Jump to content

Piaggio NRG DD

704 replies to this topic

#241 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 04 April 2015 - 22:57

Saraf za fino podesavanja odnosno vazduha moras stelovati na sluh po zvuku i po obrtajima, a ne ofrlje...vec ti je pisano u temi kako da fino odredis njegovu poziciju.
Ja kada sam imao problema sa saugom (nije zatvarao do kraja) saraf za fino podesavanje mi se tek javio na 3. punom krugu i to mi je bilo jako cudno...vjerujem da i ti imas slican problem, a to bi bio previse goriva na niskom gasu.
Slike svjecica izgledaju nekako cudno - da li je svaka od one 3 slike za neki odredjen spektar gasa ili je to slikano samo iz vise uglova?

#242 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 04 April 2015 - 23:04

Samo sad probaj da ustelujes taj karb, podizi iglu na gore za jedan,dva zareza,ovo si sve resio. I nema tu pravila za sraf smese jedan krug,dva ili tri to cujes po zvuku motora kad krene da obara obrtaje. prvo iglu sad nadji na koj zarez treba po boji svecice a i zvuku motora.muce, trokira sta radi

#243 SpenserMKD

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 267 posts
  • MestoSkopje
  • VozimAprilia sr50

Posted 09 April 2015 - 14:15

Sto bidna, sto napravi ?

#244 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 11 April 2015 - 00:22

Malo se podzabavio , ali imao sam neke zajebancije sa auspuhom (pustao je vazduh gore na top pa sam ga menjao ) covjek mi je pratio pogresan filter za vazduh ...

Al bez brige sve je reseno ...

I sad najbolje sve je nasrafljeno na motor i moram da priznam da sada ne ide dobro ne ide odlicno nego ide FENOMENALNO , da bi imao krila poletio bi ...

Evo slike od delove pred montiranje, uzivajte :D

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Evo svecicu po meni je fenomenalna bas kako treba ..

Dizna 64 bez limic ,zeger na igli na sredini , vazduh stelovan po ono upustvo sta sam nasao na ovaj forum ...

Posted ImagePosted Image

Definitvno Rekord je najboli spuh za ove masine ja potpisujem to sa obe ruke ...

Sada samo lagano do polovinu gasa da se sve dobro razradi , do dosu on meni i na polovinu gasa ispuni srce koi osecaj nemogu opisat sitsnes ga samo 50 % i on poleti :D

Sutra glancanje motora da ga malo operem i nasminkam , zasluzio je ..

Edited by Mitkov, 11 April 2015 - 00:29.

#245 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 11 April 2015 - 00:52

odlično , onda je ipak auspuh bio glavni problem ?

#246 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 11 April 2015 - 01:00

Da auspuh je bio problem a isto i lamela jel je prije proklizavala i stvarala neki cudan zvuk sada to nema otkad sam dobos i lamelice pominuo sa edri glanc papir :)

Jedva cekam da dodze jutro da se opet vozim :D

#247 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 11 April 2015 - 01:09

reko sam ti da ti je spuh bio banana, nije ni normalno izgaranje imao motor

#248 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 11 April 2015 - 01:43

Odlicno,koja gramaza rolne si stavio?

#249 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 11 April 2015 - 02:01

Stavio sam one malosijeve sta vidis na slici, mislim da se vidi i gramaza 4,3 gr ...

Vozio ga i sa fabricke rolice 6.4 gr bio je dobar i sa tih samo je start bio maalo tromav , sada sa malosijeve je taman start ...

Bice i video sutra :D

#250 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 11 April 2015 - 08:43

Opa lego cunak,odlicno,konacno da i taj piaggio krene da vuce. Sta li mu radeli s tim seriskim kad ga zatvorili,no dobro bitno da si ga konacno opravio a boga mi i sve novo si stavio,miran si dosta km.Sad uzivaj u voznji i srecno :superiska: :biker_scooter: :) Video cekamo da vidimo kako sad ide

#251 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 12 April 2015 - 11:13

Jel ti dizao temperaturu sa serijskim auspuhom. Konacno da si ga rijesio, al nemoj se zalit na potrosnju :D

#252 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 12 April 2015 - 14:55

NIje mi dizao temperaturu sa stari spuh normalno je sve bilo ...

