Jump to content

Rucni saug Hand Work

• This topic is locked This topic is locked
4 replies to this topic

#1 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica
  • VozimSuzuki DR600 DJEBEL

Posted 06 February 2011 - 22:18

Pozdrav drugari evo mene sa nekim mojim majstorijama http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/1oda.gif
Letos u pravom jeku voznje motor je poceo da mi nenormalno trosi benzin i skroz je cudno radio. Uz opseznu kontrolu svega i svacega dijagnoza je da je otisao elektricni saug na karburatoru. Evo slika
Posted Image
Znamo da on u sebi sadrzi vosak i namotaje koji se usled struje greju i zagrejavaju vosak te isteruju iglu prema dole nakon nekih 5 do 10 min. rada (ovisno o spoljnoj temperaturi) i tako zatvore dodatnu kolicinu goriva. Znajuci sve to spojio sam ga direktno na akumulator i on naravno nije davao znake zivota. Usledilo je merenje otpora unimerom jer kada unimer namestimo na otpor i spojimo njegove zice u kratak spoj dobijemo ove nule na njemu
Posted Image
Usledilo je merenje i naravno saug nije davao znakove otpora, evo slika
Posted Image
Samo sam na jednom mestu uspeo da nadjem novi saug koji je kostao 3000 din. sto mi je bilo dosta skupo i u nedostatku novca sam morao preci na druge kombinacije. Tu je naravno pomoc roditelja koji mi je veoma slikovito i recito objasnio da bih mogao da napravim nesto kao na karburatorima tipa Dellorto. Posto je calac u svoje vreme vozio E90 sa Dellorto karburatorom WHB21 sa kockastim siberom. Usledela je proizvodnja. Evo kako sam to uradio:
Posted Image
Posted Image
Usledilo je jos par dorada i obaranja ostrih ivica od burgije
Posted Image
Evo kako je to cucalo na motoru:
Posted Image
Posted Image
I naravno neizostavni detalj na koji uvek morate obratiti paznju je ovaj O-ring gumeni prsten koji uvek mora tu biti na svom mestu da bi karburator pravilno funkcionisao i nebi uvlacio fals vazduh.
Posted Image
Ovo je radilo besprekorno svoj posao, samo me je strasno nerviralo sto sam posle nekih 5, 6 minuta voznje morao da stanem da bih ga iskljucio. Tako sam vozio jedno vreme dok nisam naisao na polovan originalan el. saug za 1000 din. i vratio ga na motor. Tako da ovaj saug home made cuti u nekoj kutijici za nedaj Boze.
To je to od mene ne znam da li ce nekom koristiti ali u svakom slucaju ne moze da skodi.

#2 Denny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 338 posts
  • MestoRijeka
  • VozimRunner,Aerox

Posted 24 February 2014 - 21:44

Evo zamolio bi nekog da mi pomogne bas oko rucnog coka...tu ne vidim pola slika,pa ako neko negdje ima kakve slike,ili neki tutorial,video ili slicno da objavi ili posalje u poruci! Hvala

#3 GeletaLucas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 25 March 2014 - 23:59

jel bis e mogle slike nekako obnovit???

#4 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 26 March 2014 - 01:13

View Postneos123, on 25 March 2014 - 23:59, said:

jel bis e mogle slike nekako obnovit???
Tesko...izbrisane su na netu...al uz malo muckanja glavom moze se zamisliti ono sto nedostaje u topicu... :D

#5 GeletaLucas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 26 March 2014 - 17:52

ako ima neko da je radio i da ima volje da mi posalje par slika na pm pa da i ja sebi sklepam par komada ako sam dobro skuzio on je iz elektrocnog uzeo iglicu?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users