Jump to content

Aprilia Sr Replica

396 replies to this topic

#1 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr Replica

Posted 24 January 2015 - 03:15

Pre nekih godinu ipo dana sam pazario Apriliu Sr 1996 godiste LC
Sive boje kao sto je gore na slici na forumu :D Kupio odma felne od novijeg Sr-a stavio zx auspuh i 17.5 dellorto sa standard cilindrom samo razbusenim na 42 i malo prosirenim izduvom posto znamo kakav je izduv na standardu :)
Tu sam izvukao nekih 105 po satu..(sat laze malo vise)
Posle nekih 2 hiljade kilometara cilindar je zaribao,posto mi se pregrejao par puta..
Nisam bio pri nekim parama pa sam odlucio staviti Stage6 SportPro MK1 ali AC...
Tu je onda dosla i stage6 replica..Farbanje ali socijalno(sprejem) ,malo stelovanja i onda mi je zakucavao 120 po tom njegovom cuvenom satu ali je to po gps-u bilo nekih 93-95km/h
Naravno to je trajalo nekih nedelju,dve dana i taj cilindar ode..tu vec iznerviran zamenim sa Cicom za tzr125 i doplatim mu nesto para..malo to vozim,menjam za f12 sa nekim finim delovima..vamo tamo i odlucim opet uzeti Sr-a :) i eto kod mene je vec par meseci ali sad sam odlucio fino da odradim..

Plastike su juce sve ofarbanje kompresorom,metalik bojom sa zelenim sljokicama,stage6 nalepnice...Str8 nov korman i drzac kormana,odradio sam poliesterom obrvice napred lepo,ubacio umesto onog fenjera od svetla neke led kocke i jos po koju sitnicu..Sr-a sam kupio sa standard cilindrom i standard prenosom...bez auspuha i karburatora uglavnom.

Popis delova koje sam kupio do sada:

TP due+
Doppler s3r
Malossi multivar

U planu:
Stage6 pro replica ili ako bude bilo para PRO...
Nov kais
19-21mm karburator
Polutke od PGO posto sam nasao koje su vece..
El. vodena ako nadjem nesto povoljno posto mi je dojadila ova,svaki cas ode..

Slike ubacujem sutra kakav je bio pre i kakav je trenutno samo neka mi neko kaze jel moram neki posebno sajt ili mogu sa DODAJ.RS ?

#2 vuledj

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 258 posts
  • MestoVrsac
  • VozimYamaha Aerox

Posted 24 January 2015 - 03:26

Aj prvo da vidimo slike pa da pricamo :D

#3 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 24 January 2015 - 03:33

Moze sa dodaj.rs samo daj slike da vidimo masinu...

#4 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad

Posted 24 January 2015 - 03:45

Ovo je od sad kad sam ga drugi put pazario..ne mogu sad da nadjem tek kad sam ga uzeo onda...
Posted Image
Posted Image

Posle toga slike sredjivanja u prdhodnih dva,tri meseca :D
Multivar...
Posted Image

Obrvice odradjene poliesterom u 3 sloja pa git
Posted Image
Posted Image

Nosac kormana...
Posted Image
Kupljen i crni novi korman pa je montirano...Uz malo turpijanje posto su malo promasili rupu na nosacu za koji mm.. :)
Posted Image

Doppler s3r ( na slici je samo bezveze stavljen,nista nije lepo uvrnuto)
Posted Image

#5 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad

Posted 24 January 2015 - 03:51

Due+ ...

Posted Image
Posted Image

Imao sam nekih problema sa farbom ali na kraju mi je ok skroz ispalo :)
Posted Image
Posted Image

i evo te cuvene zelene..
Posted Image

Naravno sredjivanje i sve to polako radim,nije mi toliko bitno dal cu zavrsiti do sezone posto do avgusta hocu da odradim sve...u junu mi je 18-sti rodjendan tako da ce verovatno biti delovaa i svega :D Pozdrav drustvo

#6 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 24 January 2015 - 13:18

Fin popis delova, može to da bude sasvim pristojan gradski setup....
Ne znam što ti se pregrejao i fabrički i Sport pro cilindar, ti bi trebao da znaš bolje, ali nadam se da pregrevanje nećeš imati i sa Due+ pogotovo što je LC cilindar...

Platike su super ofarbane, vidi se kvalitet...

