Jump to content

Pia Zip ( poshtarska shunjalica )

515 replies to this topic

#21 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 April 2015 - 00:49

Zipic je bas udoban u odnosu na onaj moj cafe racer :) i da znas da si u pravu, podseca me na voznju elystara ili x9, kad si na njemu nekako mi deluje vece. Znam za podesavanje, odmah sam stavio na najvislje, al ne zbog pozicije nogu vec da bi stala kaciga pod sic, i da bi sic dobio malo nagib u natrag, cisto zbog klizanja pantalona na kocenju.. ove prednje celjusti su dvoklipne i imaju ogromne plocice, odusevljava me kako koci, bez obzira sto je disk samo 175mm. Ali do 70kmh realno i ne treba veci.

Mario, trudicu se sto duze da ga vozim na std, samo cu blokade ukloniti jer ovako stvarno malo trosi a sad vec imamo i drugog konja za turpijanje :)
Evo kazu za 1 maj kisa, znaci ja sam u garazi i bavim se zipom..

#22 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 April 2015 - 06:22

samo na blokade u prenosu i na rezonantni blok auspuha apelujem, ništa više

#23 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 April 2015 - 12:23

Da naravno, prsten na varimatu, izduvnu granu i limic na karbu skidam, videcu sta se desava sa SAS ventilom i naravno da operem i postelujem karb sa odgovarajucom diznom.
Vidim da je prasnjav a bagami i zapecen zemljom oko karba, sve je suvo. Jedino sam filter vazduha ocistio u prvom deljenju karata, kada sam prekontrolisao kocnice upravljivost, prekidace, sijalice i podmazao rucke, sajle i neke lezajeve..

Treba kompletno da se rasturi i pretrese, moram prekontrolisati uljnu i mikro remen, naravno da se osvezi sve sto pronadjem. Bice posla za ovaj kisni vikend :)

Moram naloviti zaxxxa da se odmerimo, od kako sam postelovao karb kod njega bas malo trosi SRka a mnogo lepo ide..

Palo mi je na pamet i da ga okrečim, u potrazi sam za nekom zanimljivom kombinacijom..

#24 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 April 2015 - 12:28

ja ne bih dirao limić i diznu samo možda malo doveo smešu ukoliko se pomeri zbog slepog creva.. SAS ne bih dirao

#25 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 April 2015 - 12:36

Pa tu je problematika jer on kompenzuje gasove iz usisa i izduva. Ne mogu ga samo zapusiti kada budem menjao granu, koliko sam shvatio uzima vazduh iz airboxa i gura u auspuh (katalizator) a neki deo povratne rezonance vraca u usis pre filtra vazduha???

Jel isti princip na pia kao kod mine i pezoa? Ko se bese igrao sa SASom na pia?

Sto se tice limica, sasvim je sve jedno za potrosnu dal se vozio na limu i 53 glavnoj ili bez limica i 60 glavnoj. Kad bude imao malo vise snage vozicu ga sa manjim otklonom, i ovako krecem sa milimetar gasa, cim zalepi kvacilo rasterti vilicu.. pa probacu na kraju krajeva, da ne nagadjam sad, bar je diznu i limic zameniti 3 minuta :)

#26 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 29 April 2015 - 13:29

ja mislim da je jednosmerni ventil, samo vuče vazduh iz kutije filtera u smeru prema katalizatoru... bar je tako bilo na kymco i na kinezima... ima lamelice slične kao usisine metalne...

#27 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 02 May 2015 - 11:29

U pravu ste za SAS, ima 2 membranice kroz koje povlaci zrak iz prijenosa iznad variomata koji dolazi u auspuh da osigura radnu temp. katalizatora. Inace kad se skine SAS, bye bye kat. :)

#28 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 02 May 2015 - 11:42

Znaci mogu da skinem nalepnicu na kojoj pise CATALYSED :D

Bas cu da vidim kako su to smislili i kako funkcionise, cekam da stane ova dosadna kisa pa da navalim..

#29 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 May 2015 - 19:36

ZipAc je pretresen tehnicki, izvrsen mali servicio, upoznao sam se sa stanjem stvari i napravio spisak buducih investiranja.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Odstranjen je SAS

Posted Image

Zadrzan je std setup termogrupe sa sledecim izmenama:

Odstranjen SAS, izduvna grana zavarena za auspuh (std SC29 sa CAT-om), grana bez slepog creva, poskidane sve serijske blokade, bez limica u karbu, lulica na airboxu 14mm, standardan vario, remen (potrosen na 17), std kvacilo i oprugice, std centralna, rolnice 6,5 grama.

