Jump to content

Moja makina - Aprilia Rally

424 replies to this topic

#281 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 10 July 2016 - 18:36

Posted Image

Ja mislim na ovo, ovo je problem jer si uhvatio 40% povrsine kruga, skoro pola doseda..

Sent from my GT-I9192

#282 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 10 July 2016 - 18:55

View PostMario, on 10 July 2016 - 18:31, said:

Ahah jbt to je prsten ležaja na prvoj slici... ja sam pogresno konstatovao
hahahah nisam ga bas toliko zaorao :)

#283 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 10 July 2016 - 19:09

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image evo neke detaljnije slike... A ako bihh uspeo navuci lezajeve bez smirglanja da li bi moglo sve glatko raditi?

Послато са 5022X уз помоћ Тапатока

#284 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 10 July 2016 - 19:22

Radilo bi glatko, al kako ces ih navuci? Cekic ne ssmes da koristis a koliko treba da ih grejes da preskoce pucnu? Jbg, pipljivo je, probaj...

Sent from my GT-I9192

#285 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 10 July 2016 - 19:36

da,super,posto bitno mi je da znam da ce sve raditi glatko kao da radilica nije ostecena ako uspem staviti lezaj,zelim posle generalne ako sve bude kako treba mnogo sigurnih kilometara.uzecu neku cev debelu samo da moze proci i navuci se na radilicu pa ako malo stane,motivisacu ga cekicem umerenom silom ,naravno hladicu u zamrzivacu lezajeve 2,3 dana a fenom malo bolje zagrejati blok..koliko otpr vremena se greju blokovi,da li trebaju da pocrvene malo? ako ne uspem navuci ,uzecu od Pite radilicu,hvala sto se ponudio :))

Edited by m4rko, 10 July 2016 - 19:39.

#286 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 10 July 2016 - 19:51

Di ces da pocrvene pa to je aluminij ? Ja sam radio ovako: lezajeve i radilicu u zamrzivac,a blokove sam samo stavio na sunce,po ovoj vrucini dovoljno se zgriju. Prvo stavljas lezajeve u blokove,radilicu ostavljas u zamrzivacu. Kad lezajevi poprime temperaturu blokova tj.kad se sve ponovo zagrije na ovoj sunjari, vadis radilicu iz zamrzivaca i stavljas ju u jedan lezaj odnosno navlacis jednu stranu bloka sa lezajem na jedan kraj radilice. Kad je sjela (ovo moras relativno brzo da se radilica previse ne zagrije) stavljas drugu polovicu bloka na radilicu. Ne mora sjest do kraja nego lagano sa sarafima koji spajaju blokove unakrsno stezes sarafe. I da,prije spajanja blokova tj. prije pocetka bilo cega namazes sastave blokova diht masom. Prilikom stezanja sarafa radilicu lagano kuckaj cekicem ali preko nekog drveta, malo sa jedne malo sa druge strane i stezi sarafe. Kad ih stisnes do kraja znaci da je to to,probas jos da li se radilica rukom lagano okrece. Umetnes semeringe i to je to.

Edited by mrgood, 10 July 2016 - 19:53.

#287 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 10 July 2016 - 20:00

Pa ako zelis bezbedne kilometre ljudi ti kazu, zameni radilicu.
Cekic zaboravi.
Ima puno tema na forumu kako se to radi, mrgood je u osnovnim crtama opisao postupak. Problem ce nastati kad lezaj zapne pa se ukrsti radilica, pa krene da se greje... pa ni tamo ni ovamo...

Blokove grejs 120stepeni, isto tako i lezaj kad supstas radilicu kroz njih. Sidju sami od sebe, bez ikakvog otpora. Alumijum se topi na 300 na na 200 ces sigurno iskriviti blokove...

I da, na kraju, kada privuces blokove, spijun listicima meris sa svake srrane koliko je radilica u seedini. Kada krene sve da se hladi veoma su male sanse za pomeranje a kako se bude hladila tesko ce se okrteti, jer je napeta, zato su bitne tolerancije...

Sent from my GT-I9192

#288 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 10 July 2016 - 20:44

Nista cekic, cijev ili sila! Tu nema dobrog posla. Fino su ti objasnili iznad, a ti nemoj biti taj majstor koji bez cekica ne moze raditi.
Prelistaj forum, ima brdo poucnih tema o montiranju lezajeva na radilice i radilice u blok. Oko nedoumica ili nekih sitnica, pitaj ovde bolje nego da udaras tamo po radilici.