Potrosnja ovako sta sam izminuo oko 50 kilometara mislim da ce biti preko 5 litara , jucer ga napunio do vrha pa videcemo ak pije mnogo rucan saug odma na njega ...

Evo prvo dva videa kako to zvuci i ubrzava na polovinu gasa ,znaci ovde nemam ni u jedan trenutak do 100 % gasa, samo manevriranje do 50 % gasa (nisu bas savrsene videa ali vidi se o cemu se radi, nisam mogao da snimam sa jednu ruku najbolje pa sam zmigavac zaboravio :D )

Prvi video je na malu ugornicu, a vtori na ravnicu sa malim krivinama ...

A evo i sllike kako izgleda i kako mu spuh stoji (mozete zabelezit na rucku gasa da je belezno do gde je polovinu gasa kada se to izramni tamo je 50 %) :) .

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

#253 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 12 April 2015 - 19:04

Ja mislim da ti prevrtava,prelake ti rolnice,ali neka kazu poiskusni,ja imam isti auspuh i kod mene najbolje ide kad je nastelan na 8.000 rpm

Posted Image

#254 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 12 April 2015 - 19:54

Kako na pola gasa ides preko 80 sta na pun ides 120 :) .Ja mislim da je velika ta dizna i lose podesen karb odnosno igla pa on vec na pola ide ko na 3\4 gasa ili vise cak. Zato i trosi ko lud

#255 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 12 April 2015 - 20:10

Epa eto toliko idem ... Kad sam belezio do gde mi je polovinu gasa gledao klipic gasa do gde ide u fergazeru .

Odlicno je sve postelano , vidi se po svecici ne pipam vise nista ...

Pa da gle ovako - pominuo sam oko 230 kilometara sa novu termogrupu i danas kad se je ugrejao na radnjoj temperaturi posle 30 minuta voznje resio da ga stisnem do 90 % i pogodite sta vozim si ja po ravnici sa polovinu gasa negde oko 84-85 km/h i kad sam ga sitsnuo na 90 % na 3-4 skeunda zalepio na 10 hiljada obrataja i nesta vise a brzina je bila 99 km/h ... Videcu i trocifrenu brojku 100 samo da ga sada ne forisram puno ipak je sve novo nutra i laganica 50 - 60 km/h sve tako dok ne izravnim na kilometrazi 9 hiljada kilometara ... Ovo je bilo samo za ispitavanje i znam da je sve dobro i savrseno :D

Edited by Mitkov, 12 April 2015 - 20:14.

#256 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 12 April 2015 - 20:22

Svaka cast pa ako ti ides sa serijalom 50 cc samo auspuh zamenio 100,ja mislim da ce neki clanovi da se postide sa svojih 70cc :) :0takoje:

#257 Mitkov

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoMakedonija
  • VozimPiaggio NRG DD

Posted 12 April 2015 - 20:37

Da tako ispada ...

Moja je tezina oko 97 kg .

Evo obecavam da cu snimit i video za mesec vrmena dok prodzem jos 400 - 500 kilometara kako idem 100 na sat po cistu ravnicu ...

I meni zacudio ovaj moi NRG sta sve on moze :D

#258 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 12 April 2015 - 20:54

malo premalo vrtit 9000 za rekord.

#259 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 12 April 2015 - 21:10

Miki ovo je piaggio, to je ona razlika o kojoj smo pricali u odnosu na kineze.. pravilno nastelovan karb, termogrupa koja ima spic na 9500 (6-7ks) i spuh koji dozvoljava da dise i da se zavrti 10k. Pri tom piaggio ima mnogo bolji prenos od mine, i malo duzi reduktor, znam da laze kmh al opusteno se izvuce 90gps sa malo ulaganja..

#260 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 12 April 2015 - 21:13

Ajd ti lepo ponesi neki GPS, navigaciju, pa vidi koliko on pokazuje, za stotku se treba prilicno oznojiti i para potrositi. Ja sam sa stock cilindrom plafon sa Trekom nagurao 91kmh po satu, tj 87kmh po GPS-u. Masine su identicne, i kod mene je taj isti Piaggio blok. Ni sa NRGom MC3 karb sa Prox klipom 42 nisam nagurao stotku po GPS-u.

10 user(s) are reading this topic

0 members, 10 guests, 0 anonymous users