Jump to content

Keeway X-RAY 50cc

• This topic is locked This topic is locked
25 replies to this topic

#21 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 07 July 2016 - 21:58

Kiwi je uspesno resen i odavno je vec na putu. Uradjeno je dosta posla oko njega planski i neplanski. Kao sto znate varen je blok kod lamelnog usisa, detaljno nastelovan karburator, zamenjen lanac i prednji lancanik, zamenjene zadnje plocice i napravljena osovinica koja osigurava plocice (originalna izgubljena), zamenjen semering salt osovine, zamenjeno ulje u menjacu,zamenjen antifriz,popravljena rucice gasa, popravljena sajla gasa, zamenjena rucica prednje kocnice, krpljenje i farbanje dekle paljenja, popravka kurble (bila klimava i zavrnuta u nazad), dotegnut prednji tocak i zadnja viljuska, detaljno ispravljeni fuzasteri jer su bili demolirani, ispravljena poluga zadnje kocnice, zadnja svetlosna grupa dovedena u red jer nije radila ni pozicija ni stop, usiven prednji blatobran jer je pukao ispod trougla viljuske, i jos dosta sitnica onako usput.

Kako je kiwi dosta vremena proveo kod mene malo sam ga istestirao i proterao cisto radi sticanja nekih utisaka o njemu. Par kracih tura i jedna duza ok 60-ak km. Utisci su sledeci.
-Sto se rama tice veoma je jak i robustan sa jakom prednjom USD vilom koja je mozda za nijansu tvrdja. Pozadi viljuska sa podesavajucim single shock amortizerom i klackalicom. Ciklistika odlicna sto je i za ocekivati od supermoto konstrukcije.

-Kocnice brutalne posebno prednja. Skripkaju plocice ali vlasnik nije hteo da ih menja. Mogu da zamislim kako bi tek kocio sa nekim malossi plocicama.

-Masina jaka za 50cc, zivahna i rado se vrti i preko (po mojoj proceni jer nema obrtaljku) 10000 rpm. Alu cilindar i vodeno hladjenje. Kopija minarelli am6.

-Karburator dobro poznati LEADER kopija mikuni karburatora 16mm difuzor. Steta mogao bi biti original mikuni.

To su dobre strane ovog motorceta ali ima i losih.

-Menjac tvrd na polugi i sa losim prenosnim odnosima. 1. i 2. su ok ali 3. je malo duza pa onda sok, 4. kratka toliko da se moze slobodno preskociti ali bukvalno. 5. je opet dobra i 6. kratka ali to je uobicajeno kod am6. Znaci braca kinezi su nesto ceprkali oko zupcanika jer originalni am6 ima bas lepo slozene prenosne odnose. Cak i CPI sm koji nosi kopiju am6 ima potpuno isti menjac kao i original.

-Auspuh spakovan ispod zadnjeg blatobrana je tih ali kovitla dim tako da posle 100m voznje smrdim kao prsuta ali sa jagodom :). Pusta na spoju zadneg konusa i cevi topa i tako je konstruisan da ga je nemoguce zadihtovati bez neke vece operacije.

-Udobnost je jako losa ali ne zbog ogibljenja nego zbog presirokog rezervoara i pretvrdog sedista. Sve preko 10-ak km uzrokuje bolom u predelu zadnjice i cak i kukovi pocinju da bole jer je polozaj nogu nekako neprirodan. Usled tako siroko postavljenih kolena stopala stoje dosta siroko i vrlo je tesko zavrnuti ih da bi se pritisla poluga zadnje kocnice ili poluga menjaca. Prednji fuzasteri su maleni pa i stojeci stav nije bas najudobnije resenje ako ste u patikama. Visina sedista je tolika da ja sa 175cm jedva dodirujem pod i to samo jednom nogom. Volan je malo nize postavljen pa i to doprinosi neudobnom polozaju i zamoru. Prednji blatobran sluzi samo za ukras jer je voznja po vlaznoj podlozi bukvalno tusiranje.

Sve u svemu u tom cenovnom rangu ne bih preporucio kupovinu. Pre bih preporucio CPI sm jer sam imao prilike da vozim i njega i neuporedivo je udobniji. Neuspeli pokusaj supermoto masine.

Posted Image
kostenlos bilder hochladen

Posted Image
kostenlose bilder

#22 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 09 July 2016 - 12:33

Po meni ti 50cc supermoto su promasaj.

Jeste da ima potencijala zbog konstrukcije rama i dobrih vila al to ne ide nikako. Drug ima apriliu, ne znam tacno koju al na taj fazon, dere se, ne vuce specijalno i max brzina oko 80 km/h, a on jos ima 19mm karburator i auspuh leovince a sve ostalo fabricko.

Pa tolku krajnju izvucem sa skuterom koji em je udobniji em nema saltanja i zajebavanja a cista serijala piaggio masina npr.

Sent from my iPhone using Tapatalk

#23 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 09 July 2016 - 12:48

Svaka cast Neso na radovima i veliko hvala sto si podelio utiske sa nama!

Ja generalno nisam nesto probao ovakve spravice ali sve je vece trziste i ima raznih proizvodjaca. Utisaka iz prve ruke nikad dosta :)

Sent from my GT-I9192

#24 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 09 July 2016 - 12:57

View Postbojan681, on 09 July 2016 - 12:33, said:

Po meni ti 50cc supermoto su promasaj.

Jeste da ima potencijala zbog konstrukcije rama i dobrih vila al to ne ide nikako. Drug ima apriliu, ne znam tacno koju al na taj fazon, dere se, ne vuce specijalno i max brzina oko 80 km/h, a on jos ima 19mm karburator i auspuh leovince a sve ostalo fabricko.

Pa tolku krajnju izvucem sa skuterom koji em je udobniji em nema saltanja i zajebavanja a cista serijala piaggio masina npr.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pogledaj malo po youtube sta rade mali nemci sa tim sm 50cc. Nadji neki snimak sa TP tpr 86cc pa mi reci da ne ide.

View PostAcaPostar, on 09 July 2016 - 12:48, said:

Svaka cast Neso na radovima i veliko hvala sto si podelio utiske sa nama!

Ja generalno nisam nesto probao ovakve spravice ali sve je vece trziste i ima raznih proizvodjaca. Utisaka iz prve ruke nikad dosta :)

Sent from my GT-I9192
Obecao sam a mogao sam i pre. Interesantni su kao i skuteri. Od slabasne 50-ke napraviti zvercicu u high end izvedbi. Cak i sa manje novca jer nema posebnih zahvata na prenosu osim lancanika.

#25 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 09 July 2016 - 18:14

Vozio sam cpi sm 50, zanimljiva stvarcica, ali umoris se brzo od saltanja, a i zasitis. CPI je inace dobro odradjen.

Ima na tu foru odradjen od Generica model Trigger.

#26 Mikica

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 190 posts
  • MestoBeograd
  • Vozim'04 Derbi Senda SM

Posted 11 July 2016 - 23:55

Neso svaka cast za utiske a vala i na spretnim rukama :)

Meni je ovaj keeway bio u opticaju kad sam jurio nesto na zute table sa brzinama.

Po oglasima je jeftiniji od evropskih proizvodjaca, a sad mi je jasno i zasto.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users