Jump to content

Moja makina - Aprilia Rally

424 replies to this topic

#181 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 08 June 2016 - 12:56

Porucio namotaje s motobaneta, 2000 kineski, valjda mogu posluziti, u petak kod mene, ja njega pitam reko kakvi li su ti kineski, on meni:Ma 80 % tržišta je sada sve iz kine, svi biraju gde se jeftino proizvodi, i rms ad otvoris paket pise made in china, sto jeste, kad sm juce otvarao paket pikapa rms-ov unutra made in chhina, tako da valjda nije go*no obicno bas ti namotaji

Послато са 5022X уз помоћ Тапатока

#182 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 08 June 2016 - 13:00

Cuo sam da cdi moze da ode ako namotaji nesto nisu u redu , jel to istina? Msm koji pokvaren deo instalacija utice na cdi ili na bilo koji drugi deo?

#183 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 08 June 2016 - 15:47

Bane plasira marketing, između kine i kine su velike razlike, te iz Knjazevca sto Bane prodaje su najlosije, dok su Rms Bgm Motoforce i ostali malo bolje kontrolisani i plasirani sa mnogo manje škarta....

CDI moze da crkne ako namotaj za nabijanje ili pick-up proizvode veći napon od planiranog...

Mogao si na otpadu kupiti ducati sa minareli masina za 20e sa svw magnetom

#184 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 08 June 2016 - 17:36

Trazio sm na kp al nisam uspeo naći, ovde u mom mestu slavo se ko razume u skutere, nema majstora za skutere u radijusu od 25 km, pa tako i slabo delova.

#185 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 13 June 2016 - 10:34

Stavio malo pre namotaje, dobra voltaza na unimeru, dakle stari su bili otisli, ali od cdi ne salje struju bobini pa to ti je.. A cdi nov, s kp uzet.. Za yamahe i minareli masine.. Videcu jos neke kombinacije, sta ga znam..

#186 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 13 June 2016 - 11:14

Jeina razlika izmedju minareli i kina cdi-a je jedna zica vise na bobini od kina tipa, masa. Znaci, ako su ispravni cdi i bobina, proveri koji je koji tip i vidi gde treba da se doda masa.

#187 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 13 June 2016 - 11:22

Pa bobina mi povezana na masu od rama..

#188 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 13 June 2016 - 12:05

Sta uradi aparat za varenje, 20 dana bez squta. Ne mogu vise da gledam pa da pokusam pomoci.

Namotaji se primarno kontroliraju preko otpora, a situacija je extremno jednostavna. Ono sto te interesuje je onaj zaliveni u crnu plastiku namotaj, i pickup. Ostali su nebitni.

Dakle uzmes unimer i mjeris otpor iznedju crno-crvene i mase (oko 900ohma), i mjeris bijelo-crvenu i masu (oko 100 ohma). Ako imas tako tu negdje te vrijednosti onda si dobar po pitanju namotaja.

Dalje, kad kacis namotaje na cdi, spoji samo crno-crvenu i bijelo-crvenu, ostale od namotaja nemoj spajati jer nema potrebe ZA TEST.

Preostaje ti na CDIu jos nekoliko zica, a ja ti preporucujem da u ovom slucaju spajas direktno (zaobidji org. instalaciju), povuces kabal direktno sa narandzaste na plus od bobine, a masu sa cdia takodjer povuci direktno na zeljeznu jezgru od bobine.

I onda probaj.

Ako ne radi, onda se mozes fokusirati na cdi.

#189 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 13 June 2016 - 14:54

View PostMario, on 06 June 2016 - 19:49, said:

Uslov za varnicu su ispravni namotaj za nabijanje ( onaj unutrasnji sa sitnom zicom ), ispravan namotaj za pick-up to je onaj spolja, spoj na masu oba ta namotaja, ispravan cdi na kome su ova dva namotaja dobro povezana crna sa crvenom prugom i bela sa crvenom, povezana masa od cdi-ja i tih namotaja, .... najcesce preko instalacije pa tamo na usicu srafa kod alansera. ( ako ovo nena vezu onda ne radi pa mos to i direktno ako ti je sumnjivo) spoj bobine i ispravna bobina, narandzasta, i bobina mora biti na masi .. ako je na ramu koji je povezan ok, ako sumnjas u to vezi direktno za probu, kabel kapica i svecica...

