Jump to content

registracija i odjava

8 replies to this topic

#1 nenadlaza61

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 199 posts
  • MestoTrešnja-BG
  • Vozimliberty

Posted 23 September 2015 - 20:32

Danas sam bio da odjavim tablicu i po novom zakonu samo može da odjavi vlasnik.

#2 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 23 September 2015 - 22:58

Skuter, po novom zakonu moze da se vozi sa AM kategorijom.

#3 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 03 October 2016 - 01:19

Moram ovo da napišem, da podelim muku...
Nije skuter u pitanju već auto-prikolica. Meni treća u dvorištu. Prva, samogradnja, registrovana na treću tablicu po starom zakonu, nije mogla da se registruje po novom jer tog momenta nisu puštali samogradnju već samo fabričke. Ok, mada besan i razočaran, upitam koja može, kažu mi na tehničkom samo fabričke sa atestom. Ok, kupim ja Adrijinu za čamac, krenem da registrujem kad šipak, FTJP sistem (FaliTi Jedan Papir) tipa homologacija. Eh, laka pušiona drugi put, Slovenija daleko, nemam mogućnosti da nađem taj jedan jbni papir, ok, nek stoji, možda jednog dana uspem nekako... Pre 3 godine, tačnije 2014te, kupim kao provereno validnu Brako T. Veles Makedonija, T400, uredno priložim papire, kupoprodajni ugovor, bila na trećoj tablici, kažu u MUP-u može, pošto je iz bivše SFRJ, i registrujem je. Sledeće 2015te produžim registraciju bez problema.. i sad ove 2016te, opet ja u Avgustu sa njom opušteno na tehnički, ističe registracija pa da to rešim, treba mi svaki dan zbog radova na Korlatošu, kad onaj mamlaz na tehničkom, gleda saobraćajnu, pa u neki spisak, i ladno kaže "žao mi je, nećete moći više da je registrujete, nije na spisku Agencije za bezbednost saobraćaja". Gledam ga u neverici, šta pričaš ti čoveče, pa već je registrovana regularno po novom, samo da produžim!! Ne, ne može i tačka. Popizdekno sam načisto, odem na drugi tehnički, isto, svi se naježe kad čuju prikolica, mnogi su bili zatvoreni zbog nebuloza ove vlasti, jer nisu dobro protumačili novoizmišljene idiotske propise, pa se štrecaju i beže od prikolice ko đavo od krsta.
Nazovem ja Agenciju za bezbednost da vidim u čemu je kvaka, zašto ne može do juče ispravna validna prikolica da se produži, čovek mi promrmlja neke nebuloze, ali kaže da prikupim originalnu fabričku tehničku dokumentaciju i atest, pa da je poslikam iz više uglova, i tako pošaljem sve zajedno njima na adresu agencije, razmotriće dali da mi odobre reatest. Upitam ja opet na tehničkom u AMSS koja je cena atesta, kažu mi 12.000rsd za atest, 8.000rsd za ukucavanje novog broja i ponovna registracija sa novom tablicom i saobraćajnom oko 6500rsd, al to ako agencija odobri.

Sad se pitam ko je ovde lud, 26.500rsd za ponovnu registraciju prikolice koju sam platio 120E polovnu i sve ostale generalije još 60e pri registraciji???
Skuplja dara nego mera. Pa da mi sledeće godine opet fali jedan papir??
E pa gospodo nadležni, ne dam vam ni dinara, šipak ćete napuniti budžet od mene u ovom slučaju. Kupiću novu iz EU atestiranu, validnu, našao sam neku Poljsku za 530e nosivosti 750kg, i što je najveći fazon, sve je na šraf, mogu da skinem sanduk sa podvozja i namontiram platformu za npr 3 motocikla, a isto tako sa one Adrijine poskidam na šraf sve nosače za čamac pa nabacim na Poljaka, sistem 3u1, a ovi nek paze da neće sledećih godina osporiti prikolicu iz EU, da nebi od Merkelove dobili po tamburi. :D

#4 Dzoni13

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Posted 03 October 2016 - 06:17

nenadlaza61, on 23 September 2015 - 20:32, said:

Danas sam bio da odjavim tablicu i po novom zakonu samo može da odjavi vlasnik.
Ako vlasnik nije u mogucnosti da ti odjavi motor onda neka ti da ovlascenje da ga ne cimas stalno. Sa tim ovlascenjem odjavi motor.

#5 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 28 March 2018 - 15:43

Nigde nisam video da je neko pisao, pa da podelim informaciju, jer verujem da ce vecini motociklista ovo ici u prilog.Naime, usvojen je novi zakon o periodicnoj registraciji motocikla.

Tekst je kopiran sa sajta Moto asocijacije Srbije.

Upravni Odbor Moto Asocijacije Srbije uspeo je posle više godina zajedničkog timskog rada sa
Agencijom za Bezbednost Saobraćaja da progura u srpski parlament predlog ,,PERIODIČNE REGISTRACIJE"
koji je Skupština Republike Srbije usvojila u predlogu zakona o bezbednosti saobraćaja pre neki dan i juče je izašlo u Službenom glasniku.
Motocikli se mogu registrovati na period od mesec dana do 12 meseci godišnje, koliko vlasnik motocikla želi.
Ostalo je da ministarstvo finansija prilagodi namete novom zakonu o bezbednosti u saobraćaju.
Hvala Agenciji za Bezbednost Saobraćaja Republike Srbije na uspešnoj saradnji koja se nastavlja.

U.O. MOTO ASOCIJACIJE SRBIJE

#6 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 28 March 2018 - 16:34

Osecam da ce cene za te skracene registracije biti takve da ce svi rado registrovati kao i pre na celu godinu.

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

#7 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 March 2018 - 20:26

Nigde ne mogu da pronađen nešto više o ovome na netu....Treba da registrujem motor do 01.04.2018. pa ću pitati na tehničkom pregledu o čemu se radi ako znaju...

#8 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 28 March 2018 - 22:28

Iskreno i ja sam se ubio trazeci na ABS-u, ali nista za sada. Mada je moguce da je to vec stupilo na snagu ili ce uskoro. Samo kod nas uglavnom sve sto ima veze za informisanjem gradjana kasni. Osim kad treba da nas oderu. No, videcemo. Ja cu se potruditi da dobijem informaciju iz prve ruke, mada moto asocijacija Srbije nije bas neka neozbiljna grupa.

Edited by totke, 28 March 2018 - 22:29.

#9 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 28 March 2018 - 23:06

Ljudi, lepo pise "predlog zakona", dakle skupstina je usvojila i odobrila predlog a da li ce i kada zakon o bezbednosti saobracaja biti izglasan i izmenjen to je malo duza procedura, budite sigurni da nece uskoro, pogotovo sto uskladjujemo zakone sa Evropom. I ministarstvo finansija treba da se izjasni o nacinu uskaldjivanja i predlozi modalitet po kome ce se naplacivati polise i registracija, dakle nece to tako brzo.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users