Jump to content

Aprilia Sr 50

17 replies to this topic

#1 Taddy

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 12 posts

Posted 13 December 2015 - 17:34

Pozdrav ljudi , evo da predstavim moju (jeb**icu) koja me j*be zguza do suza zadnjih godinu dana , ( malo sale nije na odmet :D ) . Evo ovako upitanju je Aprilia SR 50 iz 97" vodeno hladjenje stealth. Za celo leto nije vozen ukupno ni mesec dana , kako sam ga kupio nije radio , bio je puko dihtung i pomesao vodu u cilindar , sve sam to lepo ocistio kupio nove dihtunge sredio spakovao upalio i vozio od prilike 10 dana i odjednom PAOOO izleteo osigurac bolcne i sje*ao karike , nema veze narucim ja nov cilindar i klip i karike za stari pa nek se nadje ako nedaj boze zatreba . Stavio nov cilindar sve spakovao vozio se par dana , eto sranja opet propiskila vodena pumpa otiso semering , nema veze narucim ja i to opet cekam nekoliko dana za delove , napokon stigne to ja sav srecan popravim je krenem da se vozim rikne mi regler (regulator napona) nema veze ja sav u kue*c narucim i to opet cekanje nekoliko dana da i to stigne . Kad je to stiglo ja i to napakujem i sad kao srecan nema sta valjda vise da rikne , taman krenula i skolska godina (ova trenutna) krenem ja skuterom u sk , kaze drugarica hajde da me provozas neki krug , sto da ne hajde krenemo da se vozimo skuter od jednom izgubi gas na trenutak i opet primi ja se malo iscimam al kao hajde nije mu nista mozda je svecica . Krenem iz skole kuci skuter da vuce JOK BAJO MOJ :( kako sam ga upalio tako je sam skuter nabio negde oko 1/4 gasa i sam ide cim pipnem rucicu za gas krene da se cuje booooo i ugasi se . Dovucem ja skuter kuci nekako i evo vec ima 3 meseca kako se jeb*m sa njm u garazi ali ne znam sta mu je . Kupio sam mu i novi CDI ali prc nije ni to , stavim stari kit nije ni to isto se ponasa trokira puca i gasi se , odkuvao karburator nije ni on , proverio semeringe radilice nisu ni oni , skidao cak i namotaje i magnet nije ni to sve super izmerio instrumentom sve regularni naponi , proverio lamelice na oko mi se cini da su ok i one . i evo danas opet krenuo da ga popravljam , krenem da nastelujem karb dok radi kad me je spucala struja preko karburatora nisam znao sta me je snaslo , i nikako mi nije jasno odakle struja u karburator :blink: tako da ljudi ako neko zna sta mu je neka kaze ili ako neko sumlja na nesto neka kaze poludecu vise zivota mi moga , slike cu ubaciti do veceras ;)

P.S Izvinite ako sam vas smorio i sto je ovako dug tekst ali morao sam sve lepo da opisem . :dontunderstand:

#2 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 13 December 2015 - 18:03

Pozdrav.
U ovoj sekciji su obavezne fotografije skutera ili samog agregata.

#3 Taddy

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 12 posts

Posted 13 December 2015 - 20:07

Jasno , o'ma dodje :D
Attached File  WP_20151212_20_41_58_Pro.jpg   71.2K   21 downloads
Attached File  WP_20151212_21_28_49_Pro.jpg   67.4K   27 downloads
Attached File  WP_20150705_07_21_55_Pro.jpg   79.94K   23 downloads

#4 jovan139

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 406 posts
  • MestoBanovci
  • VozimAprilia Sr1

Posted 13 December 2015 - 20:38

Jel si proveravao cilindar posle tog mukanja,koji filter vazduha vozis i koja dizna i karb?

#5 Taddy

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 12 posts

Posted 13 December 2015 - 20:49

Jesam sinoc sam rastavljao klip i cilindar su uredu , filter fabricki , dizna u karburatoru je 74 , karb je fabricki dellorto 12mm takodje cilindar standardni 39 mm

#6 jovan139

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 406 posts
  • MestoBanovci
  • VozimAprilia Sr1

Posted 13 December 2015 - 20:56

Pisao si da si stavljao novi cilindar,jel fabricki ili si kupio onaj kineski?

#7 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 December 2015 - 21:00

40 mm je standardni minareli

#8 Taddy

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 12 posts

Posted 13 December 2015 - 21:09

Joco fabricki mi je razbusen na 41mm i njemu je bio izleteo osigurac bolcne ali nije ostecen , ostecenje je sanirano , a onda sam kupio ovaj kineski i sa njim presao 300km za nekih 7 dana lagane voznje . Taj kineski je 40 mm

#9 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 December 2015 - 21:17

I taj kineski ti nije jos zalepio ?