Posted Image

Posted Image

Utsci iz voznje: dosta zivahan, silovit na ubrzanju, linerna remenica sa jakom centralnom daju uvek raspolozivost na nivou, krajnja oko 67gps-a, potrosnja malo ispod 3,5l/100km.

#30 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 May 2015 - 19:49

Posted Image

Posto sam se naostro da napadnem 1 klasu na predstojecem skupu, a naravno kompetetivni duh apeluje na ozbiljnost jer je konkurencija na nivou, malo sam naostrio setup za postizanje sto boljeg ubrzanja.

Postavljen je TG trek, skinuta lulica sa usissa airboxa, nategnute top-ove oprugice (+1500rpm) na kvacilo, postavljena kajla u advance, ustelovan karb, postavljen rucni saug, pronadjen na rolnicama 5.9gr..

Posted Image

Posted Image

Necemo se puno hvaliti zbog konkurencije, ali spremni smo ;)

Evo jedan od dokaza da je karb uboden: 100km na treku

Posted Image

#31 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 15 May 2015 - 20:10

Planiras ucesce na drag-u sa dva skutera? :)
Vec vidim koliko ce vikend da bude zanimljiv ako vam kisa ne pokvari planove...

#32 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 15 May 2015 - 20:32

Ma vidi ti njega sto se sprema xD e necemo tako, ima da mi tamo na licu mesta ugradite i ustelujete mikuni 16 pa tek onda trke :D daces mi krug da probam zipaca, samnom ce ici jos bolje ja sam daljinski sa malo vecim baterijama kategorija :D

#33 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 May 2015 - 20:33

Uplasila se kisa, ne sme da pada :D
Plan je bio da se voze oba, ali sve su manje sanse da se free sklopi.. fali zdrav cilindar, pa sam treka i neke sitnice prebacio na zip-a. Zanimljivo kako serijski 50cc moze da ide.
Nadam se da ce nas vreme posluziti i da ce biti kvalitetnih video zapisa.

#34 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 May 2015 - 20:35

Zilke, spremaj taj karb, u klasi smo :)

Sto se tice probe, moze i ceo dan, a mozda i oboris neki rekord, zip je sada sveden na 79kg :)

#35 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 15 May 2015 - 21:20

Lepo sam ja rekao, taj zip za trke super, mali i lagan skuter..

#36 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 16 May 2015 - 03:10

Aco, koja je ono crna maxi aždaja na slici iza Zip-a?

#37 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 May 2015 - 10:02

View Postgoggyso, on 16 May 2015 - 03:10, said:

Aco, koja je ono crna maxi aždaja na slici iza Zip-a?
Yamaha x-max 400
Nova, presla 500km, mirise na salon jos uvek :)

Pleni dizajnom al k'o i svaka maxi krmaca, troma, teska, ciklistika po gradskoj guzvi sa 10kmh jednaka nuli. Ima par dobrih fora, tipa milion pregradica za odlaganje stvari, centralni displej o svemu i svacemu. Sto se tice mehanike, primetio sam stelujuce platforme (visine-opruga) kao i podesavanje tvrodece amorta na tockic. Kocioni sistem bas ozbiljan. Ovo je serija momo design, serijski dolazi akrapovic, opciono mapa ecu, felne u boji po zelji, putni koferi, trista cuda.. Cenu je i glupo spominjati.

Udoban putni skuter sportskog izgleda.
Nije za nas, grozdje kiselo..

#38 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 16 May 2015 - 10:07

lepo mu je seo trek, očekivao sam da će više da štrči na ovom malom konceptu....
živo me interesuje kako ide mališa

@siniša po pravilima jedan vozač-jedan skuter-jedna kategorija, izuzev ako pobedi pa pređe u veću klasu

#39 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 May 2015 - 13:36

Bas smo nesto komentarisali oko rezone na zip-u, blok jeste kraci i rezone (stingeri ) vire van gabarita u odnosu na tocak, ali zip ima taj kacket pozadi dosta veliki tako da se uklapaju..

Nisam neki esteta, jos nisam ni sediste zakrpio al sam nabasao slucajno na dva bitna estetska detalja:

Posted Image

Posted Image

10cola za zip-a, sferu itd.. 160e par..

#40 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 16 May 2015 - 20:53

Nekako mi sumnjivo yamaha 400 i zip jedno pored drugog. Moglo bi biti zip 400 za drag race :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users