#7 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 24 January 2015 - 13:28

odlično napreduješ.... u načelu proveri radno kolo vodene pumpe i termostat... sistem

#8 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad

Posted 24 January 2015 - 14:31

Koja treba da mi bude radna temperatura za due+ ? Brine me samo sto je gusani a nije bas slab,a koliko znam alu se lakse hladi od gusa?
Mario da li postoji negde grafikon za ovaj moj doppler s3r?
i da..neki mi kazu da pomaze,neki kazu da nema nikakve svrhe,brza rucka mf na 19-21 karbu..Pa sad,pitanje,dal mi na tako ''malom karburatoru'' ima ikakvu ulogu ona?

Inace za to pregrevanje... standard mi je zbog pokvarene vodene,a dok je s6 sport zato sto je ceo dan bio ''paprika''...vozao se sa drugom koji vozi rs125 po miseluku i to :D a opet mislim da je bila neka mala rupa kod tih plastika za hladjenje,mozda je cak to moglo doprineti pregrevanju

Edited by SingeNS, 24 January 2015 - 14:34.

#9 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 24 January 2015 - 14:49

dopler s3r

http://forum.pyrothe...p__487#entry487

due+

http://forum.pyrothe...mance-due-70cc/

brza ručka služi da sa manjim otklonom ruke brže podigne klipić karburatora,.. .evo npr meni već polako smeta na 30mm klasična domino ručka koja je došla sa tom SR-kom,.. jednostavno nema dovoljno okretaja u zglobu...

dok recimo na 19 ili 21 mm to baš i nije potrebno.. kako ti smisliš, nije neophodna a od nje motor neće ići ni brže ni sporije, samo ćeš imati manje precizan otklon na gasu.. odnosno za manji pomeraj ćeš odvrtati pun gas

#10 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad

Posted 24 January 2015 - 14:55

NIsam zaludjenik neki tipa ice brze i te price,znam za sta sluzi,imao sam dosta vec skutera i dovoljno iskustva oko sredjivanja..ali mi je samo pitanje dal ce imalo biti kraci hod gasa..? bitno mi je samo da je sto kraci hod.

E sad,glavno pitanje. Dal moram uzimati radilicu neku? ili samo,kao sto sam i planirao c4 lezajeve nove
Ako moram uzimati radilicu,dal bi ista bilo bolje da uzmem novu rms nego ovu fabricku iz 1996 godine koja je presla oko 45000km.. ;)

#11 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 24 January 2015 - 16:06

Ja glasam za novu RMS jer je mene ispostovala na roksu sa stritrejsom, a i PsyDucka je bogami dok nije ubio cilindar. I eno je citava, bez lufta stoji na polici... u svakom slucaju za obrtaje koje ti juris je dovoljna i sigurnija od te stare...

#12 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad

Posted 24 January 2015 - 20:49

Pa najverovatnije cu pazariti rms...

#13 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 24 January 2015 - 23:20

Da sam na tvom mestu uzeo bi makar onu rms sa plasticnim umetkom da povecas primarnu kompresiju, a opet cena nije neka za novu..

#14 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 25 January 2015 - 01:33

Boja prva liga a i setup ne zaostaje. Interesuje me sta ce taj dopler da kaze uz due+

#15 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 January 2015 - 02:27

krsta vozi s6 racing na toj rms-ki sa plasticnim popunama.. bitna je hpc radilica za midrace koncept 10k... taj dopler je base auspuh i delovanje mu je u zavisnosti od ugla izduva i preliva ispod 10k.. u tvom slucaju u gornjim granicama jer je due koncept sa 192+ uglom...

#16 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 25 January 2015 - 03:00

Prednja maska odlicna, boja odlicna! Svaka cast :)
Srecno sa radovima!

#17 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 January 2015 - 03:31

što ti je bitno da gas bude što kraći ?

#18 SingeNS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 387 posts
  • MestoNovi Sad

Posted 25 January 2015 - 04:07

bojan681 videcu jos koju cu ali za HPC znam da,necu trenutno moci izdvojiti...

Nesa BG Hvala :) I mene bas zanima kako ce se doppler pokazati,cini mi se da je on tu negde kao trek..

