Jump to content

Yamaha Aerox - PsyDuck

720 replies to this topic

#481 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 02 June 2015 - 21:39

Da te ne zbunjujem, ja sam imao situaciju da sam pomislio da sam ubo pravu diznu posle nekoliko probanja i kada zavrnem pun gas ide lepo. Medjutim u voznji kada lagano popustam gas ka pola,pocne da trokira i tek kad zabodem pun onda proradi. Kada krecem sa malog gasa ka punom, sve radi dobro, kad oduzmem na pola, trokira. A igla je vec bila potopljena skroz, nema siromasnije. Uvrnuo 2 broja manju i dobio sve otklone idealno...

Sa druge strane, secas se iz Bokijeve, cicine teme da cilindri sa velikom povrsinom izduva hoce da pucaju (simuliraju trokiranje) kada imaju manje goriva..

zato kazem, pogledaj svecku bas na pola gasa, ona ce znati :)

#482 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 02 June 2015 - 21:42

Sada vise ne pljuje, uglavnom je bacao na cilindar sa izduva, pola bloka mi je bilo crno i masno. Ali imam to sitno trokiranje na pola gasa, i recimo kada je hladan 20-25C, i ako dam pun gas, izmuci se 2, 3 sekunde da svari to...Posle ide normalno...Sad pomisljam da je ustvari na pola gasa siromasan...probacu da podignem iglu, sada je na jednom zubu od gore, podici cu je skroz da vidim hoce trokiranje prestati ili ce se povecati. Zvuk se dosta promenio kada sam spustio diznu i iglu. Nekako je rezak, osrtriji, "pucketaviji".
Samo da meni stigne moj Koso, briga me za iglu :D

#483 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 02 June 2015 - 21:46

Heh, nemoj da se igras, prati svecicu obavezno. To pucketanje i metalizirani zvuk je predznak za lepljenje! U svakom slucaju probaj iglu prvo skroz gore (bezbolnije) pa ces videti..

#484 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 02 June 2015 - 21:49

Moguce, nije mi se ni jednom jos ugasio u voznji, ali se desi da se ugasi na leru kada stanem na semafor...
Sada sam se setio...Ja sam ladno izgubio ono belo sranje koje ide izmedju klipica i opruge, sto drzi iglu da se ne pomera, i sto zatvara onu rupu da igla ne moze da ispadne. Gde to moze da se kupi, ako uopste i moze?

#485 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 02 June 2015 - 21:59

Nosač, vodjica igle? pa kako ti sada stoji igla, na čemu? To iz osnova menja stvari, ako nema sta da je pritisne pa skače gore i simulira bogatiju smesu. Ja nisam imao vodjicu kada sam pazario phbg od cice, pa sam pravio od ravnog parčeta plastike. 1mm kruzne plastike iznad segera igle da je drzi i to je to. Tu je najbitnije da se ispostuje da igla uvek ide sa klipicem..

#486 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 02 June 2015 - 22:10

Jebucka me to...meni je to ispalo kada sam vadio iglu, na beton, u dvoristu gde nema niceg drugog osim betona...u zemlju je propala...

#487 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 02 June 2015 - 22:12

Sada stoji ni na cemu :) Namesticu nesto ispod opruge da pritiska iglu...

#488 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 03 June 2015 - 00:09

Da, zato ti trokira na pola gasa, podigne se igla gore jer nema sta da je drži.. kružna šajbna debljine 1-2mm (plastika, tvrda guma, aluminijum) , probušena u sredini na meru igle a da bude rupica uža od segera i dovoljno široka u spoljnom prečniku da je opruga drži prikovanu za klipić. Trebaće malo i da se proreže po stranama pošto klipić nije skroz ovalan iznutra (ima kanale) al to se sve napravi za 10 minuta. Moraš prvo to rešiti pa onda ponovo glavnu i kontrola svećke.

#489 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 03 June 2015 - 16:59

Mislim da imam pravu stvar za to. guma sa tegova kormana ima u sredini rupu od samo 3-4mm, precnik je otprilike taj, ako treba osmirglacu malo. A skalpelom skratim gumu na odgovarajucu debljinu, kao sto si rekao, jedna kriska 1-2mm :)
Moracu da secem resetke na prednjoj masci i da busim sa strane gde su mi kolena...Moram hladjenje da poboljsam, lagana voznja sa posla do kuce 65 stepeni...ni jednom nisam presao pola gasa.