Pa jbg , za varnicu ti nista vise ne treba... proveri ili prespoji to sve rucno da eliminises prekide i probaj da zakurblas
Rekao sam i ja isto... al jbg

#190 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 13 June 2016 - 15:46

Uf, ako ovo nije dovoljno onda drugacije ne moze

#191 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 13 June 2016 - 19:56

Ljudi resen problem napokon! Ispade da samo namotaji ne valjaju... I da i novi CDI! Slucajno vratisno stari cdi sa njega skinut i staru bobinu i upali iz prve, bila nam zadnja solucija, a taj stari cdi kablovi mu bili iseceni zbog novog zbog neodgovarajućih kontakata i pokušasmo i problem resen. Covek na kp lepo napisao za minarelli masine i ispade da ne valja, i dok sam ja njega i bobinu dzabe kupio ispade me koštala popravka vise od duplo nego što bi trebala.. To je to kad se ne zna... Hvala svima mnogo na pomoći, ne bi bez vas ovo popravio. Sutra vrv se stavljaju kupljene komponente i sledi štel 17,5 - ice,pa posle da vidim nesto mi se izgubila svetla i zmigavci, sirena i alnaser rade, mora da je do mase. Moram videti dihtung na auspuhu los, ne dihtuje lepo na spoju spuha i cilindra...

#192 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 13 June 2016 - 19:59

Jbg, svaka skola se placa...eto sad znas sta ti je ciniti kad varis na skuteru nesto.

#193 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 13 June 2016 - 20:21

Hu jbt, taman sam se zabrinuo... reko procice mu sezona... :)

#194 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 13 June 2016 - 20:25

A tek ja brate, veliki kamen mi je pao sa srca :)

#195 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 13 June 2016 - 20:25

Sirena i alanser su ti sa akumulatora, a svetla i zmigavci su sa namotaja, zuta i bela zica

#196 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 15 June 2016 - 11:59

Posto danas hocu da stavim umesto 12, dellorto 17. 5 koja ima električni saug, zanima me da li bi mogla moja sajla sauga s 12ice nekako postaviti na 17.5?

#197 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 June 2016 - 14:51

Moze jedino ako imas rucni sauh za 17,5 pa onda taj rucni da prepravis da ide na sajlu.

#198 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 15 June 2016 - 17:54

I ja svasta pitam. :) evo, ljudi stavio 17.5 s ručnim saugom, malossi filter, ko sto rece neko pre, nije bas neka razlika izmedju red spongee i crnog obicnog malossi filtera, razlika se vidi lepo, mada zbog preteskih rolnica ne noze karb pokazati puni potencijal, s fabrickim auspuhom 6.5 g rol su taman, a sada msm da bi bile taman oko 4 g s ovim spuhom..?.. Na karbu sve fabricko, msm da je gl dizna 62,63 nism siguran, sada na ravnici noze da probije rezona, dakle samo jos lakše rolnice, zamenio sam i kvacilo, staro lamela nema nigde, ovo je isto neko staro kvacilo sto sam sad ubacio ali ima bas dobre lamele i ima ih 3 za razliku od starog koji je imao 2e.i malossi bela opruga, hvata kvacilo na samom dodiru gasa, ali ovo novo kvacilo ima 3 oprugice, a moje staro imalo 2e,i novom kvacilo se razlikuju oprugice, tanje i duze malo tako da nisam mogao oprugice promeniti, a trebalo bi.. Videcu da li moze zamena od prodavca sto sam uzeo, da mi da odgovarajuce a ja njemu 2 para bele i crne oprugice malossi.. Javljam sta sam uradio i kako ide kada mi preporucite gramazu rolnica.. :)

#199 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 15 June 2016 - 18:44

Nema šanse da ti neko ovde kaže koje rolnice da turiš...

To je ustvari kapitulacija stečenog znanja, i surogat tetrapaka...

Evo pročitaj pa ako ti nešto nije jasno pitaj
http://forum.pyrothe...-stelovanje....

#200 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 15 June 2016 - 19:57

Hvala mario za ovaj link.. Bas sam primetio, kad udje u rezonancu ma pola centimetra gasa ide 55-60 po gpsu

9 user(s) are reading this topic

0 members, 9 guests, 0 anonymous users