2004 Derbi Senda X-Treme SM50
Nesa BG
21 Jul 2015
Najbezbednije i najlakse je da iskljucis pumpu i da pravis premiks 3%. Tu nema greske. Kad vec nisi siguran koliko gura pumpa a i nikad nisi nacisto kada ce da otkaze. Grehota bi bilo skrljati taj airsal zbog pumpe.
Mario
21 Jul 2015
dobro kapiraš, pa eto Neša je dao sigurnu varijantu...
mada ja da sam na tvom mestu.. pogotovo sad dok traje razrada, ja bih proverio koliko baca...
recimo isprauzniš kanticu skroz... nalije 2dl i pratiš koliko si goriva potrošio dok ne ponestane ulja..
naravno za to vreme dodaješ još 2% u gorivo, svakako ide razrada.... a štete neće biti kad ponestane...
jedino je malo smorno kako proveriti, recimo neko silikonsko crevo na vidnom mestu
mada ja da sam na tvom mestu.. pogotovo sad dok traje razrada, ja bih proverio koliko baca...
recimo isprauzniš kanticu skroz... nalije 2dl i pratiš koliko si goriva potrošio dok ne ponestane ulja..
naravno za to vreme dodaješ još 2% u gorivo, svakako ide razrada.... a štete neće biti kad ponestane...
jedino je malo smorno kako proveriti, recimo neko silikonsko crevo na vidnom mestu
Mikica
22 Jul 2015
Sa 2dl ulja u cantrici se bas i ne bi zezao.Cantrica je nekog bas idiotskog oblika, a onaj odliv je sa leve strane i plasim se da u desnoj malo brzoj krivini moze da ostane bez ulja.Ja od kad sam ga kupio, nedam da nivo ulja ode ispod pola.U cantru staje nesto malo vise od litra.
Razrada je gotova i mogu vam reci da sam prijatno iznenadjen kako sada sece brzine
Primetio sam da nekako najvise snage ima na polovini gasa, mislim ide i na punom gasu al nekako nije to to.Cim popustim gas odmah poludi.
Mislim da je razlog toga prevelika glavna dizna.Ovih dana stavljam 95, igla ostaje na drugoj poziciji odozdo pa da vidimo onda kako se ponasa u visokim i na punom gasu.Mislim da ce mu i 95 biti previse ali polako, jedna po jedna nize, dok ne dobijem svecicu boje kakaa
Razrada je gotova i mogu vam reci da sam prijatno iznenadjen kako sada sece brzine

Primetio sam da nekako najvise snage ima na polovini gasa, mislim ide i na punom gasu al nekako nije to to.Cim popustim gas odmah poludi.
Mislim da je razlog toga prevelika glavna dizna.Ovih dana stavljam 95, igla ostaje na drugoj poziciji odozdo pa da vidimo onda kako se ponasa u visokim i na punom gasu.Mislim da ce mu i 95 biti previse ali polako, jedna po jedna nize, dok ne dobijem svecicu boje kakaa

Mikica
03 Aug 2015
Boja svecice:

Ovo je svecica koju sam koristio u razradi sa malo jacom smesom (ulje+benzin), zato je masna.
Podesio zazor na .020(podatak sa NGK sajta) i usrafio novu.Veceras cu malo da se vozim pa skidam ponovo i slikam.
P.S.Nisam znao da svecice iz fabrike dolaze sa nepravilnim zazorom

Ovo je svecica koju sam koristio u razradi sa malo jacom smesom (ulje+benzin), zato je masna.
Podesio zazor na .020(podatak sa NGK sajta) i usrafio novu.Veceras cu malo da se vozim pa skidam ponovo i slikam.
P.S.Nisam znao da svecice iz fabrike dolaze sa nepravilnim zazorom

