Posted 18 September 2015 - 22:51
Serijska piaggio, malossi bela, zelena, zuta, plava, serijska peugeot, motoforce bela i motoforce crna.
Mogu da kazem da je peugeot serijala odlicna opruga i tvrdja je od komplet malossi programa, a odusevile su me motoforce!
Bela je +1000 rpm, crna je +1500.
To su inace opruge za gy6 125-200ccm, malo su duze,u rangu malossi bele ali mnogo tvrde. Bela je najtvrdja u komparaciji za piaggio, crnu ne mogu prstima da sabijem.
Prvo sam montirao peugeot i situacija se popravila, sve imam, i start i linearnost i krajnju.
Zacakalo me kakve su ove dugacke tvrde pa sam montirao belu mf i dovezao se iz garaze kuci, oko 10ak km. Vrti znatno vislje, blago prevrtava, start je nenormalno dobar ali izgubio sam 5km na krajnjoj. Ocigledno je slabasna 50cc serijala za ovu oprugu. Steta, ovakvo ubrzanje sa starta nikad nisam imao.
Posted 18 September 2015 - 23:35
Primer moj setap:
Sport pro AC 70cc
pro replika
sa malossi belom centralnom ok ubrzanje, krajnja 89 po gps-u. Sa zutom centralnom dosta bolji start, na granici da dize tocak ali krajnja 84 km/h. Sa crvenom centralnom cupa na startu za nijansu bolje neg sa zutom, dize tocak par cm na startu al se pogubila krajnja a nisam je ni testirao gps-om jer je osetno slabije isao. Na kraju sam pristao na kompromis i ubacio malossi zutu.
Ako se motor sprema npr za drag treba ubaciti sto tvrdju centralnu jer sve jedno se na 200m ne moze izvuci max brzina. Problem tvrde centralne je to sto kajis moze puci jer je previse nategnut, brze se trosi i brze se tegli, zato je izmisljen malossi kevlar.
Edited by bojan681, 18 September 2015 - 23:36.
Posted 20 September 2015 - 17:28
Posted 04 October 2015 - 22:36
Šalji Aco ta uska svetla da napravim daylight sa LEDovkama, ima da bude kao iz 23 veka.
Nešto na ovaj fazon... al može to još bolje.
Attached Files
Posted 04 October 2015 - 22:52
O zip-u manje vise sve znate, ne razlikuje se od ostalih iz piaggio 50 ac grupacije.
Jedini je koji nosi Sebac vile, pa posto ih prvi put demontiram zadrzacu se malo na njima. Prost sistem, unutrasnja opruga duzine 28cm koja pliva u ulju, semerinzi u vrhu cizama, stapovi upresovani u T račvu, par plastičnih puževa sa gornje i donje strane (u cizmi i u stapu) koji su obezbedjeni m6 imbusom sa vrha i dna, pa se opruga navija na puzeve. Identican sistem kao kod freeja.
Dakle, oslobadjanjem prednjeg tocka (skidanjem celjusti i odpustanjem osovine, odpustanjem sajle km sata), kompletan tocak ide na dole, jer cizme vila imaju proreze sa donje strane. Posto su cizme uvijene oprugom u stapove, odvijanjem levo (normalan navoj opruge) oslobadjaju se i cizme, koje klize na dole. Ovde su inzenjeri malo mucnuli glavom, pa je skidanje prasobrana i prednjeg blatobrana olaksano, odnasno skidaju se odozdo, bez da se moraju skidati prednja maska i vaditi volan napolje kao kod freeja. Nisam pronasao podatak na netu koliko ulja ide u svaku vilu, a ulje koje sam istresao varira, u jednoj je bilo 6cl u drugoj malo vise od 5cl, predpostavljam da treba 7-8cl.
Posto nisam imao ulje odredjene gradacije za viljuske w5, 7,5 ili w10, ja sam usuo 3cl (pola mere) nesto gusceg (automobilskog 4t) ulja 10w40, pa cu naknadno usuti odgovarajuce, mada i ovako se ponasaju korektno.
Ogolio sam sve do rama, postavio hladnjak od nrg3lc, probao putanju creva i expanzione posude. Potrebno je malo gimnastike sa prednjom policom, minimalne, i moracu da izradim nosac za el pumpu, mesta za kacenje i rupe u ramu za provlacenje creva vec postoje.