#10 Taddy

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 12 posts

Posted 13 December 2015 - 21:32

Za sad hvala bogu jos nije ali je ocajan na brzini sam izgubio nekih 10 km/h sa njim i prelivni kanali su veoma lose obradjeni .

#11 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 December 2015 - 21:38

Problem koji si opisao nastaje od siromasne smese goriva i vazduha, odnosno, negde vuce fals vazduh. Moze da bude na usisnoj prirubnici, na bloku, na semerinzima ili na cilindru. Posto kazes da si probao drugi cilindar i da si cistio karburator bez rezultata, interesuje me kako si proverio semereinge? Samo gledanjem ili imas neku metodu?

#12 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 13 December 2015 - 21:55

Jesi zamenio svecicu za neku novu odgovarajuce toplotne vrednosti, tipa ngk br8hs?

Zameni semeringe i prekontrolisi sve spojeve da ne vuce fals vazduh, ocisti detaljno karburator, mozda se zapusila neka dizna pa ne dobija dovoljno goriva.

#13 Taddy

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 12 posts

Posted 13 December 2015 - 22:13

Aco semeringe sam samo gledao ovako odokativno i nisam primetio da su pukli , niti da su mrdnuli iz kucista , e sad znam da bi trebao da napravim onu spravicu da napumpam vazduh u motor i da prskam semeringe vodom i tecnoscu ali nema adekvatan pribor. Ali me zanima iz kog razloga me danas drmnula struja kad sam pokusao da nastelujem karburator dodirnuo sam karburator rukomi spucale struja . zasto ?

Boki probao sam sa dve razlicite svecice jedna je ngkbr7 a druga je ona obicna super bosna klasicna mislim da je f65 , karb ociscen i dizne produvane .

#14 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 December 2015 - 23:18

Ne mora da znaci da je do semeringa ali pitam iz razloga sto se problem vrti oko fals vazduha. Sad ti je pumpanje blokova primarna stvar. Mozda je prirubnica pukla sa donje strane pa ne vidis ili je blok negde napukao ili vuca fals negde na spoju. Morao bi da slini na tom mestu..
sve jedno, najbrzi i najlaksi nacin je da izrezes komad lima i unutrasnje gume od bicikla prema dimenziji izduvne prirubnice za auspuh, izbusis rupe i usrafis ih umesto auspuha da sto bolje zadihtuju. Sa druge strane, na usisnu prirubnicu, vise parcica creva guraj jedno u drugo tako da smanjujes precnik rupe kroz koju ces na kraju ugurati crevo od pumpe za pumpanje guma, lopte i slicno. Obzvezno pritegni selnom prirubnicu pa nadrukaj par puta (ne previse ako nemas manometar na pumpi da ne izbijes semeringe) do otprilike 2 bar-a, pa kreni redom i prskaj sapunicom svaki spoj, sastav, prirubnicu, spoj blokova, cilindra, oba semeringa, svecicu, okupaj ga celog za slucaj da je negde napukao blok..

#15 qrp

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 171 posts
  • MestoZA
  • VozimFavorit Spider

Posted 14 December 2015 - 09:05

dodirnuo sam karburator rukomi spucale struja

Probaj da odvojiš kabli svećice od rama, visoki napon ima tu "čar" da mu je dovoljna napuknuta izolacija provodnika koja se ne vidi na prvi pogled, pa da te "provoza" još kad se umeša zimska vlaga.

#16 Taddy

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 12 posts

Posted 14 December 2015 - 11:51

E jbg Aco izgleda da cu morati opet da odvajam ceo blok od rama , a taman sam ga spakovao :sad: :bumuvugla: jbg nema veze uradieu veceras kad se vratim iz skole to pa ce mo da vidimo ;)

#17 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 14 December 2015 - 12:08

ako ne pronađeš ništa, onda u bure sa vodom... :)

http://forum.pyrothe...dpost__p__62958

#18 Taddy

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 12 posts

Posted 15 December 2015 - 22:59

Malo kasnim ljudi , jbg skolske obaveze , nisam jos uvek stigo da proverim falsh vazdug tako da to ostavljamo za vikend da probamo , inace ako je neko imao slican problem neka se javi u medjuvremenu dok cekamo , inace imam jos neke stvari koje sam planirao da uradim tako da cemo se zezati sa tim dok ne resim masinu , trebam da poliram deklu vodene pumpe i da zamenim ulje u kocnicama i jos par stvari oko struje , sutra cu ubaciti slike sta me zanima oko struje ;)

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users