#289 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 10 July 2016 - 22:57

Po mom misljenju nije ovo tako strasno. Marko, uzmi neku manju turpijicu i obori ivice ovog kanala na dosedu i dobro ohladi radilicu. Lezaj zagrej malo vise ako koristis lezajeve sa metalnom kosuljicom i to ima da sklizne bez cekicanja. Tu je ostala sitne pucna i nema potrebe za nekim krvnickim smirglanjem ili turpijanjem. Samo ovlas da se ubije ivica i to je to. Radilica ce da sljaka a ti polako skupljaj pare za novu kada budes sledecom prilikom otvarao blokove. Kolege su navikle na picikato radove i midrace ili high end standarde kad je u pitanju sklapanje masine. U teoriji su u pravu ali ti sklapas serijsku masinu i taj ris ti nece praviti problem.

#290 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 11 July 2016 - 10:40

Hvala vam na predlozima,uradicu tako Neso :)
Nego na jednom semeringu imam brojeve 53,20,30,6,65 g19 ,a na drugom semeringu 507,20,42,8 n5 a15 ,pa sta se od toga uzima kao dimenzije ,da znam da narucim danas to i lezajeve a silikon cu kupiti negde u prodavnici ,odoh sutra u Sabac da se upisem u skolu,pa mogu tu pogledati.. pa da spojim blokove samo,to ce mi biti prva etapa.

#291 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 11 July 2016 - 10:59

Semering kod variomata: 20x42x8
Semering kod magneta: 20x34x6

Ako ne budu imali 20x34x6 moze ici i 20x30x6

Edited by sinisa93, 11 July 2016 - 11:04.

#292 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 11 July 2016 - 11:13

Marko, sve ima na forumu, citaj, koristi forum, zato smo sve pisali...

Procitaj pazljivo i odgledaj uputstva. Ima u postovima ispod dimenzije i klasifikacije lezajeva i dimenzije semeringa

http://forum.pyrothe...-70cc-radilica/

Valjalo bi kupiti kvalitetnije vitonske semeringe, ako imas jos neku nedoumicu pitaj.

Sent from my GT-I9192

#293 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 11 July 2016 - 11:35

moja greska..uzeo bih na motobike koyo set lezaja i semeringa ,2400 din, RMS,ima isti set koyo 200 din skuplji ,sve isto ali Top Performance,pa mislite da je neka bitnija razlika izmdju ta dva seta,ili da uzmem koji god?

#294 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 11 July 2016 - 11:54

RMS zaobidji. Kupi Koyo C3 lezajeve i Corteco semeringe i bices miran.

#295 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 11 July 2016 - 19:01

Nisam nasao taj corteco, pa sam uzeo set lezaja i semeringa koyo ali valjda iz top performance firme, tako pise na slici, 2600 din, a blokove sam ismirglao malo s 800 gradacijom Posted ImagePosted Image uzeo sam turpiju za lanac motorke i malo samo presao preko radilice na onom mestu cisto da ne bude ostar presek na kanalu gde sam zaorao. Sad je smoooooth.

#296 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 12 July 2016 - 22:49

Onda sklapaj i srećno ti bilo da ležajevi natrče na radilicu!

#297 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 12 July 2016 - 23:40

Javljam sutra drugari

#298 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 13 July 2016 - 06:47

http://forum.pyrothe...ajeva-radilice

#299 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 13 July 2016 - 08:41

Proanalizirao sam to i ukapirao da mi najvise lezi da prvo stavim lezajeve na radilicu pa onda sve to u blokove.. Eno je radilica 2 ili 3 dan u zamrzivacu, a stigli mi malo pre lezajevi i semerinzi Posted Image
Zagrevam ih pa da vidimo sta ce biti

#300 m4rko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 219 posts
  • MestoMali Zvornik
  • VozimAprilia Rally 50

Posted 13 July 2016 - 08:59

A da li umesto ulja, lezajeve mogu da zagrejem u nekoj elektr peci, tj jel isto tako oko 100 ° da ih pečem?

12 user(s) are reading this topic

0 members, 12 guests, 0 anonymous users