Jump to content

Yamaha Aerox Rossi Replica - Zilke17

756 replies to this topic

#621 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr Replica

Posted 22 July 2015 - 14:53

Zilke vise ne pise o problemima sa roxanom,vec o svom zdravlju :gospode: Ide bas lepo za 50-tku :)

#622 Patak

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimYamaha Aerox

Posted 22 July 2015 - 23:52

Da, ako je cilindar zdrav, Ilija nije. Ne moz oba jbg.
@Mario ovo ce morati na kontrolu kod tebe svakih 2000km, Zilke je to, ne znas ti jos uvek sa cime (kime) imas posla :D

#623 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 23 July 2015 - 00:02

Ima upalu krajnika a pije hladno pivo... ne ide

#624 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 23 July 2015 - 00:12

"Klin se klinom izbija" :D

#625 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 23 July 2015 - 14:05

Uporan sam momak, u fazonu daj ajde jedno picu polako :) evo zato vec 20 dana jedem i disem na skrge xD jos na Korlatosu me bolelo bilo...jbt ova tema je najgora od svih u projektima, jos malo pa moze u offtopic da predje, al to sam sam kriv :D

#626 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 23 July 2015 - 16:24

Da napisem nesto i o motoru malo za promenu.
Od snimanja video klipa sa ubrzanjem presao sam 95km, prosecna brzina oko 60 po satu, pun gas ni 1km nisam cepao ukupno ali sam povremeno malo okretao do 80 po satu da se ne ulenji... gorivo sam sipao za 600 dinara, nisam jos uvek ni pola potrosio :D U sedistu vise nemam nista, to je sada mesto za kacigu. Ne nosim cak ni kljuc za svecicu, ni rezernu svecicu. Apsolutno sam siguran u ovo malo cudo i uzivam na njemu kao nikada do sada!

#627 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 23 July 2015 - 21:24

Jer to znaci da ce tema da stagnira.. ? Daj molim te centrator opruge bi trebalo staviti, obrati paznju na kabel za svecicu veoma je kratak i ja sam morao jos 5mm da ga skratim jer je bio raskopan... zadnja gume je zrela za menjanje i to cvilenje kocnica te ceka..
Dalje prednja plastika oko table je vezana vezicama i skljoca kod zaokretanja, vidi da ti neko povari te nosace i da to dovedes u fabricko stanje, isto tako automat migavaca treba da spakujes novi tip zbog ledica.. Desni stop prekidac ti je raskliman pali se stop svetlo i kad treba i kad ne treba.. , prednje halogenke ti bacaju dosta jadno usko i nisko tome bi se isto trebalo posvetiti....

Da ne nastavljam ugrubo to jos sve ceka na tvoju majstorsku ruku..

#628 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 23 July 2015 - 21:27

E Mario, pa ti ne znas Zilketa...ako nema negdje vezice na skuteru to za njega nije skuter! Nece se to srediti do nekog sledeceg servisa...vise i ne mogu zamisliti Zilketa kako sarafa oko skutera nesto :D

#629 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 23 July 2015 - 21:29

Prednja maska je resena, ulepio sam je izolirkom okolo, sad je super. Ostalo cu otom potom :)

#630 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 23 July 2015 - 22:43

Izolirkom?? :blink: Jel to trajno ili prelazno rešenje? Daj sad ga stylinguj malo posle tuninga, kad već lepo radi i ide, zaslužio je i da lepo izgleda, i naravno, da sve radi besprekorno, nema spavanja. :)

#631 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 24 July 2015 - 01:00

ahhahah ova tema postaje turistička vidim ja...Antituning Zilke od celog alata koristi najviše izolirku...jasno je sve, hoćeš da se vozaš i nećeš ništa da čačkaš!!
Usput onako opušteno rešavaj te stvari koje se tiču tvoje sigurnosti, tipa to svetlo i štop itd...da si uredan na putu jbš ga....i samo cepaj!

