Jump to content

Da se dopišem i ja

12 replies to this topic

#1 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 19 May 2015 - 14:30

Nazalost moram i ja da se upisem u ovu nasu kategoriju padavicara.

Juce oko 17-18 sati me je oborio vozac automobila. Ja sam se kretao levom trakom (jer je desna traka zuta) a on je isao ispred mene sa ukljucenim levim pokazivacem pravca. Inace tu je puna linija i nema pravo tu da skrene. Odjednom on prelazi u desnu (zutu) traku i meni se otvara prolaz. Ja naravno dodajem gas da prodjem, ali tada on naglo skrece levo da bi se uparkirao na parking koji je sa druge strane ulice. Kocio sam i svirao, ali nisam uspeo da ga izbegnem. Do kontakta je doslo u kontra smeru i ja sam zavrsio na trotoaru sa skuterom na nozi i bolom u desnom ramenu. Policija se stvorila u roku od par minuta jer je to jako prometna ulica. Zatim i hitna pomoc koja me je odvezla. Na svu srecu imao sam zastitnu opremu, kacigu, jaknu i rukavice. Jedino sto sam bio u patikama pa je noga stradala. U hitnoj su mi konstatovali nagnjecenje levog stopala i skocnog zgloba, imam i ugruvano rame.

Sad cekamo vestacenje policije da vidimo ko je kriv. Ja tvrdim da je on, a on tvrdi da sam ja.

Mladjim vozacima bih porucio da pripaze i da se uce na tudjim primerima i greskama jer ma koliko mi pazili uvek postoje oni koji ne paze.

#2 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 19 May 2015 - 14:39

Auuuu, jbt....... ostao sam bez teksta. Bitno je da si čitav, te povrede ćeš već sanirati, nije strašno, na svu sreću u nesreći. Neznam šta da ti kažem osim da ti želim brz oporavak i da onaj drugi bude kriv. Za skuter neću ni da pitam, nadam se da nije puno oštećen.

#3 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 19 May 2015 - 15:25

pa čoveče, koja glupost prelazi punu liniju da bi se uparkirao prekoputa na parking...

došlo je toplije vreme i ljudi ne misle, voze brzo i nemarno.. sada se dešavaju najveće gluposti i moramo biti oprezni...

brz oporavak ti želim.. dobro je da si imao protektore koji su koliko toliko ublažili pad, i dobro je da nemaš prelome

#4 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 19 May 2015 - 18:33

Brz oporavak Damire ti zelim , na svu srecu da nije nista strasno , najvaznije je da nema preloma ...

ovaj tvoj slucaj samo dokazuje koliko smo ugrozena kategorija ucesnika u saobracaju , cak mozda i vise od pesaka jer nosimo sa sobom i odredjenu tezini i brzinu masine ispod sebe ...

Danas dogadjaj na moje oci- u centru grada kamion onaj zuti BEX kurir sluzbe skrece u levo i potiskuje motociklistu skroz u levo i sreca da je ovaj imao gde da pobegne ...ja prolazim i gledam i uvrcem rukom iznad glave u stilu `ovaj je lud - ne gleda uopste` , posle me motorista stize , digo vizir i kaze ` jes video ovoga ? ` Ma , lud covek skroz , uopste nije gledao , a skrece levo , dobro si prosao ` kazem ja ...

Eto koliko smo ranjivi ljudi SAMO NE GLEDAJU ` , a skrecu levo ...najosnovnija stvar kad skreces u levo da pogledas u retrovizor ...zar je to tesko ?

#5 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 19 May 2015 - 18:54

Brz oporavak i nadam se da ces da ga oderes.

Ja sam od pre nekoliko dana opet na dva tocka, a nisam vozio skoro 2 god (od nezgode, slicna situacija ko tvoja). Sinoc u gradu lik iz suprotnog smera ceka da skrene u levo i propusta 2-3 auta ispred mene i cim su oni prosli on krenuo, valjda je mislio da moze kroz mene da prodje. Video sam da gleda u mene i opet krece, ne vredi.