Necu se jos uvek baviti konverzijom na lc, ovo je bila samo proba da vidim dge sam sa stvarima koje posedujem. Jos uvek nemam pumpu, davac temperature i neke sitnice.
Posto je pribavljen lc stok cilindar od gogyja, nabavio sam naraku klip, novi iglicasti, dihtunge, pa cu verovatno na prolece prebacivati.
Posted 04 October 2015 - 23:02
Yooalexandar, on 04 October 2015 - 22:30, said:
Heh, ne moze farbar da izdrziZip je okrecen. U moru svakakvih ideja i gledanja raznih shema, pronadjem na ytubetu Racing Planet-ov skup skutera u Templinu, Nemacka, sa pocetka ove godine. I odusevim se, napravili 2 zipa u slicnim bojama kao polini, sa RP nalepnicama, a imaju u stelt crnu na sebi. Prvoditno sam hteo mat crnu, posle polini ili malossi, cak sam i razmisljao o crnoj i narandzastoj (bez stejdz zvezdica), ali to sve vec neko ima. Ovako je mislim jedinstven..
Dakle, snik-pik, zip RP
Uhvatio nas je sumrak u postavljanju plastika pa nisam uslikao kompletan skuter, bice sutra slike..
Posted 04 October 2015 - 23:06
Hoce li doci nova "Heineken" naljepnica?
Posted 04 October 2015 - 23:07
goggyso, on 04 October 2015 - 22:36, said:
Šalji Aco ta uska svetla da napravim daylight sa LEDovkama, ima da bude kao iz 23 veka.
Nešto na ovaj fazon... al može to još bolje.
Posted 04 October 2015 - 23:21
Posted 04 October 2015 - 23:31
Posted 04 October 2015 - 23:38
Migavci stoje vislje i vide se narandzaste sijalice, a donje socivo je fabricki prazno. U onom gornjem centralnom faru samo imam sijalicu za kratko i dugo, pozicija napred ne postoji. Na kontakt se ne pali nista, na tabli imam prekidac samo da upalim svetla i tada napred radi kratko a pozadi poziciono svetlo. Zasebnim prekidacem prebacujem na oboreno.
Evo i neka slika sa neta
Ne znam dal se ovde bolje vidi
Posted 04 October 2015 - 23:44
Da ne objasnjavam slika sve govori:
E ona bi bio jedinstven. Ne znam ni sam sa stanovista elektronike koliko bi bilo komplikovano ovo napraviti.
Posted 04 October 2015 - 23:53
Posted 04 October 2015 - 23:54
Posted 04 October 2015 - 23:59
Posted 05 October 2015 - 00:04
goggyso, on 04 October 2015 - 23:59, said:
Hvala Gogy, Aca mi je dosta pomogao i pokazao po koju foru, a videcu i ja sutra uvece da dodam par slika, valjda ce ga vreme sutra posluziti da ga islika kako valja
Posted 05 October 2015 - 09:50
ulje za prednje viljuške imam ja, pa ću ti poslati viskozitet koji želiš
Posted 05 October 2015 - 21:36
Maska volana
rep
prednji blatobran
zadnji blatobran
maska oko fara
prednja maska
ispred nogu gde je kaseta
ispod sedista
retrovizori samo oko stakla je farbano
plastika hladjenja
plastika preko cilindra
plastika oko stop svetla
maska kod svecice u dve boje
plastika kod nogu
kadica
zadnja maska- mini Atlantic
i Postar na delu.. taman se vidi da nas je uhvatio mrak
Edited by Yooalexandar, 05 October 2015 - 21:37.
Posted 05 October 2015 - 22:32
Lauda, on 04 October 2015 - 23:06, said:
Hoce li doci nova "Heineken" naljepnica?
Lauda, on 04 October 2015 - 23:44, said:
Da ne objasnjavam slika sve govori:
E ona bi bio jedinstven. Ne znam ni sam sa stanovista elektronike koliko bi bilo komplikovano ovo napraviti.
Polazim od toga da sve pravim sam, sto manje da kupujem, sad ne znam kako se krecu cene tih stvarcica. Meni bi najbolje bilo da zamenim postojece migavce ledovkma, takodje stop, i na kraju, u postojece prednje farove (kucista migavaca) da ubacim dnevna svetla. Malo je mucno izvlaciti novu instalaciju al' to me ceka.. hvala na predlogu!
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users