Jest gogy direktno kablove spajam na aku i anlasujem, malo sa svijecicom, malo bez nje kad hocu olaksati anlaseru, sve zavisi o situacijo sta radim. Izmjerio sam zazor karike i iznosi 0.35mm na kompresoru koji ima 7800km, ali je ostao bez ulja kao i masina. A znas sta se desilo? Kako je skuter puno stajao, nekakvo djubre se skupilo kao gusta sapunica na dnu rezervara ulja i zacepilo je sito i nije mogla ni kap ulja izici van, nevjerojatno. I tako je dobio malo kompresor, malo klip i cilindar.
Nisam stigao danas, a trebao sam, imam 2 rezerva kompresora a ovoga cu razvaliti pa pratiti situaciju.
Inace na slici se vidi kako mjerim air sistem, a ide ovim redosljedom putanja:
1. Kompresor u kojem je klip i karika za stvaranje pritiska oko 5.5 bara, i njegov nepovratni ventil,
2. Spoj crijeva i kompresora na kojem ima i jedna mala O ring viton gumica
3. Spoj crijeva i T komada sa manometrom
4. Spoj crijeva i spoja sa kucistem injektora na kojem takodjer ima jedna mala O ring viton gumica
5. Spoj izmedju kucista injektora i casice u kojem je mala O ring viton gumica
6. Regulator pritiska i njegove donje O ring gumice, i gornje O ring gumice
7. Spoj izmedju kucista injektora i plavog air injektora u kojem su 2 gumice
I taj sistem meni varira, jednom nadruka onako, drugi put ovako, ali dobro, kad stavim ispravan kompresor koji ce u par sekundi nadrukati 5.5 bara onda cu detaljnije proucavati tu vezu. Barem sam uvidio koliko je zazor te male karike da mogu dalje usporedjivati i kad se okrene karika dobije se malo normalniji pritisak ako je los, ali to je opet slabo.
Istina, purejet je proslos. Sta ce biti u buducnosti, ja mislim da ce ukinuti sve
Edited by dajteh, 10 July 2015 - 22:39.