Jump to content

Zamena vune u prigušivaču auspuha

48 replies to this topic

#1 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 04 January 2011 - 22:02

Attached File  auspuh-rasturanjetopa-1.jpg   22.25K   26 downloads

Attached File  auspuhrasturanjetopa-2.jpg   43.02K   30 downloads

Attached File  auspuhrasturanjetopa-3.jpg   25.79K   25 downloads

Attached File  auspuhrasturanjetopa-4.jpg   19.09K   34 downloads

Attached File  auspuh-rasttopa-5.jpg   50.36K   42 downloads

Attached File  auspuh-rasttpoa-6.jpg   21.56K   45 downloads

Attached File  auspuhrasttopa-zamenavune-8.jpg   18.91K   40 downloads

Attached File  auspuh-zamenavune-9.jpg   25.12K   35 downloads

#2 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 13 January 2011 - 19:50

Cesto se momci zale na bucne auspuhe.Top je taj koji svojim [ne] kvalitetom regulise nivo buke...
Probajte da rupice na prigusivacu dobiju ovakav oblik i imaces dosta tisi auspuh...ali obavezno ide celicna vuna kao prvi sloj...

Attached File  auspuhYasunirdsc002861pg_resize.jpg   76.36K   63 downloads

prigusivacu...

Attached File  DSC00405.jpg   121.63K   64 downloads
Attached File  DSC00406.jpg   81.54K   52 downloads
Attached File  DSC00407.jpg   82.37K   44 downloads

Attached File  DSC00408.jpg   80.24K   45 downloads

I kako to "zvuci" na kraju...jes da je bio "ladan"...

Ili ovako slicno ko na Yasuniju...

Attached File  Auspuhyasunirvuna_resize.jpg   55.82K   58 downloads

Ovo je presek Yasuni R ,a spada u najtise rezonantne auspuhe sto je zasluga odlicno
uradjenog topa[prigusvaca]....

Moze i drugacije-prosirivanjem bugijom 5-6mm zavisno koliko mesta ima...Prigusivac
s6 replice posle obrade sa 5mm....ima jos mogucnosti za prosirenje...prvo proba...

Attached File  67100624-c577-4e7f-b482-34f0e6617ed2.jpg   298.4K   54 downloads
Attached File  DSC00147.jpg   213.23K   46 downloads

#3 Godzilla

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 93 posts
  • MestoGrocka
  • VozimPiaggio Free

Posted 26 April 2011 - 21:46

E cvele, ako je najbolji oblik rupica na prigusivacu onaj duguljasti, sto ne izbusis jos jednu rupu izmedju 1 i 2 rupe, pa izmedju 3 i 4 rupe itd... i dobijes ono?

E sad, je l' ne moze da se promene performanse ili da se nesto zezne, ako se otvori top ( bilo koji auspuh ) i onda se stavi kao prvi sloj celicna vuna a kao drugi npr staklena? ( je l' to najbolja kombinacija, i jos duguljasti otvori? ) :D

#4 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 26 April 2011 - 21:57

Mogu da ti kazem da mi se replica i sa ovakvim prosirivanjem rupica "smirila"...nije iskljuceno da kad sledeci put budem nesto "muvao" po topu spojim 2 rupe i dobijem oblik ko na Yasuniju....
Nista se ne menja u performansama i nista ne mozes da zaj*** ...top je tu samo zbog buke i nista vise...

#5 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 27 April 2011 - 08:17

Ja sam prosirio rupice ne replici bas dosta,i nisam dobio bas nista...potpuno isto se cula...

#6 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 27 April 2011 - 09:17

View PostMilos96, on 27 April 2011 - 08:17, said:

Ja sam prosirio rupice ne replici bas dosta,i nisam dobio bas nista...potpuno isto se cula...
Nesto si ipak propustio....bitno je da i kolicina vune koja se nagura u top...ne sme je biti ni premalo al ni suvise...U svakom slucaju nema tihog auspuha kad se zavrti preko 9-10000.....

#7 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 27 April 2011 - 09:55

Vuna je ostala standardna...

Kad sam probao jos da naguram drao se jos vise,pa sam vratio standardnu...

#8 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 27 April 2011 - 13:29

Ja sam busio rupe u mojoj keeway rezoni... Bile su neke male rupice od po 2-3mm, izbusio na 5mm, stavio kamenu vunu(jedva sam naso), i drugi auspuh.. Dobio je dublji zvuk, i postao je tisi...

#9 nntom

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 48 posts
  • MestoBeograd
  • Vozimljuta Aprilia Sportcity 200

Posted 04 May 2011 - 14:05

Korisno...vidis , ne valja ni da se nabije vishe vune, jer onda nece da upija nego ce da se zvuk odbija o nju...

#10 munZe

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 3 posts

Posted 30 January 2012 - 20:47

Gde moze da se kupi ta mineralna i celicna vuna?

