Jump to content

Yamaha Aerox Rossi Replica - Zilke17

756 replies to this topic

#181 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 25 March 2015 - 17:26

Zatamnjeni vizir super dodje kad je jako sunce. Inace ovaj moj model LS2 kacige ima specijalan mehanizam za brzu zamenu vizira + se moze vaditi unutrasnjost. Ja sam je platio oko 80e sa sve zatamnjenim vizirom preko neta, po meni best-buy kaciga, jedina mana je sto nema tako sarenih sa tim crtezima mada meni je bas odgovarala mat crna..

#182 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 25 March 2015 - 20:11

Uopste ne izgledas kao da punis 30 :P

Ja se lomim za te do 10k din, valjalo bi ove sezone uzeti dobru kacigu.. izbor se svodi na ls2 , tvoj model airoh-a, i nolan n62 koji cu verovatno i uzeti...

Kao i u svakoj trgovini u srbiji prodavci su totalno iz druge dimenzije..
Bitno je da si ti zadovoljan, kaciga je dobra, estetika je stvar ukusa ali sto je bitno kvalitetom ne manjka!

#183 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 26 March 2015 - 19:14

Motor rasklopljen pre 2 sata. Evo sedim trenutno i blenem ko tele u sarena vrata. Svaka zica proverena, spojevi sve sve...jedino da kopam ispod netaknute izolirane budzevine, al to nema smisla stvarno, OBRTALJKA I DALJE NE RADI! Polako ludim. Jedino sam ukapirao do sada da mi kaplje sa vakuum pumpe gorivo na gumu. Eto i to je nesto :D ajde pomagajte ne znam kako al pomagajte

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#184 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 26 March 2015 - 19:48

Imas li ohmmetar ili multimer kako ga zovu? Treba naci zicu koja ide sa cdi-a na tablu, kod piaggia je zelena, ona obicno ide celom svojom duzinom kroz instalaciju bez prkida pravo do obrtaljke. Treba ispitati njenu provodljivost, odnosno da nije negde u prekidu. Ako nije do nje, prekontrolisati na tabli da li obrtomer dobija plus i minus ( minus je obicno isti za sve pokazkvace na tabli).

Edit: izvinjavam se na pravopisnim greskama u org postu.

Edited by AcaPostar, 26 March 2015 - 19:50.

#185 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 26 March 2015 - 21:01

svaka zica proverena. cak skidana izokirka sa svih spojeva ukljucujuci i stop svetlo i sve kontrolisano komplet i sve radi. jedino logicno sto je usledilo je rasklapanje table - i naravno odma zapazam mast i vodu u istoj!

Posted Image

odakle voda tu ja pojma nemam, sad cime to da brisem i odmascujem o.O

Posted Image
Posted Image

malo sam kao obrisao i produvao tablu i sad kad upalim motor javi se, radi par sekundi al ne reaguje na gas i onda padne. kad ugasim motor skoci opet i padne za sekund. okacicu video kad sednem za kompjuter, uglavnom muka poludeo sam. sta li je sad tu crklo, kondenzator amburator pojma nemam?!

#186 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 26 March 2015 - 21:51

video

#187 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 26 March 2015 - 22:03

odakle ti dolazi ta žica za obrtomer sa cdi-ja ili sa pick-upa ?

#188 plameni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,591 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPiaggio NRG MC2,Piaggio Zip

Posted 26 March 2015 - 22:26

View Postzilke17, on 26 March 2015 - 21:51, said:

video

tri stvari su vezane sa radom obrtomera.Plus,minus i impuls pa kreni redom da proveravas.Prvo pogledaj da li tabla ima napajanje sa akomulatora,da li gubi masu,i na kraju da li obrtomer dobija konstantno impuls

Edited by Plamenni, 26 March 2015 - 22:28.

#189 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 26 March 2015 - 22:26

Mora ispratiti zicu za obrtaje do table i proveriti unimerom dal je u prekidu. Meni npr zica dolazi negde sa bobine ili sa cdi-ja..

