Jump to content

Yamaha Aerox Rossi Replica - Zilke17

756 replies to this topic

#81 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 December 2014 - 13:13

ajd Zilke ako si se razbudio od sinoćne jurnjave, priznaj.....

#82 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 20 December 2014 - 14:36

Pretpostavljam da ta dva cilindra imaju dosta sličnu portmapu, tj. za sličan raspon obrtaja su prilagođeni (ako ne, onda je samo marketinški trik s imenom), pa po meni nije baš najbolja opcija uzet 50 ccm cilindar, iz razloga jer trajnost neće biti ništa veća nego s onim od 70, a ići će znantno slabije zbog manje zapremnine i momenta.

Ako je marketinški trik samo, pa stavljeno ime tek tolko jer se nisu mogli sjetit drugog i 50 ccm cilindar je dosta mirniji od onog od 70, onda zanemari post :D

#83 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 20 December 2014 - 14:56

Lele, sta se ovde desava dok mene nema?! :D ja hteo da kazem da je gusenje ipak bilo do airboxa, danas je hladan lepo krenuo i isao, imam jos par sitnica da sredim... polako ljudi s tim cilindrima, sa ovim dok ne pregazim 10000km ne skidam ga...

#84 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 20 December 2014 - 15:20

View Postzilke17, on 20 December 2014 - 14:56, said:

Lele, sta se ovde desava dok mene nema?! :D ja hteo da kazem da je gusenje ipak bilo do airboxa, danas je hladan lepo krenuo i isao, imam jos par sitnica da sredim... polako ljudi s tim cilindrima, sa ovim dok ne pregazim 10000km ne skidam ga...
Potpis!
Nego jel ste dirali unutrasnje mere u cilindru ili ste samo optimizovali izduv spolja prema dihtungu?

#85 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 20 December 2014 - 15:44

Samo smo optimizovali tu polovinu kruga koja je bila zatvorena, unutra je sve stock... Trenutno je malo dosadno, gledam makar 50km da pregazim sa ovim preteskim rolnicama, pa cu malo lakse staviti i na pola gasa jos 200km... posle toga sve dobija vise smisla i krece stelovanje!

#86 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 December 2014 - 15:49

Suncan dan je moglo bi se i danas voziti

#87 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 20 December 2014 - 16:01

Vozio malopre, sad bio na rucku i idem opet gas...

#88 RuCZ

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 414 posts
  • MestoRuma
  • VozimPeugeot Jet Force

Posted 20 December 2014 - 16:10

Fantastičan je dan i to svakako treba iskoristiti :D

#89 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 21 December 2014 - 14:27

Blago vama, moj konj nije "osedlan"

#90 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 21 December 2014 - 14:59

Moj je osedlan al ima tu jednu manu koja me nervira - airbox! Ono crevo od njega do karba nije originalno, nego neko duze plasticno, jako kruto pa upada u box... dodatni problem mi pravi to sto je kralj odstranio ona 2 srafa na koja se box kaci za blok, pa moram da izmisljam toplu vodu dok ne kupim originalni box i ne namestim to... Elem sad sam nekako to namestio ne bas najsrecnije, pa vuce jos malo viska vazduha al ne vozim u obrtajima i dizna je malo veca pa motor ide normalno na pola gasa... Evo svecice (Bosna F85 nova) , malopre sam napravio 10ak km:

Posted Image
Posted Image

Boja mi se cini ok, s obzirom da je tek stavljen nov cilindar voleo bi da je malko masnija, al dok ne resim taj problem sa vazduhom bice ovako...

#91 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 December 2014 - 15:12

mislim da će boja da bude dobra, nisi prešao ni 10km, ne može ona još da pokaže pravu boju.. a ovo kačenje airboxa, uzmi one plastične vezice, šrafi holšrafove, daj mašti na volju, samo nemoj da te prevari pa da ispadne dok je u razradi.. ajd neki klip, svrbi me da čujem koliko je glasna replika, ti je nisi utišavao?

#92 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 21 December 2014 - 15:23

View PostAcaPostar, on 21 December 2014 - 15:12, said:

mislim da će boja da bude dobra, nisi prešao ni 10km, ne može ona još da pokaže pravu boju.. a ovo kačenje airboxa, uzmi one plastične vezice, šrafi holšrafove, daj mašti na volju, samo nemoj da te prevari pa da ispadne dok je u razradi.. ajd neki klip, svrbi me da čujem koliko je glasna replika, ti je nisi utišavao?

Zakacio sam ga vezicom i nekim srafom, cvrsto stoji ne mrda, nego to crevo je kriminal i na njega ne mogu da uticem osim da silikoniram okolo... sto se replike tice tu sam pozitivno iznenadjen! Kad sam je terao na streetraceu ubijala je koliko je glasna, dok ovde na 50ccm ima tisi i lepsi zvuk... naravno to je sada, kada sam na 5000 obrtaja i ona ne ide ni blizu rezonance koja joj treba. Videcemo kada razradim cilindar i ustelujem motor kako ce biti, za sada imam samo ovaj snimak, al on kazem nije relevantan, pogledaj obrtaljku gde stoji...

