Jump to content

Prodan skuter, problem

• This topic is locked This topic is locked
5 replies to this topic

#1 fortumo33

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoSarajevo
  • Vozimnrg power

Posted 26 July 2015 - 01:32

Zdravo,

Koji sam ja peh u zadnje vrijeme niti jedna me nesreca ne zaobilazi. Dakle da objasnim situaciju, prije 2 dana sa prodao skuter za 1100€ i ja mislim da je to razumna cifra sa navedenim dijelovima jer se kod nas serijale skuplje krecu. Dosla su 2 maloljetna momka iz grada u okolini da kupe skuter. Nakon testiranja zadovoljni su dali pare. Zatim ja pravim niz gresaka, a prva je ta sto je vec bilo 6 sati i nismo mogli napraviti ugovor i ja sam njima dao fotokopiju licne karte da mogu napraviti ugovor. Za ljude kojima sam prodao motor ne znam ni ko su ni sta su, pa cak ni ime i to je druga greska. Zatim se desilo to da me oni zovi prije 4 sata i govore da je motor stao i da ja dodem do 100km udaljenog grada da ga pravim. Nakon kratke prepirke utvrdimo da nema varnice, ali oni odbijaju suradnju vec govore da im vratim pare. Ja sam se sa time slozio ali pod uslovom da se motor vrati ispravan i kakav je bio. Rekli su da ce sutra doci pod mojom prijetnjom da cu policiji prijaviti kradju motora jer je motor jos uvijek na meni i napravit cu im bezveze problem. Posto puno petljaju ja mislim da su oni skuter prepakovali i sada hoce da meni uvale, ako dodu planiram da vozim skuter u servis na rastavljanje i da se utvrdi sta je dirano a sta nije, sada ne znam kako uopste da postupim jer motor je na mome imenu i ako oni naprave prekrsaj kazna ide meni. Moze li neki savjet kako da postupim u slucaju da mi ne vrate motor a ne odjave ga sa mog imena, da li da prijavljujem kradju i time njima pravim problem ili nesto trece? Hitno je!

#2 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 July 2015 - 01:47

Ne znam sta bih ti rekao, pravis ozbiljne greske kao prodavac...Nije samo cilj uzeti novac..
A po meni jos vecu gresku prave kupci jer niti imaju ugovor niti imaju priznanicu da su ti dali pare, to pretpostavljam onako...

Ja bi im rekao da nema vracanja neispravnog skutera, ako je radio sve uredno kad su ga kupovali...

Neka dodju do tebe da napravite ugovor i zavrsite sa kupoprodajom!

#3 fortumo33

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoSarajevo
  • Vozimnrg power

Posted 26 July 2015 - 01:59

View PostPita, on 26 July 2015 - 01:47, said:

Ne znam sta bih ti rekao, pravis ozbiljne greske kao prodavac...Nije samo cilj uzeti novac..
A po meni jos vecu gresku prave kupci jer niti imaju ugovor niti imaju priznanicu da su ti dali pare, to pretpostavljam onako...

Ja bi im rekao da nema vracanja neispravnog skutera, ako je radio sve uredno kad su ga kupovali...

Neka dodju do tebe da napravite ugovor i zavrsite sa kupoprodajom!

Rekao sam im da geldaju skuter i kupe vidjeno, ima na forumu tema sta je sve radeno i par slika, dakle nema prevare. Tacnije nije skuter na meni nego na mom ocu i njega ljuti to sto se oni bune a nismo stigli ugovor napraviti i ako ako nastave ovako kako su krenuli ili nedaj boze da doden neka njihova kazna na ime moga oca ja automatski idem u mup i prijavljujem kradju i ispast cu vece govno nego sto su zamislili. Mene samo nervira to da li su oni prepakovali skuter sa svojim dijelovima ili ne, ali nije probelm vec sam im rekao da ne primam nazad neispravan skuter. Jos cu ih sutra zamoliti da zavrsimo te papire ako se budu bunili imat ce problem, ja sam i za opciju vracanja skutera ali ispravnog u istom stanju. Vidjet cu sutra sta ce se desiti pa cu vam javiti, ne znam sta su mislili ali ja sam po njihovom ponasanju pri kupovini mislio da su posteni i da ce im otac uskoro zavrsiti ugovor i papire, ali postoje sanse da sam se prevario.

#4 fortumo33

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoSarajevo
  • Vozimnrg power

Posted 27 July 2015 - 19:04

Rijesen problem, otisao do kupca licno i napravio ugovor. Kupac je vec za 2 dana voznje uspio razvaliti bravu na skuteru, te ga dobro pregrijati sto je dovelo do curenja vodene pumpe i dihtunga, a mozda i do ljepljenja klipa. Nije ni motor za svakoga, a pogotovo za one koji ga ne zanju ni voziti a pogotovo odrzavati!

#5 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 27 July 2015 - 19:21

Jel to onaj skuter gdje si prije par dana sklopio masinu i stavio novi klip?
Ako jeste, da li si ti kao prodavac rekao ljudima da je uradjena generalka i da treba odraditi razradu na masini?
Napravio si greske, sada si valjda naucio. Svaka skola se placa. Bitno je da si rijesio situaciju...

#6 fortumo33

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 59 posts
  • MestoSarajevo
  • Vozimnrg power

Posted 28 July 2015 - 12:23

View PostLauda, on 27 July 2015 - 19:21, said:

Jel to onaj skuter gdje si prije par dana sklopio masinu i stavio novi klip?
Ako jeste, da li si ti kao prodavac rekao ljudima da je uradjena generalka i da treba odraditi razradu na masini?
Napravio si greske, sada si valjda naucio. Svaka skola se placa. Bitno je da si rijesio situaciju...

to je taj skuter, nisam im nista govorio jer su samo karike bile zamjenjene i ja sam ga provozao 120km i smatrao sam to razradom karika i tako im ga dao, ali momci ne znaju niti voziti niti odrzavati skuter. Sami su krivi jer ja sam skuter preko godinu dana vozao bez greske, jedini kvar su mi bili ti lezajevi i to sam rijesio. Ovo mi je lekcija za iduci put!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users