←  Moj skuter

svet-skutera

»

Kymco Grand Dink 50

Locked

Bokiokk's Photo Bokiokk 27 Sep 2015

Moj krmko je 2006 godiste,preso 13000 km.Ja sam drugi vlasnik,uzeo sam ga pre dve godine sa 12000 km.Nisam imao nikakve probleme sa njim do skoro.
U stvari i nije neki problem ali kada se desi deluje kao i ozbiljan problem.Auspuh se zapisio toliko da motor nije mogao da krene,katalizator neprohodan.Sredio sam to,iseko auspuh ocistio izvadio katalizator i sad to funkcionise super.Usput skinute blokade sa auspuha koje su bile kada sam kupio motor.
Skutercic prodisao,malo je bucniji ali ne smeta.Slikacu pa cu postaviti slike uskoro.

E da zaboravio sam da vam kazem da sam pre nego sto sam ukapirao da je auspuh zapusen mislio da je problem u karburatoru,i stelovao ga na ona dva srafa (smesa i ler gas).I naravno nista nisam dobio,jer je problem bio auspuh.Sada sam stelovao po uputstvu sa foruma pa da cujem vase misljenje za svecicu (Boju).Samo da provalim kako se kace slike?

Evo slike pa procenite.Dal treba nesto da se oduzme doda(mislim na smesu) ili nista da ne diram:
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Evo snaso sam se.Hvala.

View PostBokiokk, on 27 September 2015 - 17:08, said:

Evo slike pa procenite.Dal treba nesto da se oduzme doda(mislim na smesu) ili nista da ne diram:
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Evo snaso sam se.Hvala.
Motor odlicno ide dobro vuce,ne gusi se i pali bez problem.

mareNP's Photo mareNP 27 Sep 2015

Jel pri ful gasu

Ovo je na pocetku gasa i ide 55 km.Nisam ga ni proveravao na ful gasu.Ja ga retko i vozim do daske ovo mi je sasvim dovoljno po gradu.Najbitnije mi je da moze lepo da povuce,kao sto je sada,ima super ubrzanje.Ipak je on 130 kg tezak i ja 95 kg. :rolleyes:

Lauda's Photo Lauda 27 Sep 2015

Treba tu jos goriva. Tanka je smjesa

Znaci da se zavrne sraf za vazduh jos malo.Ja sam stavio ovako pa da vidim kakva bi potrosnja bila,ali ako ne vanja probacu kad smanjim vazduh sta se desava.

Potrosnja se ne koriguje na saraf. Potrosnja je kakva jeste. Ako je dobro ustelovan karb trosice optimalno. Sa viskom vazduha samo rizikujes havariju.

Ok,sada mi je jasno.Zavicu sraf jos malo pa cu pratiti boju svecice.Nadam se da nije ova boja svecice kao sto je moja toliko strasna jer sam ovako vozio jedno 30-40 kilometra.Hvala na brzom odgovoru.

Saraf se steluje po opstem osjecaju na odziv gasa i po obrtajima.
Povecas ler na oko 2500 obrtaja ili po osjecaju na pribliznu vrijednost. Odvrnes sarafic za vazduh na 3 kruga i krenes lagano da zavrces prateci obrtaje (ili zvuk motora po osjecaju). U jednom trenutku osjetices porast obrtaja i tu ga ostavi. Vrati saraf za ler, izduvaj po gasu, provjeri odziv pa testiraj...
Edited by Lauda, 27 September 2015 - 21:15.

Vazi,odradicu tako pa kacim slike da vidite.

Bokiokk's Photo Bokiokk 30 Sep 2015

Evo ja malo stelovao karburator pa da vam pokazem slike i cujem misljenja.Ovako izgleda svecica:
Pocetak gasa
Posted Image
Posted Image
Gas do daske:
Posted Image
Posted Image
Primenio sam metodu koju mi je clan Lauda preporucio,sad dal sam pogodio ili ne vi ocenite :) :)

Bokiokk's Photo Bokiokk 30 Sep 2015

A evo i slike mog ljubimca:
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image
Posted ImagePosted Image

Mario's Photo Mario 02 Oct 2015

kako ti motor ide ? koji su odzivi mašine na 1/4 ručice gasa, na polovini i na punom otklonu ?

Bokiokk's Photo Bokiokk 02 Oct 2015

Motor ide super,poteze odlicno lepi za sediste nema nikakvih zadrski.Na 1/4 gasa postigne nekih 45-50 km na sat,pa polovini gasa 65 i na kraju dogura do krajnje brzine 72-75 km.Merio potrosnju sa ovakvim stelovanjm 4l na 100 km.Dobro bilo je zagrevanja,turiranja u mestu.....,pre nego sto sam poskidao blokade sa auspuha i vadjenje katalizatora,merio bilo 3,7l.
Hvala,Mario na brzom odgovoru.

Mario's Photo Mario 03 Oct 2015

onda je sve ok, odnosno tako kako je fabrički i projektovan...

dobro si ga uštelovao

ALIEN SM's Photo ALIEN SM 03 Oct 2015

Toga Dinkija je imao jedan moj komsija iz zgrade...dosta tezak skuter , u te sasije pakuju i vece agregate, 125 i mislim da imaju i 250 ...ako si zadovoljan kako ide sa 50 ccm ne pipaj vise nista , rezultat je odlican ...

Bokiokk's Photo Bokiokk 03 Oct 2015

Posteno pretezak skuter za kubikazu.Meni za po gradu je Ok.Sada cu da vidim jos jedanput potrosnju da proverim.Jel sam ovo merio kada je bilo 4l,bilo je u toku stelovanja,pali,gasi,turitaj,probaj ovako,probaj onako.
Testiram pa pisem rezultate.
Locked