←  Moto sport

svet-skutera

»

Kalendar Takmicenja Za Sezonu 2015.

Locked

Petko131's Photo Petko131 17 Jan 2015

НЕЗВАНИЧНИ КАЛЕНДАР за 2015. годину је објављен, званични календар ћу објавити овде када се будем чуо са председнком клуба који је уједно дирекотор Мото класика у МОТО САВЕЗУ СРБИЈЕ, тако да ће објављена информација бити поуздано тачна.
А до тад, ево шта сам нашао :)

Kružne trke

Šampionat Srbije

30. i 31.05. Vršac, Aerodrom
06. i 07.06. Batajnica, Aerodrom (Istočnoevropski šampionat)
04. i 05.07. Kraljevo, Beranovac
29. i 30.08. Vršac, Aerodrom
12. i 13.09. Batajnica, Aerodrom

Istočnoevropski šampionat

18. i 19.04. Grčka, Seres (dve trke)
06. i 07.06. Srbija, Batajnica
13. i 14.06. Bugarska, Pleven
11. i 12.07. Bugarska, Pleven
22. i 23.08. Rumunija
19. i 20.09. Bugarska, Pleven

Alpe Adria šampionat

16. i 17.05. Adria Raceway, Italija
30. i 31.05. Panoniaring, Mađarska
20. i 21.06. Grobnik, Hrvatska
18. i 19.07. Most, Češka
08. i 09.08. Hungaroring, Mađarska
12. i 13.09. Slovakiaring, Slovačka
Edited by Mario, 18 January 2015 - 12:35.

Mario's Photo Mario 18 Jan 2015

izbacili su Ponikve, uhh nama je to na 700km, ove godine ćemo više trka posetiti

Razredni's Photo Razredni 18 Jan 2015

Pa vreme je da nam dodjete malo u goste.. Posle ćete vi nas da vodite u Hungariju da gledamo evropske aždaje..

Pita's Photo Pita 18 Jan 2015

Batajnica, Vršac tu smo sigurno jer nam je to blizu...ajd i Kraljevo nije toliko daleko ali ima da se pegla...

Petko131's Photo Petko131 18 Jan 2015

Ма ја сам ужасно разочаран што је прва трка тек крајем маја :'(
Мораћу бар једном да одем на неки трениг у Кулу на картинг стазицу, иначе ћу тотално изгубити осећај до 30.5.2015... :(

Очекујемо вас све у што већем броју! :D

Razredni's Photo Razredni 18 Jan 2015

View PostPetko131, on 18 January 2015 - 17:16, said:

Ма ја сам ужасно разочаран што је прва трка тек крајем маја :'(
Мораћу бар једном да одем на неки трениг у Кулу на картинг стазицу, иначе ћу тотално изгубити осећај до 30.5.2015... :(

Очекујемо вас све у што већем броју! :)

joj, nemoj pogrešno da me shvatiš al mnooogoo godina sam proveo sa raznim trkačima (auto i moto) i raznoraznim garažama, a samo jedan siguran zaključak sam izveo!

Ne bitno da li je prva trka za mesec ili tri meseca, sprava se obavezno sastavi i upali u petak uveče odprilike oko jedanaest i petnaest, operu se ruke, pregrize neki sendvič, zakači se prikolica i krene se na put, jer je već sutra ujutru tehnički prijem i trening..

Jbg, to je nažalost zlatno pravilo ovog našeg sporta u Srbiji. Neko nema para, pa čeka delove, neko ima druge prioritete i sve se ostavlja za zadnji dan..

Ti si mlad i gledaj da takve stvari izbegneš. Ja sam iste komentare imao kada sam bio tvojih godina, a dešavalo mi se baš ovo što sam pisao gore, kao i mnogim drugim momcima..

Imaš 3 meseca da sve sastaviš, mapiraš stazu, dovedeš pod konac prenos, odeš bar jednom (sa motorom) da provozaš i ušteluješ karb prema stazi itd itd.. Pošto je sada lepo vreme, trebalo bi i ostale staze sampionata da probas.. Računaj da u startu treba biti spreman i za 2 trku, jer je ona za 7 dana posle prve... ima tu posla, ta 3 meseca će začas proći, a računaj da će bar jedan biti pod snegom..

