice idu ili jednostavno rasklopis taj kocioni pa porucis gumice, sve jedno javljaju sneg krajem nedelje, neces se moci voziti..

#276 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 04 March 2015 - 11:27

Nije mi bitno sto necu moci voziti, kocnice moram da resim.
Narucene su gumice, negde na netu sam nasao sifru tih gumica, neko je porucivao sa bjbikers foruma od te firme iz zrenjanina. fi 11 su gumice, videcu da li odgovaraju na oba kociona...

#277 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 04 March 2015 - 12:17

stigla replica od zilketa :)

Posted Image
Posted Image
Posted Image

Sent from my SM-G850F using Forum Fiend v1.3.1.

#278 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 04 March 2015 - 12:48

Sto je dzabe nije skupo :) aj pakuj je danas da se smirim vise od tvojih muka! I imas dobar skalper, jbg mislio sam da ces se vise muciti sa otpakivanjem...

#279 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 04 March 2015 - 13:49

Netex ne stedi na IT opremi :)
U sastav ulaze i testera, stega i cekic!

#280 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 04 March 2015 - 19:31

Da podelim iskustva posle stavljanja replike.
Ovo dole je izlaznost remana sa rolnicama od 5 grama, i sa rolnicama od 13grama. Promene nema! Sto dalje znaci, po mojoj logici, da problem nije u rolnicama. Probao sam rukama da nategnem kais skroz dole u polutke i onda da vidim koliko ce na varijatoru da izadje. Izadje tacno toliko koliko je obelezeno, a remen sam svim silama zgurao dole. Remen je 17.5 x 765 potrosen na 16.8.
Mogu da se kladim da je presirok i da ne moze da ide jos dole, zato se i dernja, ide u obrtaje kao mahnit. Sa 5 grama mi je isao na 12300, sa 13 grama na 11000. Brzina ista, 87kmh. Da li da trazim uzi remen da probam sa njim ili sta, meni vise nista nije jasno...

Posted Image

Edited by PsyDuck, 04 March 2015 - 19:31.

19 user(s) are reading this topic

0 members, 19 guests, 0 anonymous users