#632 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 24 July 2015 - 18:21

Ma od alata najvise koristi *ladno pivo :)

#633 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 02 August 2015 - 11:33

Juče svratio Zilke do mene, kao što je obećao, Roxanom, da vidim kako to sad radi. I radi!! Stvarno sad Roxana prede ko mače, na leru lepo stabilno, al kad se opali po gasu, bogami respektabilno s obzirom da je 50ccm, ide to odlično, ja sam malo teža kategorija pa joj treba malo više truda, al kad je seo Tuf da proba, još u dvorištu, cepnuo gas kako je navikao na svom Falconu, a Roxana se malo propela, odlepila prednji točak, Tuf razrogačio oči, kaže jbt šta je ovo, uf da bar moj kinez oće ovako da startuje...
Malo smo je proganjali na ulici, stvarno sam iznenađen da 50ka tako lepo ide. Mario, al si je uštelovao, svaka ti čast. čak i sa Gurtnerom 12 ide fino, još kad bi dobila Mikuni 16 ili dell 17,5 verujem da bi bila još prgavija.
Sad još da je Zilke finišira što se plastika tiče, a spominje farbanje, biće bombonica, sedi, vozi bez problema.

#634 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 02 August 2015 - 16:58

Najlepsi osecaj, kad na serijali dovedes sve do perfekcije i pogodis karb, pa te iznenadi kako moze da propne tocak :)

#635 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 03 August 2015 - 10:18

A po meni najlepse od svega, krenes bez problema gde hoćeš sa pola rezervoara :D

Evo na pola je bio kad sam krenuo kod Gogija ( to je nekih 3,5l otprilike) i prešao sam oko 100km... naravno imam još da krstarim, uživancija

#636 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 03 August 2015 - 10:33

da konstatujemo samo...

nije tuning nabacati kojekakve cilindre i auspuhe, već pre svega zdrava mašina pravilno podešenog napajanja i prenosa...

u mnogo slučajeva sam se susreo sa svakakvim postavkama, 70cc koje nisu išle ni približno ovako, a najgore je što su vlasnici već pričali o nekom turpijanju kanala...

dosta koncentracije i pažnje treba posvetiti defektaži, jer bez rešenog problema nema rezultata, sklapanje kao i svako drugo ide po PS-u.. i na kraju podešavanje za koje treba živce na ler, i pravilan sud o ponašanju mašine...

evo recimo, Zilke se otimao i rukama i nogama, da napakujemo taj Mikuni 16, koji kao da ga je neko izvadio iz otpadnog aluminijuma, a meni na mašini stoji novi gurtner.... pa eto procena da li pogubiti još 3 dana kuvanjem karburatora u sodi bikarboni i ispiranjem, pa još posle preuzeti rizik za njegovo delovanje...

kako god... tu je forum da rešimo sva pitanja i nejasnoće ako postoje.... pakovanje napamet i fušerancija ne vodi ka rezultatima...

#637 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 03 August 2015 - 10:33

Ako još malo troši, a ovako ide, ja tu nebi ništa dirao, ko Čola, hehe

#638 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 16 August 2015 - 11:33

Od kako je motor dosao iz Coke presao sam 500km, s tim da ga tokom ove nedelje nisam pipnuo jer me posao prebukirao. Danas rekoh da proverim stanje redovno sta mogu, pa idemo redom...
Dosuo sam malo preko pola litre ulja u rezervoar, skinuo lonce karba, airbox, svecicu, deklu... Slike:

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

To mi sve deluje ok, malo sam pobrisao, pocistio, zatego i sve vratio na mesto, nema sta da se dira dalje.
Ali, prilikom pregleda prenosa jedna stvar mi je upala u oci odma, moj torq je kriv!
Vidi se golim okom, ili ja umisljam:
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Cini mi se da je torq za zamenu, kais je na pola zivota i ostaje plan za gumu i ostalo...
Mali je mene i devojku nosio gde god da smo krenuli i resio sam da ga utegnem maksimalno, sledece nedelje produzavam registraciju pa idemo dalje sa planovima, jedno po jedno

#639 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 16 August 2015 - 16:03

bravo bravo... možda je torque uzrok što trese na punom gasu kao vibrator...

#640 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 16 August 2015 - 16:23

Svaka cast Zilke! I treba da bude sve pod konac.
Jel ti kad otresla na zemlju iz ruke ta polutka? To bi bilo logicno objasnjenje :)

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users