Lauda Hvala :)

Mario Ne razumem se nesto u te mere...Mozes malo da mi pojasnis? Koliko izvlacim onda iz cilindra ako je doppleru tu negde rez. oko 7500-8000 obrtaja?
Ma volim sto kraci hod rucke gasa zato sto mi je lepse voziti tako sa manjim okretanjem zgloba.A pritom i mnogo lepse izgleda na ovom kormanu nego onda standardna...

#19 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 January 2015 - 11:49

izvini malo sam se opustio, tamo sam u nekom redu pročitao da si imao dosta skutera, i umeća oko sređivanja... ok

mi ovde pričamo malo iskvarenim jezikom, jer se u svakodnevnim analizama i teoriji već malo skrate neke postavke, vremenom ćeš naučiti teoriju, ne može ni to preko noći....

Dopler s3r ja base auspuh, nalik Yasuni R ili Tecnigas Trek modelu, za 70pccm-a.. Svaki auspuh pre svega definiše rezonantna dužina, i ona je ta koja će reći da li će neki auspuh višlje ili niže biti u svome centru.. rezonanca predpostavljam da znaš šta je pa neću daviti... dakle u zavisnosti od vrste cilindra, tj od postavke izduvnog i prelivnih kanala, jedan isti auspuh može raditi višlje ili niže, dakle jedan s3r može na malossi sportu biti u centru na 7500-8000 dok na due+ može biti na 9500-10000...

Kada pričamo o postavci kanala, mislimo na uglove otvaranja, to su ti uglovi koje uglomer koji bi zalepili na magnet meri, npr, okrećeš magnet i početna tačka je kada klip kreće da otvara izduv , a završna tačka kada se klip vrati i skroz zatvori izduv... Tako će neki kanal biti 165 stepeni a neki 195 stepeni... Jasno je da će oni sa visinama izduva merenim šublerom od 25mm biti manji, a oni sa visinama od 20mm biti veći uglom... Isto važi i za prelivne kanale...ti uglovi figuriraju u formulama za izračunavanje dužine..

imaš ovde sve objašnjeno, imaš i kalkulator koji sam ja radio, skini na komp pa probaj kako se menja zavisnost
http://forum.pyrothe...ja-i-proracuni/

imaš i analize dosta cilindara, mada to sad možda i nije presudno, ako želiš da se edukuješ onda je bolje stepenasto...

za ručku je jasno šta govoriš, estetika pobeđuje svrhu.. ako me nećeš osuditi ja bih ti rekao moje mišljenje...

ljudi se varaju kada kažu , tuning mašina i uvek paprika.. sad malo citiram tebe da bi bolje razumeo, ne podsmevam se, drugi ljudi drugačije pričaju.. fora je u tome što je istina da dobre tunirane mašine možeš i gotiviš voziti punim gasom, ali to uglavnom govore ljudi koji ne znaju da našteluju karburator na pilotki i igli pa im to dođe kao opravdanje za neskadno ponašanje mašine...

kada dobro ubodeš karburator, prenos i kvačilo... onda se mašina javlja već na 3mm otklona ručice ili otvora karburatora u rezonanci, i može da se vozi lepo sa umanjenom snagom ali kvalitetno iskorišćeno.. isto važi i za 1/2 gasa i za 3/4 otklona ručice gasa... u ovim slučajevima je na manjim karburatorima bolje nemati brzu ručku jer si precizniji u odabiru otklona, i potrošnja goriva će biti tačno onakva kako budeš dozirao gorivo mašini...sad naravno , stil vožnje je individualni, svaki čovek ima svoj neki stil.. pa na osnovu toga ide u paru i potrošnja, ali pre svega je dobro podešen karburator..

vozio sam tu brzu ručku kod Pite na SR-ki kada je imao MF 21mm karb, i mogu ti reći da je ceo karb na vrlo malom otklonu otvoren.. ima svrhe, ali kad to postane već potreba, kažem ti na 30mm Mikuniju nemaš toliko zgloba u ruci, jer treba 3cm okretati ručicu, tako da sam je i ja kupio i na moju žalost skidam originalnu domino i stavljam ovo kinesko đubre...

#20 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 25 January 2015 - 17:47

možeš staviti brzu ručku ali ti po meni za karburator od 21mm nije preko potreban...Za karburatore većih difuzora i većeg hoda klipića preko je potrebna brza ručka...Eno ja je koristim na 28mm karbu i stvarno koristi.....

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users