Za sve oni koji nemaju u garaži dovod vode (a niti struja iz mreze nije potrebna)
Doslo mi na pamet da kupim neku pumpu koja ce raditi na 12v akumulator i uz koju cu stavit karnister vode znaci mobilno nesto
Nasao sam genijalnu pumpu za tu namjenu (pitao je Mario jel to pumpa sto ide na skutere , nije , ona ne bi mogla posluziti u ovu namjenu)
znaci radi se o visokotlačnoj pumpi koja se inace koristi u kamp prikolicama za dovod vode,
moze stalno biti upaljena i kad nabije pritisak sama se gasi
znaci akumulator bez pol problema s njom radi bez imalo muke.
radni pritisak joj je 5.5 bara
Pumpa je narucena s ebaya za 12$ , vidim na linku sada ta doticna skuplja (valjda seller digo cijenu) mora se potrazit malo ima ih sigurno jos jeftinih
http://www.ebay.com/...K%3AMEBIDX%3AIT
Uz to sam i narucio pistolj za zaljevanje posto je potrebno imati neki ventil koji zatvori vodu jer se tada pumpa zgasi , da ne muci akumulator bez potrebe
pistolj sam morao preraditi da bi dobio jaci pritisak za skidanje zmazanoce pa sam dio pistolja ispod ovog čepa s navojem jednostavno odrezo
http://www.ebay.com/...K%3AMEBIDX%3AIT
a piaggio diznu sam narezo na manji navoj kako bi stala matica unutra i fino se zasarafila
diznu sam dodatno probusio na mjeru 1mm i dobio dobar omjer jakog pritiska i male potrosnje vode
Da to sve nebi stajalo uokolo na betonu u plasticni kovceg sam lijepo usarafio pumpu i dva akumulatora od 12v (naravno paralelno spojena)
isprva sam imao samo 1 aku (i on je super radio i bio dosta) , al stavio sam 2 cisto zato sto ih imam par komada doma pa nek malo poveca kapacitet
akumulatori su od UPSA 7ah svaki (nisu sa cepovima tj za odrzavanje , pa mogu stajati i naopako dok se koriste)
u kovceg taman stane spuzva , šampon , i crijevo koje izvucem van i stavim u karnister s vodom
izvana sam stavio prekidac
i utor za pametni punjač
Video kako to radi uzivo:
Moji prvi dojmovi:
isplativo ,
prijenosno ,
dovoljno jako za potrebe ispiranja blata i prljavstine
opere cijeli skuter sa 5l vode
Stay cleaned
Edited by Anabellas, 04 February 2016 - 00:19.