BTW, kada ce selidba u midrace? :P

#490 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr Replica

Posted 03 June 2015 - 17:02

Kad spustis tu temperaturu :D hahah

#491 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 03 June 2015 - 17:03

Jbg ove turpije nisu za grad.. Meni je u velikoj guzvi do 85 stepeni dolazila temperatura, a kako krenem da vozim samo opada..

#492 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 03 June 2015 - 17:12

Samo steluj i ne brigaj za selidbu teme :)

Ovo sto se tice hladjenja svakako ne moze da odmogne, a generalno kada budes sve zavrsio oko karba i prenosa pa budes imao lufta da odvalis u komadu 100 na sat bar 5-6 kilometara i takodje testirao u gradskoj guzvi imaces pravu informaciju oko temperature. Ovo sad nalivanje i trokiranj svakako hladi celo klipa..

Potsetio bih te samo da vozis vodu koliko se secam, posle onog spadanja creva..

Ostao si duzan ( a meni si obecao) sredjivanje i funkcionalnost obe kocnice, promenu buzira sajle gasa i konektor krivinu na karbu, i nova, adekvatna creva za vodu! :)

#493 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 03 June 2015 - 17:25

Sve odradjeno sem creva za vodu :) Poslikacu danas.
Promenjeno je cak i zadnje kociono crevo, mada pusta malo na nekom spoju, ima kao sraf, probacu da ga dotegnem. Buzir i sajla novi, brza rucka gasa nova, sajla skracena u milimetar i bez lufta na rucici. Retko ja vozim vise od 500 metara pun gas, bojim se vibracija, otpasce mi nesto :D

Treba da promenim jos plocice, i napred i nazad pa da prekontrolisem i celjust, morao bi on dosta bolje da koci nego sada...mada, situacija se mnogo popravila od onda kada si probao skuter.

#494 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 03 June 2015 - 17:36

Odlicno! Drago mi je da to cujem, ipak moras promeniti Bokijev fazon i poslikati neki tok radova.. Ovako ne mozemo da te ispratimo :D
Sada si vec poodmakao od moj skuter projekta i tvoja tema zasluzuje ozbiljnost kao sto i ostali clanovi prizeljkuju da vide fotke kako je sta radjeno.
Ovo je sada ozbiljan projekat!

#495 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 03 June 2015 - 21:46

Samo za Acu :D

Attached File  uploadfromtaptalk1433357557683.jpg   1.95MB   16 downloads

Attached File  uploadfromtaptalk1433357585560.jpg   2.6MB   20 downloads

DIY vodjica igle...Ovde nije zavrsena, ima rupu na sredini za vrh igle i sa strane rupu za sajlu.

Attached File  uploadfromtaptalk1433357772881.jpg   3.33MB   21 downloads

Attached File  uploadfromtaptalk1433357808168.jpg   3.47MB   18 downloads

Attached File  uploadfromtaptalk1433357871324.jpg   4.55MB   16 downloads

Attached File  uploadfromtaptalk1433357907869.jpg   2.34MB   14 downloads

#496 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 03 June 2015 - 21:48

Nije htelo sve u jedan post

Attached File  uploadfromtaptalk1433358135188.jpg   3.27MB   25 downloads

Attached File  uploadfromtaptalk1433358163986.jpg   3.82MB   27 downloads

#497 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 03 June 2015 - 22:20

Posle namestanja vodjice, podigao sam iglu za jedan zub. Sada je ja drugom zubu od dole. Na pola gasa uzasno trokiranje, ako stojim i zelim da krenem sa pola gasa, nema teorije, pocinje da brboce i ne prestaje dok ne zavrnem pun. Kada svari sve to onda ide dobro.

#498 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 03 June 2015 - 22:53

E pa ti mozes eliminisati taj mali hod u rucici tim srafom koji je odma uvrnut u poklopac karba, on se moze odvrnuti tih par milimetara kolko ti je potrebno, na slici se vidi da je skroz zavrnut..

#499 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 03 June 2015 - 23:22

Ako bih stavio ventilator iza hladnjaka, da ga namestim da uvlaci vazduh ili da izvlaci?

#500 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 03 June 2015 - 23:28

Jel se salis? Mora da izvlaci vazduh, ne moze da gura u susret vazduhu koji nailazi od napred.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users