Jump to content

DIY: Zamena ussisnih lamelica

1 reply to this topic

#1 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 08 February 2015 - 12:55

Sa vremena na vreme treba pogledati usisne lamelice, pogotovu ako imate fabricke koje su metalne ... Posto kada dotraju postoji sansa da puknu i da ulete u termogrupu, pa moze dodji do velikih ostecenja i havarija cilindra usled jeftinog dela... ako stavljate neku jacu termogrupu, zamislite da zbog 1000dinara morate da menjate ili busite cilindar koji vredi mnogo puta vise... Najcesci simptomi da su lamelice pri kraju je teze paljenje, a zbog njih nekad nece ni da upali...

Da olaksamo novijim clanovima,evo par slika...

Ovako izgleda kada su lamelice dotrajale i prave veliki zazor, pogledate kroz njih prema nekom svetlu..

Posted Image

zamena je veoma prosta na 2 srafa sa obe strane...unutra je plocica sa navojima..

Posted Image

Posted Image

poredjenje:

Posted Image

evo kako izgleda na kraju

Posted Image

Edited by Yooalexandar, 08 February 2015 - 12:59.

#2 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 10 February 2015 - 17:34

Aca je u pravu ...sitan , ali bitan deo koji moze da napravi veliku havariju... Ja sam isao tom linijom vodiljom kad sam menjao termogrupu i presao na Alu , da zamenim lamele u karbonske , tim pre sto su serijske , metalne imale iza sebe preko 30 000 km , a kako zamor materijala zna da ucini svoje...karbonske i ako puknu samelju se u cilindru i izadju na auspuh i ne bude nista ...sad sam siguran ...Karbonske nisu bas jeftine ,ali ko ima skuplji kit , isplati se , pogotovu alu , jer kod njega nema popravke ...

Karbonske se mogu kupiti kao gotove , sto je i najskuplja varijanta , ili u tablama , pa da se iskroji na meru ...pri tome se mogu dobiti ja mislim bar tri kompleta , otprilike u pola cene od gotovih , pa nije lose razmisljati u tom pravcu , skupe se trojica i bude znatno jeftinije ...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users