Jump to content

Yamaha Aerox by Stevan

402 replies to this topic

#221 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 December 2015 - 08:31

View PostMario, on 09 December 2015 - 08:29, said:

Meni sa snimka deluje kao da još uvek nemaš izlaznost iz nekog razloga..

Dođe ti remen do polovine i dalje ne ide, posle toga se mašina izvrti obrtajima još malo i kraj
I meni se cini. Koji je tacno remen i koje su zadnje remenice?

#222 KucevicStevan

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 269 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimYamaha Aerox

Posted 09 December 2015 - 08:32

Baš tako Mario , i ne izlazi više od pola.. I samo vrti u obrtaje

#223 KucevicStevan

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 269 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimYamaha Aerox

Posted 09 December 2015 - 08:35

View PostAcaPostar, on 09 December 2015 - 08:31, said:

I meni se cini. Koji je tacno remen i koje su zadnje remenice?
Pa polini onaj 248.0 i jos neka cifra ne sećam se.. Ali on stoji u specifikaciji za variator, tj uputstvu kao preporučeni kaiš.. Remenice fabričke

#224 KucevicStevan

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 269 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimYamaha Aerox

Posted 09 December 2015 - 08:37

Meni je jedina opcija za izlaznost za nijasnu duži kaiš..

#225 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 09 December 2015 - 09:09

uporedi taj polini i fabrički po dužini i po širini, premeri šublerom

#226 KucevicStevan

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 269 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimYamaha Aerox

Posted 09 December 2015 - 09:14

Važi, to ću posle škole.. Pa slikam i kačim.

#227 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 09 December 2015 - 09:38

Čini mi se da prevrtava od samog starta...i posle na pola završi sa prenosom i nabije još obrtaja!!!

#228 KucevicStevan

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 269 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimYamaha Aerox

Posted 09 December 2015 - 09:44

View PostPita, on 09 December 2015 - 09:38, said:

Čini mi se da prevrtava od samog starta...i posle na pola završi sa prenosom i nabije još obrtaja!!!
U početku jako lepo povuče, i konstantno je do nekih 70tak km/h i posle u prazno..

#229 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 09 December 2015 - 09:48

imaćeš sad i teže rolnice pa ćeš moći bolje da ga opteretiš.... u svakom slučaju remen mora da izlazi do kraja ili skoro do kraja, ne može ovako

#230 KucevicStevan

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 269 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimYamaha Aerox

Posted 09 December 2015 - 09:53

Pa znači da ostavim za sad ovaj kaiš.. Ne znam sta sa njim da radim, ne znam da nije kratak..

#231 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 09 December 2015 - 09:57

pa daj premeri, poslikaj kad skineš deklu kako stoji u zadnjim remenicama

#232 KucevicStevan

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 269 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimYamaha Aerox

Posted 14 December 2015 - 10:05

Juče sam iskoristio dan, pala je vožnja i ujedno da proverim stanje. Izgleda da kaiš staje na svoje mesto, kao da je malo bolja situacija.. Ali čim se zagreje, posle 5min možda, start je očajan. Imam isto problema oko gubljenja gasa. Recimo kad ga vozim nekih 70tak km/h na granici prevrtavanja uopšte ne dobija međugas.. Nego samo reaguje na full. Cim padne brzina, onda reaguje i na pola i trećinu, ali je jako očajno. Jako je teško da se kontroliše.
U principu ili ful gas ili ništa?! O čemu se radi.
Inače nisam imao kako da otvorim prenos i pogledam stanje kaiša u remenicama, treba mi kompresor koji kod mene trenutno.

#233 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr Replica

Posted 15 December 2015 - 15:33

Meni je isto tako bilo dok nisam promenio kvacilo i nategao ga na start 6-7k obrtaja i polutke isto zamenio ovim koje su linearnije,u standardnim polutkama kais nazad nije mogao uopste preko pola da upadne

#234 KucevicStevan

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 269 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimYamaha Aerox

Posted 11 January 2016 - 20:38

Ljudi, skupio sam neke pare za gume, pošto me je žao a i sramota više da vozim ove olizane krampone.. Recite mi neke preporuke ☺

#235 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 11 January 2016 - 22:13