#6 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 19 May 2015 - 20:56

Jbg, takav nam horoskop. Mene su dva puta zveknuli na motoru, srećom bez nekih posledica, sve se svelo na oderotine i ugruvavanje, a Falcon siroma, bio ko iz apoteke, ko sad SRka, prvi me potkajlovao odpozadi, čiča neki u kecu, ne vidi koliko je mator, odvalio mi rep sa tablicom, a mene katapultirao, jedva sam se zadržao na skutu, a drugi mi izleteo iz sporedne ulice, isto tako, gleda ka meni i ne vidi dva upaljena fara na Falkonu, spucao me u prednji točak, odvalio blatobran i iskrivio vile, a ja sam malo učio leteti, na svu srecu u travu, i sa debelom jaknom pa je ona dobar deo amortizovala. Zato sada gledam i za njih, lagano i maksimalno obazrivo.
Eto, gleda i ne vidi, kako je tek kad ne gleda?

#7 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 19 May 2015 - 22:40

Nazalost nisi pazio na njega dovoljno, moras ga dobro procjeniti sta bi mogao da napravi, nema opustanja.

Zelim ti brz oporavak. :)

Mene je jucer sa kombijem skoro okrznuo bas se osjetio onaj vjetar dok sam normalno usporio na lezeci policajac, a on po gasu kao vidi budale sta koce. A bio je lezeci onaj preko cijele sirine. I mene okrzne onaj vjetar bas se osjetilo prednjim dijelom i ja umaknem na makadam, a prijatelja skoro izgura. I mi za njim trubimo i sta jel ovaj normalan, otvara on prozor i nama govori kako se mi to vozimo i odvezuje pojas. Ja ni 5 ni 6 naletim i nogom u retrovizor, ali imao je srece sto je onaj prema naprijed i nazad fleksibilan.

#8 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,752 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 20 May 2015 - 00:12

Auu...
Zelim ti brz oporavak! Lako je za ostalo.

Jos jedan dokaz kakvih sve ima u saobracaju.

#9 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 20 May 2015 - 11:32

Bice bolje, samo da stanem na noge i pocnem da hodam. Vise me je iznerviralo sve ovo jer moram da lezim ceo dan i da koristim stake da bih otisao do wc-a. Ima i moje greske tu jer sam trebao da ukocim i sacekam da vidim sta ce biti. Ali on ne sme tu da skrece. Posle mi je policajac rekao da je decko imao 0,60 alkohola i zabranu upravljanja vozilom. Videcemo sta ce dalje biti. Hvala svima na zeljama :)

#10 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 20 May 2015 - 13:53

U tom slučaju on je apsolutno kriv, tu nema šta da se priča. Po zakonu je tako. I da nije kriv, ako je pijan, kriv je.

#11 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 21 May 2015 - 11:35

Brz oporavak!
Treba se strogo drzat one da mi na dva kotaca i kad imamo prednost zapravo ju nemamo

#12 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 May 2015 - 23:40

Auuuu Damire koliko mi je krivo ne mogu ti opisati...evo sav sam se naježio jbm ti sunce...koje sranje!!!
Magarac pijani, pa ne očekuješ da gazi punu...

Nadam se da nisi ozbiljnije povređen i da će rane zarasti brzo...Fala bogu pa nisi ništa slomio...
a za motor najmanja briga, jbš to popraviće se šta god da je..

#13 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 27 May 2015 - 01:17

Bio sam juce i uzeo zapisnik. Protiv njega je podneta krivicna prijava, a ja cekam da dodju ljudi iz osiguranja da utvrde stetu na motoru. Noga se lagano oporavlja, rame takodje, mada je nezgodno jer ga forsiram dok koristim stake, postavicu slike kada budem preko racunara. Dakle nije dovoljno sto ja pazim, moraju i drugi da paze, cas posla dodje do sudara.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users