Razredni
03 Aug 2015
Uhh, ovo je dosta siromasna boja, trebalo bi da vuce ka braon-crvenkastoj! Siromasan si na glavnoj dizni!
Sto se tice svecice, to je previse mali razmak, ni jedna svecka ni na jednom vozilu se ne steluje na 0,2mm to je verevatno podataku inch-ima. Svecka na platinskim paljenju se steluje 0,5-0,6mm a na elektronskim (jaca i stabilnija varnica) 0,6- 0,9mm zavisno od tipa do tipa vozila.. u principu nece se nista motoru desiti ali ce se elektrode pojesti za 500km umesto za 2000km..
Sto se tice svecice, to je previse mali razmak, ni jedna svecka ni na jednom vozilu se ne steluje na 0,2mm to je verevatno podataku inch-ima. Svecka na platinskim paljenju se steluje 0,5-0,6mm a na elektronskim (jaca i stabilnija varnica) 0,6- 0,9mm zavisno od tipa do tipa vozila.. u principu nece se nista motoru desiti ali ce se elektrode pojesti za 500km umesto za 2000km..
Nesa BG
03 Aug 2015
Siromasno je to. Nemoj se zezati. Podesi zazor na svecici kao sto ti je rekao Aca i nasteluj taj karburator detaljno.
Mikica
04 Aug 2015
Ivinjavam se, nisam napisao inch-a.Dakle zazor je podesen na 0.508mm ili 0.020 inch-a 
Veceras sam presao oko 50ak km sa novom svecicom, uglavnom punog gasa, sutra skidam i slikam ponovo.
I naravno trazim vecu diznu, bar 100 ili 102.
Prosto mi je neverovatno da mu treba veca dizna, ja sam bio ubedjen da ce mu trebati manja, pogotovo zato sto ima seriski auspuh.

Veceras sam presao oko 50ak km sa novom svecicom, uglavnom punog gasa, sutra skidam i slikam ponovo.
I naravno trazim vecu diznu, bar 100 ili 102.
Prosto mi je neverovatno da mu treba veca dizna, ja sam bio ubedjen da ce mu trebati manja, pogotovo zato sto ima seriski auspuh.
Mikica
15 Aug 2015
Novi momenti.Motor se ne vozi vec neko vreme jer mi je neko od komsija iz zgrade postavio ekser pod zadnji tocak.Ekser sa nekim plasticnim prstenom, tacno namesten pod gumu i kad sam isterivao u nazad pufffffff 
Razlog je verovatno buka.....
P.S.Sto se dizne tice, razbusio sam najmanju diznu iz seta 75 na 100 sa burgijom od 1mm.Nisam se provozao ni 5km al cini mi se da sada za nijenasu slabije vuce.

Razlog je verovatno buka.....
P.S.Sto se dizne tice, razbusio sam najmanju diznu iz seta 75 na 100 sa burgijom od 1mm.Nisam se provozao ni 5km al cini mi se da sada za nijenasu slabije vuce.
Mario
19 Aug 2015
ovo sa ekserom mi je prosto neverovatno.....
jer sad treba ti da skineš prigušivač i svako veče da prozujiš oko 12h noću , pa ima li to nekog smisla ?
jer sad treba ti da skineš prigušivač i svako veče da prozujiš oko 12h noću , pa ima li to nekog smisla ?
Mikica
22 Aug 2015
Izgleda da imam problem sa dusevnim bolesnikom.
Nakon sto mi je pre 2 nedelje probusio gumu, pre neki dan mi je umazao desni fuzaster sa wc papirom umazanim u fekalije...
Moracu pod hitno da nabavim kameru.
Nakon sto mi je pre 2 nedelje probusio gumu, pre neki dan mi je umazao desni fuzaster sa wc papirom umazanim u fekalije...
Moracu pod hitno da nabavim kameru.
Mario
23 Aug 2015
ahah kakav imbecil.... pa da snimi ha sa onom kamericm za parkiranje što ima senzor
Mikica
04 Oct 2015
Jel zna neko gde mogu da nabavim ovakav produzetak za Dellorto PHBG 19 Black:

