Posted 07 August 2015 - 23:01
Posted 08 August 2015 - 00:17
Znamo kako se motor ponasa kad su gume izduvane do te mere, a put gde je Boka pao je u izradi i priprema se za asfaltiranje a to je onaj utabani, drobljeni, ostar kamen pun prasine.
Isto tako, moj dragi brat je resio da zatamni sve farove kao sto se vidi gore sa slika. Kad vec fabricki far nije dobar, zasto bi ga uopste i bilo. Neka sija cisto da me drugi vide. A pad se desio nocu u delu puta koji je do duse osvetljen ali onim zivinim sijalicama tipa 70w, mislim blic na telefonu jace svetli. Ok, i ja sam na mom motoru zatamnio zadnje svetlo ali posto sam led trake nabio uz samo staklo pa sljaste i vide se na 3km. Videti i biti vidjen je naravno najbitnije. Pa majku mu, nece one drecave felne da osvetljavaju put...
Greska za greskom i eto sta se desi. Sredjivati motor da dobro izgleda pre nego sto se vitalne stvari dovedu u red to ne mogu da razumem. Motor je 2003 godiste a to je vec budimo realni 12 godina staro. Ne znam da li je tako kod svakog aeroxa ali meni on uopste ne uliva poverenje sto se upravljanja tice. Posle nekih 2-3 stepena zakretanja kormana on pocinje sam da vuce u tu stranu na koju se skrece. Da li je tako i kod novih aeroxa?
Kljuc je polomljen verovatno je Boka udario kolenom u njega tokom pada. Izvadio sam iz brave ostatak i odneo da mi naprave novi. Kad bi i kljucna kost mogla tako da se odradi bilo bi dobro. Skuter je netaknut osim tih ogrebotina po plastikama. Makar da su iz delova leva i desna strana da se ne mora sredjivati sve. Ovako komplet ide ponovo na farbanje. Boki se i onako nije svidela boja.

Posted 08 August 2015 - 00:27
Elem, gume su problem kod zaokretanja kormana, sve proizvodjaci prave vile da budu oko 30* u odnosu na vertikalnu osu, to je neka zlatna sredina izmedju udobnosti i performansi prilikom upravljanja. Sem ako niste okrenuli naopako vile, izbacili tocak jos vise u napred.
Mnogo je zeznuto kada je prednja izduvana, vuce sama u stranu..
Druga stvar, to ulje za vile, koja je gradacija? Ne ide premekani amort u paru sa pretvrdim vilama i izduvanim gumama. Jbg, bas se vise stvari potrefilo..
Jbs plastike i boju, samo da njemu bude ok!
Posted 08 August 2015 - 00:58
Zadnji fabricki amort je uskladjen sa vilama po tvrdoci. Ali eto njemu je bilo bitnije da izdigne dupe pa je stavio taj duzi polovni po meni previse mekan. Mada trebalo ga je podesiti kad vec ima tu mogucnost ali nemamo alat.
Oporavice se on, zilav je decko. Samo je ovde bitnije da uvidi da stariji ljudi ipak znaju malo vise od njega i da ih treba ponekad i poslusati. Desilo se, pao je. Zbog cega to samo on zna. Kaze nije vozio brze od 20-30km/h ali kako moze to da zna kad mu ne radi km sat.
Nije mi samo jasno kako to da rucica gasa, pao je na desnu stranu, nije ni pipnuta niti okrnjena a rucica kocnice pogrebana skroz. Kaciga je odrana po celu i pukao sistem za fiksiranje vizira na desnoj strani gde je vizir i izgreban.
Posted 08 August 2015 - 01:16
Posted 08 August 2015 - 01:37
Zelim brz oporavak i dalje pamet u glavu kakav motor vozite tj da li je u potpunosti ispravan
Posted 08 August 2015 - 01:45
MaRk0, on 08 August 2015 - 00:58, said:
Brz oporavak zelim!
Posted 05 October 2015 - 14:53
Motor se voza svaki dan, ali imam jedan problem.
Pre nekoliko dana motor je poceo teze da pali, ali kad upali ide normalno-kao i pre. Razlog tome je bio sto su mi gumice na glavi popustile pa mi je voda ulazila u kompresioni prostor. Zamenio sam gumice, sklopio motor i od tad pali, radi sve je kako treba osim sto mi izbacije vodu iz posude. Ne znam zbog cega?
Posted 05 October 2015 - 14:55
Posted 05 October 2015 - 14:56
Posted 05 October 2015 - 21:13
Posted 05 October 2015 - 22:38
Posted 05 October 2015 - 22:48
Posted 06 October 2015 - 00:39
Posted 06 October 2015 - 01:53
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users