#11 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 30 January 2012 - 23:29

na stovarištima građevinskog materijala ima u tablama, ona tvrđa je bolja i teže propada, može da se stavlja i ona sa vlaknima za epoksi ali nema baš nakog efekta bolje su ove mineralne i staklene vune... uglavnom da bi je sačuvao što duže, namotaj jedan do dva sloja tanke mrežice oko cevke prvo, ja sam motao onu mrežu za komarce čeličnu, pa tek preko nje vunu...

ako nađeš negde kamenu, za nju kažu da najduže izdrži...

#12 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 31 January 2012 - 17:43

Samo što na stovarištima prodaju u pakovanjima (oko 10m 2), neće da daju manje ! Mislim na kamenu vunu, min debljine 5cm.

#13 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 04 February 2012 - 18:57

View PostmunZe, on 30 January 2012 - 20:47, said:

Gde moze da se kupi ta mineralna i celicna vuna?

Moze da posluzi celicna vuna npr. Womax steelwool - imas na 5. strani moje teme: http://svet-skutera....ns/page__st__80

View PostLenko, on 31 January 2012 - 17:43, said:

Samo što na stovarištima prodaju u pakovanjima (oko 10m 2), neće da daju manje ! Mislim na kamenu vunu, min debljine 5cm.

Bas tako, ja gledao letos Knauf kamenu vunu i u jednom pakovanju ide 5 tabli, ako se dobro secam.

#14 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac
  • VozimKeeway matrix,Gilera DNA

Posted 01 March 2012 - 22:23

Ja ne znam sta vise da radim sa mojim auspuhom,cuju me na 1km kad se vozim,malo pre sam otvorio top i unutra je bila neka vuna skoro nova ali ne znam koja je,ocistio sam prigusivac i stavio mrezicu za komarce 3puta obmotao pa preko toga 2 zice za sudove obmotao i na kraju stavio malo parce te vune taman da sve to obuhvati i zalepio lepljivu traku onu siroku tj stegao sam vunu da se ne odmotava.Na leru je lupkao i mislio sam da nema efekta ali kada sam mu dao gas bio je mnogo tisi nego pre i onda sam se provozao 1 km i kada sam mu zavrnuo gas do kraja opet je poceo da se cuje kao pre,morao sam da ga ugasim da ne bi probudio komsiluk ,ne volim vise da radim kada nema dobrih rezultata sto se u zadnje vreme cesto desava

#15 pallermo

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 83 posts
  • MestoMade in Belgrade

Posted 01 March 2012 - 22:45

A ja bas danas teo da odem da pazarim na stovaristu malo parce kamene vune ako hoce da mi daju malo...medjutim zakasnio. Razbusio sam centralnu cevku dodatno na stubnoj busilici.

#16 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 02 March 2012 - 14:09

View Postpallermo, on 01 March 2012 - 22:45, said:

A ja bas danas teo da odem da pazarim na stovaristu malo parce kamene vune ako hoce da mi daju malo...medjutim zakasnio. Razbusio sam centralnu cevku dodatno na stubnoj busilici.
Idi na neko gradiliste ako imas u blizini pa se ogrebi za komad, ili kod servisera za auspuhe - njima je to repromaterijal pa ga obicno imaju (ja sam se tako snasao).

#17 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac
  • VozimKeeway matrix,Gilera DNA

Posted 02 March 2012 - 17:48

Stavio sam novi dihtung i zameni srafove na cilindra i isto radi,do topa je,helpppppp!!!!

#18 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 02 March 2012 - 19:07

Proveri prvo dal duva kod cilindra, bez obzira sto si stavio nov dihtung..
Ako ne duva onda daj slike rasklopljnog topa, pa da vidimo sta moze da se uradi..

#19 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 02 March 2012 - 19:14

nema šta, ili vuna u prigušivaču ili duva kod cilindra! Vune u prigušivaču treba da bude baš dosta tj da je jako nabijena, s druge strane stavi ruku ispod cilindra pa ćeš videti dal tamo duva...
dalje može da duva i na spoju topa i lulice auspuha, pa proveri da li je možda to...

#20 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 12 February 2013 - 19:02

Malo oko ciscenja auspuha al iznutra...mislim da je vreme da iz ove moje replice skinem naslage garezi i ulja.Googlao sam podosta al su sva resenja polovicna za home -made varijantu a neka su cak i opasna [kaustina soda]...izgleda da bi mehanicko-hemijska kombinacija bila najbolja samo kad bi znao koje je hem. sredstvo dobro i rel. jeftino ...
Najbolje je secenja aupuha al to posle treba ljudski zavariti ...jedino ako imate prijatelja varioca pa da kosta par piva..
Sajla na busilici je jedno od odlicno i jeftinih nacina...ali bi uz malo hemije sigurno bilo jos bolje...

Attached File  03detalletaladro26xz-1.jpg   154.09K   30 downloads
Attached File  04detallecarbonilla9iu-1.jpg   190.46K   30 downloads

Pisite ako ste probali nesto drugo... :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users