Jump to content

Aprilia sr 50 2006. karburator

• This topic is locked This topic is locked
954 replies to this topic

#61 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 11 February 2016 - 21:51

Zameniti gumene dihtunge, oba.

#62 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 11 February 2016 - 22:04

Princip odzracivanja pumpe, odviti sraf dok motor ne radi i sacekati da procuri ulje ili odvrtanje srafa dok motor radi kroz rupu na dekliju. Nisam otvarao motor samo je posle ovog zimskog stajanja i nerada poceo pre neki dan da kaplje antifriz.

#63 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 11 February 2016 - 22:15

Provali odakle kaplje tacno pa ce nam stvari biti jasnije...

#64 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 11 February 2016 - 22:24

Koliko sam na pipanje osetio kaplje na spoju glave i stubline na donjem delu i kaplje pravo na cev od auspuha i sa nje na pod. Najgore sto sam to sad primetio kad sam postavio sve plastike pa je teze za rad. Da li je moguce da bi se promenila sijalica u faru mora komplet da se skida prednja plastika sa farom

#65 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 11 February 2016 - 22:25

Sto se tice pumpe, odzracuje se dok radi. Cim se popusti sraf, ulje ce krenuti, ali i neki vazduh zasigurno. Kod odzracivanja, oba kraja creva moraju da budu puna ulja. Najbolje pustiti da radi bar 5-10min, da stigne ulje do karba pa onda odzraciti.

Sto se tice dekle, treba izvaditi bendix, namestiti deklu i upaliti na kurblu, pa dok motor radi skinuti deklu. Nikako skidati ako je bendix u bloku, hoce od vibracija da izleti kao iz topa, ili da zaglavi i osteti ventilvar.

Moras da skines glavu i cilindar svakako i da zamenis dihtung i gumice.

#66 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 11 February 2016 - 22:41

Da li treba obratiti paznju na proizvodjaca dihtunga i gumica za dihtovanje ili kupiti bilo koje koje ima u prodavnici.

#67 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 11 February 2016 - 23:02

View PostDepe, on 11 February 2016 - 22:41, said:

Da li treba obratiti paznju na proizvodjaca dihtunga i gumica za dihtovanje ili kupiti bilo koje koje ima u prodavnici.
To je nauka po pitanju 2t agragata, sa aspekta proracuna. Debljina dihtunga pod cilindrom direktno je povezana sa uglovima usisnih i izduvnog kanala, stepenom kompresije, pa samim tim i elasticnosti i krajnje snage agregata.

Sto se tice kvaliteta proizvidjaca, kineski su najjeftiniji i naravno najlosiji. Originalnih piaggio na nasem trzistu nema, ali zamenski athena, malossi i slicni su odlicni.

Posto svakako moras da skines glavu i svuces cilindar da bi zamenio dihtung i gumice, savetujem da se lepo pregleda stanje, premeri klip karike, i da se eventualno zameni i iglicasti lezaj, tako ces biti miran na duze staze. Po merenju cilindra i ostalih delova, proracunacemo koja je najbolja debljina dihtunga da se aplicira.

#68 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 11 February 2016 - 23:26

Hvala Aco i svim ostalima na odgovorima idem dalje saradovima uz Vasu pomoc.

#69 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 February 2016 - 06:54

Proveri samo još jednom pre rasklapanja cilindra gde curi. Obriši sve lepo i dobro obrati pažnju, ume na spoju creva da slini pa se to tanko spušta i kaplje dole na cilindru. Ređe se dešava da popusti gimica na cilindru koji je dobro pritegnut...

#70 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 12 February 2016 - 09:29

Izgleda da si Mario bio u pravu najvise je mokro oko malog creva na vrhu glave i sa njega se spusta niz glavu i kaplje. Tu ima ona mala feder selna.Ne znam da li ima tako malih selni na sraf.

#71 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 12 February 2016 - 10:55

View PostDepe, on 12 February 2016 - 09:29, said:

Izgleda da si Mario bio u pravu najvise je mokro oko malog creva na vrhu glave i sa njega se spusta niz glavu i kaplje. Tu ima ona mala feder selna.Ne znam da li ima tako malih selni na sraf.

biće da tu curi...Uzmi novu feder šelnu možda je ta malo popustila...i promeni mesto stezanja na crevu jer se očigledno dosed rasklimao...

#72 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 12 February 2016 - 11:10

Heh, to malo crevce od prelivnog voda bas strci, pa ako se radi oko glave cilindra ume da zasmeta i lako se rukom ili alatom zakaci, a crevo, naravno nije novo, guma je porozna i verovatno se urezala selna i crevo je popustilo. Retko se desava da je selna problem. Za takve sitne i pipljive poslove, najbolje je raskaciti blok od rama i natenane utvrditi uzrok.

#73 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 February 2016 - 11:16

da da puklo je crevce, skrati i namesti ponovo sa starom šelnom, biće ona ok

#74 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 13 February 2016 - 22:41

Operacija uspesno izvrsena vise ne curi antifriz hvala svima na sugestijama oko problema. Uspesno sam ispustio i vazduh iz uljne pumpe samo jos da napravim biksnu za polumesec kurble dekli mi je kod strugara pa ide prvo paljenje posle duzeg sredjivanja skutera. Da li je bolje da biksnu napravim celicnu ili bronzanu, koliko sam video originalna je celicna. Zasto ne radi onaj deo za dodavanje slika kao pre da bih Vam pokazo moje radove.

#75 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 13 February 2016 - 22:47

View PostDepe, on 12 February 2016 - 09:29, said:

Skrati crevce za 1cm pa natakni nazad, i vrati originalnu feder šelnu, dobro one drže, to sam i ja radio.

#76 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 February 2016 - 23:10

Nemas dovoljno postova da kacis u projektima slike.. jbg prerano smo ti prebacili temu iz mojskuter-a...

Ukljuci se malo u druge teme, uzmi ucesca u radu foruma pa ce te prekategorisati automatski

#77 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 13 February 2016 - 23:33

OK Mario koliki je to broj postova koje treba da imam.

#78 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 13 February 2016 - 23:47

Ne znam napamet, to je defnisano automatski, ako ti smeta vraticu ti temu u mojskuter

#79 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 13 February 2016 - 23:57

Nije problem videcu preko nekog servisa za ubacivanje slika. Citam dosta postova osim pohvala na radove nekih drugih komentara ne bih imao.

#80 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 14 February 2016 - 00:01

Posto sam stavio novi vario koji ima precnik od 100mm kad sam sad sve sastavio vidim da je vario vrlo blizu bendixa, da li ima opasnosti da kais dohvati,koji je isto nov 811x18.5

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users