Razredni
04 Oct 2015
Bas takav ili slicni zakrivljeni pasu i sa tomosa, trebalo bi da ima po radnjicama sa moto opremom.
sinisa93
04 Oct 2015
Mislim bas da je na Dell-u nesto sitniji navoj, ali ne drzi me za rijec... Svakako, ti od Tomosa nisu skupi pa valja probati...
Mikica
27 Oct 2015
Jel zna neko da l ce zamenski set lamela sto prodaju u Motobike-u da mi zavrsi posao tj da nece da proklizavaju?
Od kad sam ustelovao karb sadasnje proklizavaju kao da ih nema
Proklizavale su ponekad i kad je bio serijala sada su bas pocele da proklizavaju.
Radi se o ovom setu:
http://www.motobikes...t_AC287400.aspx
Dakle, u setu nema oprugica niti onih diskova sto idu izmedju lamela.
P.S.Inace senda se vozi skoro pa svakodnevno, samo da su ulice suve
Od kad sam ustelovao karb sadasnje proklizavaju kao da ih nema

Proklizavale su ponekad i kad je bio serijala sada su bas pocele da proklizavaju.
Radi se o ovom setu:
http://www.motobikes...t_AC287400.aspx
Dakle, u setu nema oprugica niti onih diskova sto idu izmedju lamela.
P.S.Inace senda se vozi skoro pa svakodnevno, samo da su ulice suve

Mikica
27 Feb 2016
Mali update.
- Nove lamele
- Originalna sajla kvacila(polovna)
- Sraf za stelovanje kvacila(u izradi
)
- Fabricki airbox

U potrazi sam sada za crevom koje ide od airbox-a do karba.
Crevo izgleda ovako:

Ima ga po stranim sajtovima na sve strane ali mi se ne daje po 30+ eur-a za parce reciklirane kineske gume
U stvari najvise me kolje tu shipping koji je 20 i vise eur.Crevo ko crevo je 10-15eur.
- Nove lamele
- Originalna sajla kvacila(polovna)
- Sraf za stelovanje kvacila(u izradi

- Fabricki airbox

U potrazi sam sada za crevom koje ide od airbox-a do karba.
Crevo izgleda ovako:

Ima ga po stranim sajtovima na sve strane ali mi se ne daje po 30+ eur-a za parce reciklirane kineske gume

U stvari najvise me kolje tu shipping koji je 20 i vise eur.Crevo ko crevo je 10-15eur.
Nesa BG
27 Feb 2016
Evo bas je sada otvorena porudzbina preko nase skuter mreze pa vidi sa Pitom ili Mariom koliko bi te izaslo do tebe. http://www.racing-pl...65#.VtGPOvkrIdU
Sto se tice lamela mozda si trebao da najuris i tvrdje opruge. http://www.racing-pl...65#.VtGTOfkrIdU
Sto se tice lamela mozda si trebao da najuris i tvrdje opruge. http://www.racing-pl...65#.VtGTOfkrIdU
Mikica
28 Feb 2016
Crevo sam nasao u PGS motori, cena 1600din.Rok isporuke 20ak dana 
Sto se oprugica tice, nasao sam ja Malossi/Conti.Oko 10ak eur-a su na Maxiscoot-u stim sto mi barabe traze 30eur za shipping.Bezobrazluk
Ove "no name" sa tvog linka mi se cine kao fabrcka zamena, tako da otpadaju.
Montiracu lamele sa postojcim oprugicama za sada, pa cemo da vidimo kako ce da drzi.

Sto se oprugica tice, nasao sam ja Malossi/Conti.Oko 10ak eur-a su na Maxiscoot-u stim sto mi barabe traze 30eur za shipping.Bezobrazluk

Ove "no name" sa tvog linka mi se cine kao fabrcka zamena, tako da otpadaju.
Montiracu lamele sa postojcim oprugicama za sada, pa cemo da vidimo kako ce da drzi.