Jump to content

Dr Pulley rolnice i njihov učinak

24 replies to this topic

#21 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 26 November 2015 - 18:53

Gogy slikaj ventilvar iduci put, i ovaj trag gdje su slova.

Ovdje je jako jako visoko bio remen, na piaggiu se to rijetko vidja da skoro predje slova, postignuto sa normalnim rolama. Nisam siguran jel ovo maksimum maksimuma koji dam vidio ili ima jos malo vise. Potraziti cu...
Posted Image

Edited by dajteh, 26 November 2015 - 18:54.

#22 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 26 November 2015 - 19:08

dakle upravo sam izmjeril stanje sa dr.pulley rolicama i obicnima i ispalo je da sa dr.pulley bolcna izlazi van 15mm a sa serijskima za 1mm vise tj 16mm,znaci sa serijskima je variomat vise zatvoren i remen more past dublje na bolcnu..tak da te rolice su prodavanje gluposti po 2 i pol puta vecoj cijeni..
mjeril sam rolice 21x17 i dr.pulley u 21x17. dimenziji koja je standard za quasar 250/300 piaggio 4t agregate..

#23 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 26 November 2015 - 19:09

Dajteh to je to, tako je i kod mene (serijski variomat) sa 1,6mm sajbnicama na serijskoj bolcni. Ja sajbnice stavljam sa unutrasnje strane variomata i mislim da je fabrika za toliko i projektovala ilzlaznost jer kada se ubace rolnice u variomat i postavi poklopac, on ne silazi do kraja, tj ima 2mm izmedju centralnog dela poklopca da se nasloni na srce variomata.

Posted Image

Ovako postavljam sajbnice

Posted Image

I ovde je bolcna poravnata sa caurom sa prednje strane.

Posted Image

Nemam video ali sam probao u mestu bez dekle, variomat poljubi ventivar i remen izadje preko pola svog precnika na ivici variomata.

#24 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 13 January 2020 - 23:04

Da malo dopunim temu

1. Dr Pulley nosaste + multivar
Minimim i maksimum je potpuno identičan, što znači, da osim minusa zbog cijene ništa se ne dobije. Proverijo sam i što se težine
tiče, 7,2 obične i 7,5g DR. pulley se identično ponašaju u vožnji. Ubrzavanje na 8700 rpm. Kad se sagrije sve, padaju na 8400rpm

2. Dr Pulley + original variator
Minimum je 0,7mm manji a maksimalno odtvaranje 0,9mm veče. To znači bolji star i veču krejnu brzinu.

Premerijo sam stock variomat:

Potpuno sklopljen bez rolica 36,20 mm
sa leovince rolicama sklopljen 37,42 mm
sa Dr pulley rolicama sklopljen 36,70 mm

I još jedan podatak. Rezultat sa leovince rolicama je sa rolicama mjerama fi 19,05 mm, a Malossi sam mjerio imaju fi 19,15 mm, tako da bi bijo rezultat još bolji u korist Dr.pulley.

Mjere na bolcni:

Potpuno sklopljen bez rolica na bolcni 15,34 mm
sa leovince rolicama sklopljen na bolcni 13,93 mm
sa Dr pulley rolicama sklopljen na bolcni 14,65 mm

Znači, projektirane su za stock variomat i tu daju prednost u ubrzavanju i krajnoj brzini.

Na sasvim stock skuteru 50 ccm Purejetu u stock variomatu su radile skoro tako dobro, ko Malossi multivar 2000 sa klasičnim rolicama i skoro je bijo malo bolji start. Za isti start, treba na multivaru barem 0,5 šajbica na bolcni.

Da bi Dr. Pulley radile u multivaru, trebali bi samo malo preradit jedan ugao na rolici i isto bi dobijo na startu i ne gubijo krajne, zbog podlagana bolcne.

Sada koristim Multivar MHR team i tu ne igraju nikakve vloge.

Attached Files

Edited by zigas, 13 January 2020 - 23:08.

#25 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 15 January 2020 - 22:50

I još meritve na bolcni za Multivar...

Potpuno sklopljen bez rolica na bolcni 14,85 mm vs OEM vario 15,34 mm
sa MA/MF rolicama sklopljen na bolcni MF 13,76 mm/ MA 14,07 mm vs OEM vario 13,93 mm
sa Dr. Pulley rolicama sklopljen na bolcni 14,07 mm vs OEM vario 14,65 mm

MF = motoforce rolice fi 19,49 mm
MA = malossi rolice fi 19,10 mm

... šta da kažem. DR.Pulley i serijski sta zakon kombinacija za super start. I to sam osjetijo na 50 ccm, kad sam prešao na Multivar. I još jedna potvrda, da na Multivaru nema sa njima nikakvog efekta.

To znači, da nisu tako drage rolice, ako gledamo na efekt.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users