Što se tiče samog treninga, podžavam, jer je uvozanost pola trke, kao i samopouzdanje koje dobijaš, al valjalo bi imati trening motor, pa vežbati.. Ali sve to košta, treba sve to ispratiti ali ne zaboraviti da je dobra priprema pola posla :D

Petko131's Photo Petko131 18 Jan 2015

View PostAcaPostar, on 18 January 2015 - 17:49, said:

joj, nemoj pogrešno da me shvatiš al mnooogoo godina sam proveo sa raznim trkačima (auto i moto) i raznoraznim garažama, a samo jedan siguran zaključak sam izveo!

Ne bitno da li je prva trka za mesec ili tri meseca, sprava se obavezno sastavi i upali u petak uveče odprilike oko jedanaest i petnaest, operu se ruke, pregrize neki sendvič, zakači se prikolica i krene se na put, jer je već sutra ujutru tehnički prijem i trening..

Jbg, to je nažalost zlatno pravilo ovog našeg sporta u Srbiji. Neko nema para, pa čeka delove, neko ima druge prioritete i sve se ostavlja za zadnji dan..

Ti si mlad i gledaj da takve stvari izbegneš. Ja sam iste komentare imao kada sam bio tvojih godina, a dešavalo mi se baš ovo što sam pisao gore, kao i mnogim drugim momcima..

Imaš 3 meseca da sve sastaviš, mapiraš stazu, dovedeš pod konac prenos, odeš bar jednom (sa motorom) da provozaš i ušteluješ karb prema stazi itd itd.. Pošto je sada lepo vreme, trebalo bi i ostale staze sampionata da probas.. Računaj da u startu treba biti spreman i za 2 trku, jer je ona za 7 dana posle prve... ima tu posla, ta 3 meseca će začas proći, a računaj da će bar jedan biti pod snegom..

Što se tiče samog treninga, podžavam, jer je uvozanost pola trke, kao i samopouzdanje koje dobijaš, al valjalo bi imati trening motor, pa vežbati.. Ali sve to košta, treba sve to ispratiti ali ne zaboraviti da je dobra priprema pola posla :)

Тачно тако :) са свим се слажем, али код нас није таква ситуација (паљење мотора у петак вече) јер је тата жешћи живац, па од тркања не би било ни Т када бих све оставио за задњи дан :D
Знам да је распоред густ, ја сам потпуно свестан да ће мај очас посла доћи, али сак беспомоћан без пара. Сад радим на решавању тог питања, па онда све остало :) корак по корак

А што се тренинга тиче,код мене су кондициони тренинзи почели још пре 3 месеца, пазим и на килажу, јер се у 50ццм све рачуна :)
Али није то исто, додир са 2 точка је не заменљив. Мото крос је одличан за зимско увозавање и рекреацију, али и то кошта
Не може и јаре и паре,никад није ни могло (:

Да додам , везано за календар, трке се одржавају Недељом, најчешће са почетком у 12:00 (прво мотокласик, па онда RR ) а званични и незванични тренинзи се возе суботом... Чисто да зна неко ко ће долазити са стране, да не мисли да и суботом има трка

Petko131's Photo Petko131 25 Jan 2015

Ево, стигао ми је допис од Цулета, директора МотоКласик дисциплине у МСС, тако да је ово најтачнија могућа информација за Календар 2015. :D

"...Potreban je jos kalendar MX kako bi U.O. mogao da pregleda konacan kalendar i uradi eventualne promene i na kraju usvoji kalendar za sezonu 2015. MX kalendar cemo imati ..."

Posted Image
Edited by Mario, 28 March 2015 - 13:37.

Petko131's Photo Petko131 28 Mar 2015

Управо сам завршио разговор са Зуком, каже да ове године неће бити одржана ни једна трка на Батајничком аеродрому. Војска је саопштила у званичном допису да неће дозволити да се трке организују.

Шампионат нам се своди на 3 трке, упитна је организација додатне , четврте, трке на Пониквама, термин се не зна.

Mario's Photo Mario 28 Mar 2015

sredio sam ti sliku, hvala za info

šteta za Batajnicu
Locked