#190 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 26 March 2015 - 22:41

View PostMario, on 26 March 2015 - 22:03, said:

odakle ti dolazi ta žica za obrtomer sa cdi-ja ili sa pick-upa ?

nisam pametan, imam tu Ducati struju koja se mnogo razlikuje od one na starom roxu. Sve sto ide gore u sat ide odavde:

http://tapatalk.imag...0d6e0d6c14b.jpg

za struju sam apsolutni tupan, sad mi pada na pamet da nadjem sat od nekoga da probam...

#191 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 26 March 2015 - 22:44

View PostPlamenni, on 26 March 2015 - 22:26, said:

tri stvari su vezane sa radom obrtomera.Plus,minus i impuls pa kreni redom da proveravas.Prvo pogledaj da li tabla ima napajanje sa akomulatora,da li gubi masu,i na kraju da li obrtomer dobija konstantno impuls

akumulator mi je umro tokom zime u garazi, nisam ga skidao jer je bio ionako pred kraj... dal je moguce da je do njega majku mu? odma sutra drugi da uzmem

#192 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 26 March 2015 - 22:51

sa cdi-ja... pa ok proveri tu žicu sa ohm metrom, al daj stavi prvo jedan akumulator za probu, mada mora imati i napon sa reglera koji je ispravljen, međutim kreni od ispravnog akumulatora...

#193 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 26 March 2015 - 22:55

View PostMario, on 26 March 2015 - 22:51, said:

sa cdi-ja... pa ok proveri tu žicu sa ohm metrom, al daj stavi prvo jedan akumulator za probu, mada mora imati i napon sa reglera koji je ispravljen, međutim kreni od ispravnog akumulatora...

To cu prvo, nadam se da cu resiti problem sa tim. Ako ne onda ide kopanje koja je koja zica jer ih gore ima jedno 16 u tabli i onda ispitivanje... hvala svima na trudu i laku noc :D Sutra nastavljamo

#194 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 27 March 2015 - 20:24

Obrtaljka proradila! Bilo je do akumulatora definitivno, stavio sam drugi i odma se javila - eto koja glupost moze da napravi zbrku...

#195 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 March 2015 - 20:44

Pa to ti je do 0o sad imas indikator kad ti je accu pri kraju :)

#196 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 27 March 2015 - 21:06

View PostAcaPostar, on 27 March 2015 - 20:44, said:

Pa to ti je do 0o sad imas indikator kad tibje accu pri kraju :)
hahah vidis to mi nije palo na pamet... eto danas znaci dupla pobeda za mene :D dobro je ispalo na kraju kako sam mislio da ce biti. Ide novi akumulator, svejedno je planiran i to je to. Kacim video cim se uploaduje

#197 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 27 March 2015 - 21:08

daj premeri jer puni... ima li 14,2V na akumulatoru kada je mašina na 3000 rpm-a ?

#198 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 27 March 2015 - 21:58

Evo video:

ne obracajte paznu sto je kazaljka na 5000, nisam je bio dobro stavio. Kasnije sam namestio na 0 i sad pokazuje kao pre.

View PostMario, on 27 March 2015 - 21:08, said:

daj premeri jer puni... ima li 14,2V na akumulatoru kada je mašina na 3000 rpm-a ?

Mislim da puni, stavio sam aku sa devojkinog skutera koji nije paljen 4 meseca. Kad sam ga stavio sirena nije reagovala kad dam kontakt al nakon par minuta rada na leru kad sam probao zivnula je. Po tome mi se cini da puni, al mogu proveriti svakako za svaki slucaj...

#199 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 27 March 2015 - 23:47

glupo je da obrtomer ne radi na naponu koji regler daje, al svašta može da bude, možda i puni samo nije dovoljno ispravljen.. sve jedno

#200 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 29 March 2015 - 15:41

Juce je bila gimnastika samo takva, uglavnom motor je sklopljen. Danas sam cak i drugi far ubacio, motor ide lepo do one granice dokle ga vozim... razrada nece jos dugo pa cemo onda videti gde sam :D

evo slika neka

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

nisam ga oprao, mrzi me a i sutra ce kisa pa koristim maklsimalno vreme na voznju

10 user(s) are reading this topic

0 members, 10 guests, 0 anonymous users