View Postzilke17, on 18 December 2014 - 21:11, said:

#93 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 December 2014 - 16:33

da da to sam gledao, nego posto si pisao da za vikend stavljas lakse rolne i to, rekoh bice to i na 7-8k, pa da te podsetim da snimis malko :)
I ja sam pozitivno iznenadjen, i da hoce uopšte da ide na 5-6k i da se ne čuje..
jel tvoja možda ostala restrikovana? ima ona 2 čepa, jedan na ulasku u izduvnu granu a drugi posle krivne a pre ulaska u top. Tako valjda dolaze sa E sertifikatom za ulicu.. Ja sam uzeo polovnu, pa kad sam uzeo da je gulim i čistim da bi je hromirao, premerim prečnike i šlogiram se. Ulaz u granu 25,5 onako čađava, to je bre rupetina... Ne znam uopšte što je zovu replica :D

#94 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 21 December 2014 - 16:50

Jel ima stage 6 to prije topa? Znam da Yasuni samo ima, al meni to ne izgleda ko blokada.
Jednom prilikom sam zbog tehničkog, navario natrag taj komad u top (da ne skidam kompletni auspuh i stavljam u granu prsten onaj) misleći da će ga zagušiti nešto, no ni 1% pad performansi se nije dogodio.
Mišljenja sam da je to više neka vrsta dB killera, negoli blokada razvrtavanja.

#95 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 December 2014 - 16:59

View PostGrale, on 21 December 2014 - 16:50, said:

Jel ima stage 6 to prije topa? Znam da Yasuni samo ima, al meni to ne izgleda ko blokada.
Jednom prilikom sam zbog tehničkog, navario natrag taj komad u top (da ne skidam kompletni auspuh i stavljam u granu prsten onaj) misleći da će ga zagušiti nešto, no ni 1% pad performansi se nije dogodio.
Mišljenja sam da je to više neka vrsta dB killera, negoli blokada razvrtavanja.

da da i ja sam mislio na to. Lično nisam video, ali pre nego sam kupio replicu cunjao sam po raznim sajtovim gledajući da nadjem neki objektivni grafikon pa da znam šta da očekujem od spuha i negde sam video da Nemci jedini prodaju replicu sa čepom u ulasku u izduvnu granu 21mm zbog snage i čep na izlasku iz krivine pre topa (db killer), i to predstavljaju kao E sertifikat koji važi za ulicu za pia Nrg... E, sad, na tom spuhu, isto odozdo ima hrtletovana pločica na kojoj piše: E certificat, for road use, a na mojoj replici piše na istom mestu: S6 pro replica, racing product... Malo me začudilo da žilketova radi i ide na ispod 5k, i nije mnogo glasna pa rekoh mozda je to fora..

#96 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 21 December 2014 - 21:01

View PostAcaPostar, on 21 December 2014 - 16:33, said:

da da to sam gledao, nego posto si pisao da za vikend stavljas lakse rolne i to, rekoh bice to i na 7-8k, pa da te podsetim da snimis malko :)
I ja sam pozitivno iznenadjen, i da hoce uopšte da ide na 5-6k i da se ne čuje..
jel tvoja možda ostala restrikovana?

Mislio sam da radim rolnice ali me airbox okupirao i dok to ne resim ne diram prenos, cim nesto taknem snimicu. Volim da pravim snimke pa mi nije problem :D replika je bez blokade, to znam sigurno jer da je ima Ivan bi je sklonio. A i kad sam kupio motor isao je u obrtaje dobro, imao je 3,5g rolnice al pogresne dimenzije... eto i ja sam iznenadjen da radi ovako, a hteo sam da je se resim iskljucivo zbog razrade...

#97 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 27 December 2014 - 16:45

AcaPostar evo snimio sam danas malo, ne znam koliko je sad verno al to mu dodje to... ja ispod kacige iskreno cujem airbox kako muce, replika se ne cuje osim malo na startu kad zarezi... to se sve desava na 5000 obrtaja po satu, sto je realno nekih 4500-4800 ja msm... kako obrtaji idu gore pretpostavljam da sat vise i laze, videcemo za to kad budem stelovao... nadam se da ces cuti nesto iz ovoga, jedna ruka se smrzavala dok je druga drzala telefon :mmstruja:

Edited by zilke17, 27 December 2014 - 16:45.

#98 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 December 2014 - 17:07

Hvala brate. Prvo moram da kažem da je lep rox, na slikama je ok, al ovako, klip na suncu, baš dobro izgleda.
Uopšte nisam očekivao da će replica da radi ovako nisko sa malim karbom, ima ono malo pr pr pri kretanju ali mi se čini da će ovo biti extra :) I nije toliko glasna, svidja mi se kako radi na leru, na tim malim obrtajima u vožnji ko i svaki drugi skut po gradu, e sad šta će biti kada uđe u rezonanciju.. Meni se sviđa i znam otprilike šta da očekujem sa neutišanom replicom, hvala još jednom. A i Pita će se oduševi kada bude čuo kočnice :ninjar:

Znači ostaje još malo kilometara da se razgazi, malo saniranja ogrebotina, štela prenosa i uživanjcija! :mmstruja:

#99 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 27 December 2014 - 19:12

Da, nije uopste glasna kao sto kaze i Aca..a da radi nesto oko 5000rpm cisto sumnjam, verovatno ne radi nists i ponasa se kao i fabricki ne rezonantni auspuh..

#100 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 December 2014 - 19:23

View PostPita, on 27 December 2014 - 19:12, said:

Da, nije uopste glasna kao sto kaze i Aca..a da radi nesto oko 5000rpm cisto sumnjam, verovatno ne radi nists i ponasa se kao i fabricki ne rezonantni auspuh..
Hteo sam da kazem, moze da se krstari bez trokiranja, mene su ranije plasili da nece da radi, brljavi, nema snage da krene ispod 7k, sem ako se ne nategne kvacilo.. znaci kad se karb usteluje ipak moze da se vozika i na 5k.. moram probati :mmstruja:

Sent from cigla over taraba using tamba-lamba

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users