U principu, treba se kloniti continentala na nasem trzistu, malo malo pa se neko zali na kvalitet izrade, svaka druga je jajasta i prave vibracije i skakutanje. A sto se tice kvaliteta drzanja trajektorije, koliko para toliko muzike. Bitno je da je guma sveza, one koje su malo duze stajale u magacinima se losije ponasaju i vise klizaju, pa imamo i slucaj da se dosta njih zalilo i na savu mc16, a ja sam eto naleteo na seriju koja je ok,i prezadovoljan sam. Dunlop, michelin, pireli, bridgestone su vrhunske, ali im je i cena malo veca. Treba izbegavati istocnjacke brendove, jos nisam provozao neku da je polozila test kod mene, ma koliko bile jeftine i pristupacne. U poslednje vreme nemacki hidenau ima proboj na trkackoj moto sceni, proizvode i gume za ulicu i cene su im pristupacne a u rangu save, ali nisam imao priliku da ih provozam. Imas mogucnost nabavke kompletnog savinog programa preko skuter mreze, sa popustom za forum:

http://forum.pyrothe...ed-gume-srbija/

#236 KucevicStevan

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 269 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimYamaha Aerox

Posted 11 January 2016 - 22:35

View PostAcaPostar, on 11 January 2016 - 22:13, said:

U principu, treba se kloniti continentala na nasem trzistu, malo malo pa se neko zali na kvalitet izrade, svaka druga je jajasta i prave vibracije i skakutanje. A sto se tice kvaliteta drzanja trajektorije, koliko para toliko muzike. Bitno je da je guma sveza, one koje su malo duze stajale u magacinima se losije ponasaju i vise klizaju, pa imamo i slucaj da se dosta njih zalilo i na savu mc16, a ja sam eto naleteo na seriju koja je ok,i prezadovoljan sam. Dunlop, michelin, pireli, bridgestone su vrhunske, ali im je i cena malo veca. Treba izbegavati istocnjacke brendove, jos nisam provozao neku da je polozila test kod mene, ma koliko bile jeftine i pristupacne. U poslednje vreme nemacki hidenau ima proboj na trkackoj moto sceni, proizvode i gume za ulicu i cene su im pristupacne a u rangu save, ali nisam imao priliku da ih provozam. Imas mogucnost nabavke kompletnog savinog programa preko skuter mreze, sa popustom za forum:

http://forum.pyrothe...ed-gume-srbija/
Gledao sam malopre bas ovu temu za savu, i šta znam pre bih ove poznatije malo, pošto neću da žalim pare za tako bitan faktor što se tiče same bezbednosti vožnje. Evo ovako, gledao sam u toku večeri i našao po netu nešto..
U kompu imaju samo 130/60 13 michelin power pure i čuo sam da jako dobre. I cena im je isto jako dobra, ispada 10 000din za obe.
Onda sam na par mesta našao pireli evo 22 kojem je i cena malo veća, ali baš me zanimaju utisci. Imaju u Novom Sadu, u Pegazu i mislim da bi moglo da se naruči. Kreću se oko 45e do 50e.
I evo sad poslednje što sa. U našao je Dunlop. Izvor je internet prodaja guma.com Attached File  uploadfromtaptalk1452548304047.png   62K   15 downloadsAttached File  uploadfromtaptalk1452548321996.png   58.73K   16 downloads
I to bi bilo to, ako imate neke utiske i preporuke recite.

#237 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 11 January 2016 - 23:10

Moja preporuka ide za Michelin City Grip. Komplet kosta oko 80-90 eura ovisno o dimenziji gume i ojacanju.
Po meni odlicne gume, a i ja licno planiram iste za svoj skuter. Do sada sam cuo samo pozitivna iskustva za City Grip.

#238 KucevicStevan

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 269 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimYamaha Aerox

Posted 11 January 2016 - 23:30

I njih sam isto gledao, ali ispadaju dosta skuplje od ostalih, a ipak su stariji model od power pure-a, ne znam zašto to..

#239 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 12 January 2016 - 02:21

Ja nikada ne bih gledao koliko je star model nego utiske za konkretan model...Model moze biti i iz 2015. godine pa da nista ne valja.
Evo mog konkretnog komentara kod Bojana u temi u vezi Power Pure guma: http://forum.pyrothe...post__p__102532
Ja mislim da je Bojan platio Power Pure oko 90-100 eura, tako da ne bi trebalo da je City Grip skuplji od Power Pure modela.

#240 jovan139

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 406 posts
  • MestoBanovci
  • VozimAprilia Sr1

Posted 12 January 2016 - 11:05

Bolji je power pure od city gripa,oba modela uzeta nova u compp co,pover pure je napravljen iz dva dela sa strane je meksa guma sto je bolje za poleganje itd.Desavalo mi se sa city gripom da u krivini kad malo vise nalegnem da kliza sta sa powerom nije slucaj.

11 user(s) are reading this topic

0 members, 11 guests, 0 anonymous users